"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

14 Mart 2024 Perşembe

#MEDRESE ADININ MİTOLOJİK KÖKENİ

 Medreseler;

Sanıldığı gibi İslâm dinine ait bir kurum değildir.

Osmanlı’da eğitim,Karahanlı’ların başlattığı, bize ise Selçuklulardan kalma ilk, orta ve yüksek öğrenimin bir arada verildiği “Medrese” adı verilen okullarda yapılmaktaydı.


Bu beylikleri ve devletleri kuranlar Müslüman gibi günde Beş Vakit, 150 rekat namaz kılan, dört aylarda (Safer, Recep, Şaban, Ramazan) 100 tam gün oruç tutan Mecusi Hıristiyanlardı. Mecusi dinini oluşturan Tevrat, Budizm, Sabilik, Süryani Incili dinlerinin emirleri gereği Sarık, cübbe, şalvar giyerlerdi. 

Yani Ortodoks Hıristiyanlığın peygamber Mani yorumuna inanıyorlardı.

Oysa Kur-an sarık, cübbe, şalvar kıyafeti emretmez. Sarık ayeti yoktur.



Peygamberlik tebliği öncesi Nasturi Hıristiyanlığı amcası Varaka bin Nevfel'den öğrenen Muhammedin Sabileri Müslüman yapmak için 4 kere sarık bağladığı Kuran tefsirlerinde yazılıdır.

Milattan önce 600 yıllarında Mitra/Mitras adlı bereket tanrısının dini eğitiminin verildiği kurumlara da bu yüzden Mitraş/Midraş/Medrese deniliyordu.


Aynı yüzyılda M.Ö 520'lerde Yahudilerin Tevrat'ını Mitra- Zerdüşt rahibi Ezra yazdığı için, Yahudiler de dini eğitim kurumlarına ve eğitim için seçilen Tevrat metinlerine MİDRAŞ dediler.

Selçuklu, Karahanlı ve Osmanlı Medreseleri de adını eğitim kurumlarıydı. Ortodoks Yahudi ve Hırıstiyanlar da aynı kurumlara sahipti. 
O zamanki hiç bir devlet bu günkü anlamda Müslüman değildiler, Mecusi Hıristiysndılar.
O zamanki İslâm da Mecusilik ağırlıklıydı.



M.S.227'lerde peygamberliğini 11 yaşında ilan eden Mâni, Maniheizm yani Sabilik, Süryani İncili, Budizm, Zerdüştlük, Mitracılık, dinlerinin harmanı 6 kitaplı bir dinini kuran Sasani başkenti Tizpon, Arapların Medayin dedikleri başkentte El Kesay tarikatında yetişmiştir.



Sasani kralından devleti, orduyu tasfiye etmesini istediği için recm edilerek öldürülmüştür.

Ama onun ölümüyle Mecusi İran yorumu Hıristiyanlık ölmemiştir. 
Hâlâ Ortodoks Doğu kiliselerinde yaşamaktadır.

Alpaslan ile Anadoluya girenlerin hepsi Mecusiydi.






Bu okullarda elbette bu günkü ilk orta öğretim öğrencilerine verilen eğitimin içerdiği bilgiler tabii ki mevcut değildi.

Okuma yazma öğrenmek zaten Arap alfabesinin Kuran ve Osmanlıca yazı sisteminin ayrı ayrı öğretilmesi gibi farklılıklarda dahil edildiğinde üç yıl gibi bir zaman alıyordu.









Medreseler, taştan doğan İran, Yunan, Roma Mitra ortak tanrısının dinini devlet ve din adamları yetiştirmek için, kraliyet ailesinden gelen devlet ve ruhban çocuklarına öğreten eğitim kurumlarıydı.
 
Kutsal diye öğretilen Medreseler, manastırlar gibi dinlere ait hiç bir bilgi sanıldığı kadar kutsal değildir.

Bu gün Kuran Alfabesi denilerek kutsal saldırılan Mecusi Alfabesini kutsal gösterenler de Mecusi şeytan ibadetçileridir.

Sadece insanin doğup, büyüdüğü toplum için kutsaldır. Başka yere gidince kutsallar değişir.

Müslüman ülkelerin hepsinde toplam 80.000 kadar tarikat ve cemaatlere bölünmüş İslâm gibi 48.000 kiliseye bölünmüş Hıristiyanlık da SOMUT bir DİN Değillerdir.

Medreseler de İslâm ürünü kurumlar değildir. Zerdüştlük, Zervanilik, Mitracılık, Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslâm dahil bir çok dini eğitim kurumu olmuşlardır.

Elbette her yerde aynı olan bir İslâm kavramı yazılmadı.
Mecusilik de kendinden öncekiler gibi her milletin kendi dilinde, kendi yarı kavramlarına uygun olarak yazılmış, o milletlerden seçilmiş, dini öğrenmiş peygamber sıfatlı kişilerce halklara tebliğ edilmiştir.

Oysa İslâm kılıcı dayayıp "böyle inanacaksın" diyerek bildirildi, keza Katolik Ortodoks Vatikan Hıristiyanlığı da öyleydi.
 
Her şeyi ayırt edebilecek aklınız varsa, fikir üretebiliyorsanız siz de araştırarak karar verin. 

Alaeddin Yavuz