"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

3 Eylül 2022 Cumartesi

INCILDE INSAN ÜZÜMDÜR MELEKLER KANINDAN ŞARAP YAPAR

Incil'e göre insanlar üzümdür ve kıyamette insanların üzüm gibi şırası çıkarılıyor;




Vahiyler 14 bölüm 18. Ayet bize üzüm diyor.

Ateş üzerinde yetkili olan başka bir melek de sunaktan çıkıp geldi. Keskin orağı olana yüksek sesle, “Keskin orağını uzat!” dedi. “Yerin asmasının salkımlarını topla. Çünkü üzümleri olgunlaştı.”

19-Bunun üzerine melek orağını yerin üzerine salladı. Yerin asmasının ürününü toplayıp Tanrı öfkesinin büyük masarasına attı. 20 Kentin dışında çiğnenen masaradan kan aktı. Kan, 1 600 ok atımı kadar yayılıp atların gemlerine dek yükseldi.

Linki

https://www.kutsalkitap.org/online-tevrat-oku/

2 Eylül 2022 Cuma

KURAN NIYE TÜRKÇE OKUNMAZMIŞ? SAÇMALIĞA BAKIN

KURAN NEDEN TÜRKÇE OKUNMUYOR?

Efsanesi Nasturi Satanist Tomas Incil'ine inanan Süryani efsanesi;

Efsenede geçtiği gibi, “Yılan, Havva yı baştan çıkartmayı arzu etti” ifadesi, yaygın konuşulan üç doğu dilinden biri olan tartışma ve ikna edici özelliğe sahip Arapçadan yapılmıştı. Havva, kibar konuşmayı, aşkı ve cinsel tahriki işaret eden Fars dilinde Adem ile konuşmuştu. 

Melek Cebrail, onları cennetten kovmakla görevlendirildi ve, Arapça, Farsça ve homurdanarak boşuna zaman kaybettiğini gördü ve gök gürültüsünü andıran ve tehdidin dili olan Türkçe yapılan bir uyarıyla kovma işlemi gerçekleşti.Sonunda Cebrail konuşmaya başladı, korku yüreklerini kapladı, aceleyle kaldıkları mutluluk mekanını terk ettiler.” (Kynk- Justin Perkins Eight Years in Persia and Naseroans: https://adilyargicc.blogspot.com/2017/10/iranda-sekiz-yil-kitabindan-ceviriler.html?m=1)

Bu efsane, ayrıca tüm Sami dinlerini inkâr etmektir.
Hint Tanrısı Atman (Insanların Babası- Ata- Man=Insan) evrende kendisinden başka varlık göremeyince "Ben" varım der ve 1. Tekil Şahıs Türkçe Tanrı Gök dilinin doğuşu başlar.

Tevrat Çıkış kitabı 3:14'de, Allah/Yahudi, kendini Musa'ya " -14 Tanrı, “Ben Ben'im” dedi, “İsrailliler'e de ki, ‘Beni size Ben Ben'im diyen gönderdi.’"  ayetini de inkâr ediyorlar,  dinlerin kökenini de tahrip edip, Roma'nın yıkılışının öcünü almak için dinleri, tarihleri değiştiriyorlar bu aşağılık köleler. 

Kuran Arap Alfabesi ile yazılıp, okunacak diye bir ayet yoktur.

İncil Korintliler kitabı 14.Bölüm ayetleri yabancı dilde ibadeti önermiyor, okuyalim 
14:2Bilmediği dilde konuşan, insanlarla değil, Tanrı'yla konuşur. Kimse onu anlamaz. O, ruhuyla sırlar söyler."

6Şimdi kardeşlerim, yanınıza gelip dillerle konuşsam, ama size bir vahiy, bir bilgi, bir peygamberlik sözü ya da bir öğreti getirmesem, size ne yararım olur? 
7Kaval ya da lir gibi ses veren cansız nesneler bile değişik sesler çıkarmasa, kaval mı, lir mi çalındığını kim anlar? 

8Borazan belirgin bir ses çıkarmasa, kim savaşa hazırlanır? 

9Bunun gibi, siz de anlaşılır bir dil konuşmazsanız, söyledikleriniz nasıl anlaşılır? Havaya konuşmuş olursunuz
10Kuşkusuz dünyada çeşit çeşit diller vardır, hiçbiri de anlamsız değildir
11Ne var ki, konuşulan dili anlamazsam, ben konuşana yabancı olurum, konuşan da bana yabancı olur. 

12Bu nedenle, siz de ruhsal armağanlara heveslendiğinize göre, inanlılar topluluğunu geliştiren ruhsal armağanlar bakımından zenginleşmeye bakın.

13Bunun için, bilmediği dili konuşan, kendi söylediklerini çevirebilmek için dua etsin. 
14Bilmediğim dille dua edersem ruhum dua eder, ama zihnimin buna katkısı olmaz
15Öyleyse ne yapmalıyım? Ruhumla da zihnimle de dua edeceğim. Ruhumla da zihnimle de ilahi söyleyeceğim. 
16Tanrı'yı yalnız ruhunla översen, yeni katılanlar senin ne söylediğini bilmediğinden, ettiğin şükran duasına nasıl “Amin!” desin
17Uygun biçimde şükrediyor olabilirsin, ama bu başkasını geliştirmez. 
18Dillerle hepinizden çok konuştuğum için Tanrı'ya şükrediyorum. 
19Ama inanlılar topluluğunda dillerle on bin söz söylemektense, başkalarını eğitmek için zihnimden beş söz söylemeyi yeğlerim.

Kuran önceki kitaplardaki eksiklikleri düzelten bir kitap olarak kabul edildiğine göre, Allah'ın dil konusunda İncil'de yaptığı bu tespitleri yerinde bulmuş demektir.
1973'lerde Kur-an kursuna gittiğimde, annem evde öğrettiği için 45 günde hatim etmiştim. Ama 5 beş yıldır Elif Ba kitabını geçemeyen büyüklerim vardı.

İstanbul Pendik'te 8 yıllık bir komşum 78 yaşında bir hanım var. 8 yıldır her gün camide Kuran Kursuna gidiyor, halâ Elif Sıpırasını geçemedi.
Anlamıyor, zorla değil ya. Ama inatla yine gidiyor.

Kısaca, Gümüşhane'li olan bu komşumun de Arap Alfabesi de dili  de uymuyor uyma şansı da yok.

Adem ve Hava, " Yasak Meyveyi" yiyerek GÜNAH işleyerek cennetten, kibar dille çıkmayı kabul etmeyip de Cebrail'i Türkçe konuşmaya zorladıysalar, bunda,Türklerin ve Türkçe'nin SUÇU NEDİR Gerzekler?

Incil Türkçe, Tevrat Türkçe, Sabi, Zerdüşt, Budist kitapları Türkçe oluyor da Kuran niye Türkçe değil?

Bu Şatanist Süryani, Katolik Vatikan uydurmaları yüzünden mi?

Yoksa, sadece Türkleri soykırıma uğratmak isteyen Vatikan ve Herakles'in, İslâm dinini yazdırmış olmaları yüzünden mi Türk ve Türkçe düşmanlığı yapılıyor?


Türk dilini lanetleyen iftirayı Müslümanlar uydursaydı neyse.
Roma'yı dize getirmek miydi suçumuz?

Başka millet yok ta?


Bakın bu masalı uyduranlar Islam için ne diyor;

"...Kılıçla,propaganda ile gelen sahte peygamberin dini, kılıçları ellerinden alınınca devrilip gidecektir..... Bunlar olduktan sonra İsa nın krallığı yeryüzünde kurulacaktır. Yani Siyon gerçekleşecektir."

Türkçe'ye düşman olan İslâm'ın da düşmanıdır. 
Öyleyse siz de Türk ve Islâm düşmansınız!

Bunlara inanan ve Türkleri Kehf Suresinde (76'dan 96'ya) Zulkarneyn efsanesinde Yecüc Mecüc şeytanları ilan eden Kuran'a, Salman  Farisi Nasturi Hiristiyan Farsi papaz ile " Iranlıları " Arap" sayan, ama adını Muhammed yani Iranlı Med'liden Üstün olan, Mesih koyan, hadislerle Türkleri düşman göstererek  doğrulayan peygambere inanan Müslüman Türk olmayı istemediğim,  kendime yakıştıramadığımdan, 400 kadar din okudum, baktım topu insan elinden, dilinden masal, ateist oldum.

Beni, toplumumu aşağılayan bir dine inanmak akıl işi değildir. 

Ölüm tehdidi ile bile inanılmaz.

Alaeddin Yavuz.

CELÂL ŞENGÖR HOCAYA AÇILAN DAVA CAHILCEDIR

CELÂL ŞENGÖR HOCAYA AÇILAN DAVA ÜLKE ÇAPINDA SINDIRME HAREKETIDIR.


Hocanın tespitleri açıklanabilecek tespitlerdir. Aklı ermeyenlere, dinleri bimeyenlere, en az dört kitabı okuyup bir çok Türkçe, Hintçe, Farsa adları görmeyenlere, Namaz, Ramazan gibi adların Hintçe olduklarını bilmeyenlere ben yardımcı olayım;

Ibrahim ( Brahma), Musa ( Muşi- Mosis- Osarsif- Osiris'ten uyarlanma ek ad Tut-mosis) gerçekten yok. Davut ( Dara- Darius), oğlu Süleyman ( Solomon-Kurus- Kores) Pers kralları, Isa, Urisa=Osiris efsanesinden uyarlama, Muha-m-med; Med (Hintçe Maha=Muha=Üstün olan; Mahadeva=Hintce Tanrılardan üstün olan demrk Şiva'nin adından.

Şiva dini mezhepleri Sabilik, Digambara, Yezidilik ( eski, yeni) Zerdüştlük, Budizm, Yahudilik, Mısır Ra, Serapis, Amon gibi dinleri, Yunan, Roma Mitra ( Mihr=Güneş) dinleri, Hıristiyanlık, Islam, Zervanilik...

Muha-(a kaynaştırma söylenmez)menna= Amenna diyenlerin en üstünü anlamında peygamber Mani'nin adı) oldugu gibi Muha-m(kaynaştırma harfi)- Med, Iranlı'dan üstün olan, Mesih) insan adı değil. Islâm'a kadar Yezidi Arap Yahudileri, Hıristiyanlığa rağmen Herakles'e kadar Romalılar Iranlıların Tanrının seçtiği kavim olduğuna inanırdı. Bu yüzden 10'a,yakın Roma imparatoru öldürüldü. Bu yüzden Konstantin Hıristiyanlığı resmi din yaptı, Iran seferine çıkarken o da,Izmitte hastalanıp öldü.
Bu gerçekleri herkes öğrenmeli. Gökten gelen din yok.
Rahman, Rab, Rabbi, Ibrahim, Ka- Da Han topu Brahman (Brhmn kutsal adlarda, kitaplarda sesli harf kullanmama geleneği) ve Şiva dinlerine ait Sanskrit, Hint, Fars, eski Türk dillerinden gelmedir.

Kaynaklarım;
Yahudi Kültü
Ibrahim Kültü Çalıntı mı
Antik Sabiler ve din kitabı
Mecusilik ve Dinlere yansımaları
Sumer'den Islâm'a Con ve Şeytan Kültü
Aramilerlden Haramilere
Flavius josefus ve Manetho'nun mektupları gibi hepsi akademik yabanci kavnaklardan ve din kitaplarindan çeviri, derleme yazılarım.

Alaeddin Yavuz

1 Eylül 2022 Perşembe

MILLET HAREKETİ ILE 2023 SEÇİMLERİNE

 Millet hareketi çoğunluğa ümit olmuş.



Ümitlenmek güzel ben de istiyorum. Güzel bir gelecek vaadi duyabilmek için her gün Tele1 tv, ve Millet hareketi parti önderlerinin, sözcülerinin güzel sözlerini bir bebek gibi ninni niyetine dinliyorum.Umutlanıyorum, ruh sağlığıma iyi geliyor.
 
Duymak istediklerimi en azından işittiren bu insanlara yürekten minnettarım.
Ama, teraziye koyuyorum, hala anayasanın ilk 4 dört maddesi güvenceye alınmadı,
Özellikle Ali Babacan'ın Kürdistan özerkliği konulu ilkeleri var.

RTE'nin terk ettiği ne varsa bunlar savunuyor.

20 yıldır Rte'yi iktidar eden Bunlar.
Hepsinin kökenleri 1760-1938 Süryani, Yezid, Taşnak, Pontus isyancılarına dayanıyor.


Malum, AB-D VE NATO ÇETESİ gerçek Osmanlıcı Müslüman ve Türk ile çalışmıyor, kendine yakın olan 250 yıllık işbirlikçilerini iktidar ediyor ülkemizde. Açık askeri işgal yapmadılar ama, bizden kendilerine sadık olan işbirlikçileri başımıza getirip ne kadar gerici, yobaz, ırkçı siyaset varsa dayattılar, bu siyasete direnen her kesimden muhalifleri de askeri darbeler, davalar, hapis cezaları, suikastler ile sindirdiler.

Ama ülkemiz soyula soyula öyle hale geldi ki soyulacak bir şey kalmadı.
Kötü eğitimin sonuçları cahil, her türlü kullanıma açık, köleleşmiş, kendine ters gelen her şeye saldıran insanımsı türlerin artmasını sağladı.

Ülkemize demokrasi getireceğini söyleyen millet hareketinden parti önderlerinin 65-75 yıllık ömürleri içinde birinin, bir kez Atatürk ve cumhuriyetini savunduklarını gösteren bir kayıt yoktur.

Hepsi RTE gibi partisinde diktator.
Hepsi cebi, çantası takkeli, eşarplı
Hepsi kripto,
Tek ümidimiz bunlar öyle mi?


Dediğim gibi, duymak istediklerimizi söylüyor, herkese mavi boncuk dağıtıyorlar, halka ümit vererek sandığa çekip, yüksek katılımlı bir seçim ile RTE'den padişah yapmayacaklarını söyleyemiyorum.

Daha oy çuvallarının teslimi bitmemişken, TEK SMS ADAM KAZANDI YA ve RTE balkon konuşmasına yol alırken, Tuncay Özkan " HADI GIDIN YATIN, VURDURMAYIN KENDINIZI" diyerek Ychp teslimiyetine tanık olduktan sonra, Millet Hareketi değil  de Milleti iktidarla ortak kekleme hareketi" olarak görüntü veriyolar.

Ya siz ümitli misiniz?

Alaeddin Yavuz 

2023 SONRASI RTE SEÇILIRSE SEÇMENE IHTİYACI OLMAYACAK.


Çünkü bir daha seçim olmayacak veya muhalefet olmayacak.

Muhtemelen seçilecek de. Onca sarayı, 156 ülkeye 200 camiyi, milyarlarca doları boşa mı harcadı?

Tüm devlet bütçesinden beleş beslenen yandaş sülükleri isyan eseceklerse de bağırsak gazı kadar etkileri olmayacak.

En fazla beklenen iç savaşta kurban olarak öne sürüleceklerdir.

Yandaş kanallarda geçen kendi sözlerine dayalı haberlere göre yerini Özgür Özel, Kaftancıoğlu veya Imamogluna devredecegi yorumu yapılan Kilicdaroglu başkanlığı devretmeye hazırlanıyormuş, Meral ve diğerleri zaten Rte memurları.

2010'larda hotmail'den bazı Chpliler ile yazılı görüşürdük.

Bana hep Sunnilerin iktidar olup Alevileri ezdiğinden şikayet etmişti.

"- Emperyalizmin isteğine uygun projeleri onlar yapıyor iktidar oluyor.




Siz de proje yapın siz de iktidar olun " demiştim.

Kemal bey Chp başına geçince ABD'ye gitmişti. Tayyip bey o zaman bozulmuştu.

2019 belediye seçimleri ve sonrasında,Kemal bey, " iktidar olmamızı engelleyen tüm kadroları 10 yıl boyunca tasfiye ettim. Bundan sonra iktidarız" demişti.

Şimdi de görevi devir etmeye neden olan açıklaması bir manevra mıdır degil midir, zaman gösterecek.

12 yıldır K.K. seçimleri satacak dedim,sattı, çünkü ABD RTE ile çalışmak istiyordu. RTE'nin seçtiği muhalefet de destek olmak zorunda kaldi.
Saraylı ne yaptıysa ABD izniyle yaptı.



Aralarındaki kavgalar bazen bizdeki bazen AB-D NATO ÇETESİ ülkelerdeki seçimlerde proje siyasilere destek için karşılıklı yapıldı.
Avrasya, Rusya ilişkileri, Ona, Siha üretimleri hep izinle oldu.

Bu tiyatroyu bildiğimden hep haklı çıktım, şimdi ABD proje değiştirmediyse RTE yine bu koltuk değneği muhalefet ile yine seçilir.

Yine de yanılmayı tercih ediyorum.
Bunun gerçekleşmesi için de millet hareketine ümit bağlayıp hizmet eden vatanseverler, bu endişelerimi GERÇEK OLACAKMIŞ kaygısı ile parti yönetimlerini sıkıştırmanın bir yolunu bulmalıdırlar. 

Çünkü, muhalefete muhalefet üreten biri sarayda sınırsız ve sorumsuz yetki ile oturup ince işleri kotarıyor. 

Gerisi, takdiri aklı erene, sözü bilene kalmış.

Alaeddin Yavuz 

31.8.2022 ve 01.9.2022 sosyal medya paylaşımlarından derleme iki yazı verdim.

Aşağıdaki videoları izlemeniz bilgi edinmeniz için gereklidir.




 


31 Ağustos 2022 Çarşamba

VATANDAŞLIK VE KÖLELIK

 VATANDAŞLIK VE KÖLELIK...


Dini ve ırki bir grup, büyük devletler ile ortaklaşa bir devleti ele geçirmiş ve dini rejim ilan etmiş ise, o ülkenin vatandaşları işgalcilerin kölesi olmuştur.






Işgalci kesimin devlete kazandırdığı teknolojik, ekonomik ve siyasal başlarılar ile övünecegine, özgürlüğü için mücadele etmelidir.

Aksi halde köleliği kabul etmiş olur. Çünkü dini rejimler kölecidir.






Demokrasi hiç bir zaman Garanti değildir.  Sürekli uğruna savaşmak gerekir. ABD Başkanı Joe Biden. 





Alaeddin Yavuz

Emekli Tercüman Polis Memuru

Dinler ve Tarih Araştırmacısı








28 Ağustos 2022 Pazar

HZ YUSUF IHBARCI MIYDI?

 HZ. YUSUF IHBARCI  ve HADIM GILMAN MIYDI?

Yahudiler soylarını pek överler. Islah peygamberin ana ayrı ağabeyi olan Ibrahim- Hacer oğlu Ismail soyu Araplar da öyledir. 

Tevrat'a göre 3 üç yaş ve 1 bir günlük iken sütten kesilen Ishak için Ibrahim'in verdiği yemek kutlaması sırasında üvey annesi Sara'nın önünde kardeşi Ishak'ı cinsel olarak aşağılayıp alay etmesi üzerine, tanrının da onayı ile annesi  Hacer ile birlikte çöle terk edilen Ismail'e peygamberlik verilmemiştir.

Buna rağmen Islami anlatılarda ve Kur-an  (Bakara, 2/136; Âl-i İmran, 3/84; Nisa, 4/163).) Ismail peygamber geçer.

Sonra da " Ismail soyundan ilk peygamberin Muhammet ve olduğu vurgulanır. 

Işte Yakup oğlu Yusuf ta böyle bir karakterdir. 

Tevrat Yaratılış Kitabı 37. Bölüm ayetler;

1-Yakup babasının yabancı olarak kalmış olduğu Kenan ülkesinde yaşadı. 

2 Yakup soyunun öyküsü:

Yusuf on yedi yaşında bir gençti. Babasının karıları Bilha ve Zilpa'dan olan üvey
 kardeşleriyle birlikte sürü güdüyordu.   Kardeşlerinin yaptığı kötülükleri babasına ulaştırırdı. "
Kardeşlerinin yaptıkları kötülüklerin ne olduğu belli değil.

Ama "Kardeşlerinin yaptığı kötülükleri babasına ulaştırırdı." Yakup/Israil peygamber niye çocukları arasına muhbir koyma gereği duyar ki?

Çocuklarından korkusu mu vardır?
Demek ki varmış.

Ibrahim ile başlayan Yahudi ailesi hanedan geleneği olan peygamberlik kurumunda Ilk Doğan Erkeklerin hiç birine  peygamber Yahudi ailesine önderlik verilmemiştir.

Ismail çöle terk edilir, Yakup'un ağabeyi Esav, dağlara sürülür, Yakup'un oğlu Ruben de babasının karılarından birini hallederken yakalanır ve peygamberlik en küçükleri ispiyoncu, hadım edilmiş köle Yusuf'a kalır.

Ispiyonculuk ettiği için babası ona renkli elbise alınca kıskançlık ve düşmanlık zirve yapar?

37;4 Yusuf'un kardeşleri babalarının onu kendilerinden çok sevdiğini görünce, ondan nefret ettiler. Yusuf'a tatlı söz söylemez oldular."

Babası Yakup Yusuf'u kardeşlerinin yanına yine ajanlık yapmaya yollar;
37; 13 İsrail Yusuf'a, “Kardeşlerin Şekem'de sürü güdüyorlar” dedi, “Gel seni de onların yanına göndereyim.”

Yusuf, “Hazırım” diye yanıtladı.

14 Babası, “Git kardeşlerine ve sürüye bak” dedi, “Her şey yolunda mı, değil mi, bana haber getir.” Böylece onu Hevron Vadisi'nden gönderdi." 

Bakalım ihbarcı Yusuf haber getirebilecek mi?
Elbette hayır.  
Ihbarcılığı onun özgürlüğünü kaybedip omur boyu köleliğine neden olacak.

37;18- Kardeşleri onu uzaktan gördüler. Yusuf yanlarına varmadan, onu öldürmek için düzen kurdular. 
19 Birbirlerine, “İşte düş hastası geliyor” dediler,
 20 “Hadi onu öldürüp kuyulardan birine atalım. Yabanıl bir hayvan yedi deriz. Bakalım o zaman düşleri ne olacak!”

37:23- Yusuf yanlarına varınca, kardeşleri sırtındaki renkli uzun giysiyi çekip çıkardılar
24 ve onu susuz, boş bir kuyuya attılar."


37;28- Midyanlı tüccarlar oradan geçerken, kardeşleri Yusuf'u kuyudan çekip çıkardılar, yirmi gümüşe İsmaililer'e sattılar. İsmaililer Yusuf'u Mısır'a götürdüler."

Kölelere yapılan uygulamaları wikipedia'dan okuyalım;

Özgür bir insan çocuk bile olsa köleliği yani, insanı en aşağı yaşam biçimine mahkûm eden bir kurumu gönüllü kabul etmez, direnir.
Bu direniş de köle edildiği an dövme, tecavüz, erkekse hadım edilerek kırılır.

Hiç bir şeye itiraz edemeyecek, her şeyi kabul edecek ruh haline sokulmadan satılamaz.


Satın alan kişiyi öldürebileceği, karılarını, kızlarını, cariyelerini hamile bırakabileceği  için ehlilestirilmemis,  hadım edilmemiş köleyi kimse almak istemez.

37;36-Bu arada Midyanlılar da Yusuf'u Mısır'da firavunun bir görevlisine, muhafız birliği komutanı Potifar'a sattılar."

Köle, iyi bir aileden geliyorsa, iş, ticaret organizasyonu biliyorsa idarecilik de verilirdi. Osmanlının Sadrazam- başbakan  dahil tüm devlet ve bürokrasi kurumları kölelerden oluşuyordu.


Hadım kölelerin evin hanımı ve kızları ile cinsel ilişki yaşaması köleci toplumlarda zina, aldatma sayılmazdı.

Firavun, padişah, kral da olsa bu gelenek tüm saraylarda ve haremlerde böyleydi. 
Potivar'in, Kuran'a göre Aziz'in karısı Züleyha da parlak gılman Yusufla eğlenmek ister.
Tevrat Yaratılış Kitabı Bölüm 39

6-Potifar sahip olduğu her şeyin sorumluluğunu Yusuf'a verdi; yediği yemek dışında hiçbir şeyle ilgilenmedi.

Yusuf güzel yapılı, yakışıklıydı.

7 -Bir süre sonra efendisinin karısı ona göz koyarak, “Benimle yat” dedi."

Hadım edilmiş bir köle ile cinselliğe kocasının bile i,in verdiği bir olay, Yahudiler tarafından neredeyse eşit ve sağlıklı iki insan ilişkisi olarak işleniyor. Bu bir aldatmacadır. 


Yusuf da parlak bir çocuk olduğu için muhtemelen gılman olarak satılmış olmalıdır.

Kadın, Züleyha da buna bayılmış olmalıdır. Çünkü harem geleneğinde bu böyledir. Tevrat Potivar ile Zuleyha'yi Tek Eşli Aile  göstermesi de ayrıca bir aldatmacadır.

Çünkü, Vatikan Katolik Incil'i il okunan bu Tevrat kitabı TEK EŞLILIK üzerine kuruludur.

Tevrat Yaratılış Kitabı Bölüm 39
14- uşaklarını çağırdı. “Bakın şuna!” dedi, Kocamın getirdiği bu İbrani bizi rezil etti. Yanıma geldi, benimle yatmak istedi. Ben de bağırdım."

Bir hadım olayı temsili resmi 10.yy


" Kocam'in getirdiği" ve "bağırdım" ifadesi, evde başka ortak kadın eş olmaması Yek Eşli Aile vurgusu uyandırıyor.

4000 yıl önceki büyük cok eşli, dede, torun, köleler,  cariyelerin birlikte yasadıgı büyük  aile, değil sanki 200 yıllık çekirdek aile geleneği gösteriliyor.

Oysa hadım bir köleyi o zamanki kocalar da bu gün harem hayatı yaşayan Arap kocalar da hala kıskanmaz.

Tam bir dini tiyatro.

Dinler, devletlerin halkı yönetme ve dış politikada fetih, sömürgecilik siyasetlerini Tanrının oğlunun tanrıdan aldığı vahiyler diyerek dinlere yazmışlardır. 
Justinyen anayasası da bu ifadeyle başlar.  Blog arşivinde vardır.

Sonuç, Yahudilerin ve Müslüman Arapların çok övdükleri Yusuf özgürlüğünü kaybetmiş, parlak bir gılman olarak kullanılmış, Mısırda sadrazam olmuş ama köle, hadım olarak ömrünün çoğu geçmiştir.

Yahuda soyundan Yahudilere kral seçilmezken, ilk kez Davut Kral Saul'un sarayına lir çalan bir gılman olarak alınır.
Kralın oğlu Yonatan'ı anlaşmalar ile kendine bağlayan Davut, Kral ile oğlunun arasını açar. Bir savaşta ikisi de ölünce Davut Yakup soyundan krallığı alan ilk Yahuda soyu olur.

Babil sürgününde Yahudi Mardokay ağabeyinin kızını fahişe yetiştirip Pers kralı Krus'a satar.
Bu kadın, diğer kadınların utanıp yapmadığı hizmetleri vererek bir numaralı kadın olur.
Yahudilerin özgür bırakılmasını ve kutsal mabedleri için para sağlar. Yahudilere düşmanlarını yağmalama hakkı verilmesini sağlar. 

Dimitri Kitsikis'in dediği gibi " En güçlüye kölelik et, düşmanlarına hükmet" ilkesinin ilk uygulama örneklerini Tevrat Yahudi ve Hıristiyanlara öğretir.
 
Tarihte hiç bir zaman bağımsız devlet olamamış Yahudiler, en güçlülere kölelik ederek geldikleri mevkilerle övünen toplumlardır. 
Bu gün ülkemiz de, en güçlüler olan ABD ve Ingiltere ile çalışan, aslı Gürcü, Ermeni, Yezidi, Gregoryen Bagratuniler gibi böyle kölelerce yönetilmektedir.



Bu yüzden hepimiz karın tokluguna, açlık sınırı altında ücretlerle çalışan sözde özgür insanlarız.

Bir Avrupa'lı günde 6 ( altı) saat çalışır, ayda 1250 Avro (60.000- 80.000 TL) alır, biz günde 8 sekiz saat çalışır,  5,500TL alırız.

Ülkemizde açlık sınırı 20.000kemizdeTL'dir.

Bizi yöneten batının köleleri altın saraylarda, trilyonluk arabalarla gezer, haçlılarla ortak ülkemizi yağmalar, bizler de mutluluğu ahrete erteleyip, ahreti kazanmak için namaz, niyaz, zikir, şükür ile ömür tüketiriz.

Bu gidişle kimsenin uyanacağı da yoktur.
Takdir aklı olanındır. 

 Alaeddin Yavuz