"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

11 Mayıs 2024 Cumartesi

#BÖYLE BÖCEK GÖRMEDİM

  İlginç böcekler çıktı. 

Bir haftadır ayağımı yorgandan çıkarsam bir böcek ısırıyor, çok kaşındırıyor. Yakıyor.


Bu gün yakaladım, 3milimetre boyunda 6 bacaklı ve kanatlı uçan örümcek. Duvara yapıştı.

Elimle öldürmeyi denedim. Çok çevik, kurtuldu.

Terliği elime alıp çaktım.

Şehit oldu, yerde hâlâ hareket ediyor.

Bastım, parkeye kaynadı.

Resmini çekemedim. Ama saat bu saat rahatım.

63 yaşındayım böyle böcek görmedim.

Paylaştım işte.

Alaeddin Yavuz 

9 Mayıs 2024 Perşembe

#İSLAM ve DÖRT KITABIN MİTOLİJİSİ

İSLAM'A KADAR KISA DİNLER TARİHİ

İnsanlık tarihi boyunca oluşan farklı ırki topluluklar, kendilerini diğerlerinden ayırmak için kendi yaratılış efsanelerini yazmışlardır. Tengrizm, Türk Karahan Destanı, Oğuz Kağan Destanı, Manas Destanı, Brahmanizm, Sabilik, Zerdüştlük, Japon Şinto Dini gibi milli dinler, diğer dinlerden bağımsız özerk dinlerdir.

Sabilerin kutsal din kitabı. CinZ d Rabba
Dinlerin ana kitabi. Adem'e meleklerin secde etmesini Allah'ın emrettigi kitap budur.

Bir de büyük, çok uluslu devletler ortaya çıktığında, çok uluslu toplumları ortak bir din içinde toplayarak, hepsine birden hükmetme gereği ortaya çıkmıştır.

Örnek olarak, Pers İmparatorluğu resmi dini Zerdüştlük dinine YALNIZ Pers soylular inanabiliyordu. İdarelerindeki milletleri de, Pers tanrısı Ahura Mazda'ya düşman olan cüce tanrılara ibadete zorlayan Zervanilik (Zurvanism), Mitracılık/Mihrilik, Yahudilik gibi Pers İmparatorluğu döneminde M.Ö 500'lerde yeniden yazılmış din ortaya çıktı.

Bu din, daha eski geçmişi olan, M.Ö. 597'de Asur Kralı Nebukadnezar'ın Mısır'ı fethi, Mısırlılar ile Yahudileri sürgün etmesi ile unutuldu ve hafızalarda kalan dinleri Mezopotamya Sabi dini Ay Tanrısı Sin ibadeti ile karıştı.

Tarihe ilk önce bu günkü Irak ve İran sınırında kurulmuş Medya devleti olarak çıkan Persler de Sabi toplumunun bir parçasıydı.

Onların da dinlerinin temeli, Harappa medeniyetinin doğal felaketlerle yok olmasıyla kurtulanların göç ederek (MÖ 2000ler) getirdikleri Brahmanizm dininin kolu olan Şiva diniydi.



Çok gelişmiş bir medeniyete sahip Harappa halkı, SELLER ile yok edilen ülkelerinden geldiklerini anlatan Aramice ARİM=SEL adını aldılar. Bu ad sonra Arami'ye dönüştü.

Çok ırkçı ve aile içi ensest (endogamy) geleneğine göre üreyen bu toplum, Asur kralı 1.Tiglat Plaser tarafından M.Ö.1100'de mallarına el konularak, soykırım yapıldı, sağ bırakılanlar da Güney Doğu Anadolu dağlarına sürgün edildi. Bu dağlara TUR ABDİN= Köle Dağları dediler. Bu dağlar üzerinden Anadolu, Avrupa, Kafkasya, İran, Hindistan, Afganistan bölgelerine yayıldılar. Gittikleri yerlerde yerleşmelerine izin verilmediği için dağlarda göçer yaşadılar ve eşkıyalık yapmaya başladılar ve ARAMİ olan adları HARAMİ oldu.

Ancak bir çok toplumun kültürlerine etki ederek dinlerini değiştirdiler. Böylece ortak inanılan yaygın dinler ortaya çıktı. Perslerin dinleri de bu sayede kolaylıkla kabul edilebildi.

Babil sürgününden dönen ve Suriye Nasıra şehrine yerleşen Yahudilerden İsa adlı bir dini önder çıktı ve M.S.20'lerde vaaz vermeye başladı. Kimilerine göre, Yahudi peygamberi kimilerine göre insan şeklinde gelmiş tanrı olarak dinini insanlara 12 öğrencisi ile bildirdi.



Bunu bir İran Terör Hareketi olarak yorumlayan Roma imparatorları bu dini yasakladılar, inananları Afrika kıtasının her tarafına sürdüler.

Sasani imparatoru 1.Şapur, başkenti Medayin/Tizpon'da Yahudi Elkesay kabilesinden ortaya çıkan peygamber Mani (M.S.210... 276 )yorumuyla 7 kitaplı, her dilde, her milletin geleneğine göre, Zerdüştlük, Mitracılık, Budizm, Sabilik, Süryani Hristiyanlığı, Yahudilik ortak inançlarına göre yazdılar, Dini öğrettikleri peygamberler aracılığı ile her millete 7 kitap olarak yaydılar.





Bu din öyle tutuldu ki, şımaran peygamberi Mani, Sasani imparatoru Zerkses'e, orduyu tasfiye ederek ilkel komünal bir Komunizm önerince, Irkçı Zerdüşt rahipleri bunu Pers milletine düşmanlık sayarak, 276'da recm ettirerek ölümüne sebep oldular.

İran dini yasakladı. Ama çok ırkçı ve yağmacı olan Zerdüştlük yüzünden milletler direniş yaptılar ve devlet zayıfladı.

Bunu gören Roma 324'de Hıristiyanlık dinini resmi dinler arasına aldı. Dinin Roma geleneklerine, devlet siyasetine göre yazılması 6.yy'a kadar sürdü. Katoliklik=Evrensellik adlı mezhep ile tebaa milletlere kabul ettirildi.

Ortodoks =Doğru İman mezhebi inananları da Katolik mezhebini kafirlik saydı.

Güçlü olan Roma, Süryani Hristiyanları olan Aramileri soykırıma uğrattı, kaçanlar Köle Dağlarına ve İran coğrafyasına sürüldü.

Bu günkü Kuveyt, Bahreyn, BEA, Umman, Yemen, Necd, Hicaz Arapları olan Yahudiler ve İsmailiyeliler arasında asimile oldular. Ama dinlerini de korudular.

Roma idaresine giren Arabistan yarımadası halkları ve Suriyeliler Katolik mezhebini benimsemedilerse de kılıç kuvvetli kestiği için "İsa insandan doğdu ve sonradan tanrı oldu" tespiti ile Roma Vatikan kilisesini okşayan Nasturilik mezhebi içinde saklandılar. Libya'lı Aziz Agustin bu dinin felsefesini yazdı. 

Kendinden önce yazılmış, Etiyopya, Habeşistan Sabilerinin benimsediği Tevhid İncili olan Aziz Klementin İncili temelinde, bazıları Tomas, Barnaba İncillleri ile bu inanç içinde yaşadılar.

İşte, İslam da bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırarak, Sasani ülkesi halklarını da Roma Tebaası yapmak isteyen Roma imparatoru Herakles'in kararlı tutumu ile ortaya çıktı.


Yeryüzünde yaygın inanılan hiç bir din, kendi başına bağımsız değildir.

Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam gibi çağdaş kabul edilen dinlerin de kökenleri Sümer, Hint, Fars dinleridir.





Bu videoyu hazırlayan Hintli vatandaş damar tespitler yapmış.

Bir Müslümanın, Hıristiyan ve Yahudi'nin bundan arlanması sadece cahilliktir.

Namaz=Namas te; Ramazan =Ramadan Hintçe'dir, Süryani, adı Hint güneş tanrısı Suryo'dan gelir. Arami ve İbrani dilleri Hintçe'nin Harappa Sabilerinin dilleri Hintçe kökenlidir.

Dinler tarihinin gerçeğinde bütün dinler kardeştir. Ama, Persler, Romalılar gibi büyük yağmacı ve köleci imparatorluklar, kendi devlet ve siyaset hedeflerine uygun olarak yazdıkları bu dinleri kılıçla kabul ettirmişler, kendinden olmayanları da Tevrat Tesniye=Yasanın Tekrarı Kitabı Bap/Bölüm 7, ayet 2'de olduğu gibi "YAHUDİ OLMAYANI ÖLDÜRÜN" veya Kuran'daki benzeri Tevbe 23'de "Müslüman olmayan, anne, baba, evlat, hısım akraba, aşiret kardeşi kim varsa öldürün, ahrette onları görmeyeceksiniz" veya "Fitne kalmayıp, yalnız Allah'ın dini kalana kadar onlarla savaşın" diyen Enfal Suresi 39. ayeti ile Bakara 193 ayetleri, ırk temelinde değil, Roma Tebaalarını Din Birliğinde birleştiren yapay siyasal, köleci dinler oldular.

Ne Roma ne de İslam, tüm yeryüzündeki kendinden olmayan milletleri yok etmeyi başaramadılar hala.

Takdir aklı, bilgisi, beyni olanındır.

Alaeddin Yavuz

Islamın Hindu kökenleri videomu izleyiniz.
Google video paylaşmama izin vermiyor.

8 Mayıs 2024 Çarşamba

#BENDEN UZAK DURUN, ALLAHINIZA YAKIN OLUN

 Değerli İnsanlar!


Gerçek, tarafsız yazabilmek için, eski ruhbanların istiareye yatması gibi 20 yıldır kendimi hısım, akraba, arkadaş ilişkilerinden soyutlayıp araştırdım, dilimize çevirip yazdım.

Amacıma ulaştım.

Ama, ne aile kaldı ne arkadaş.

Bu yüzden görüşme kabul etmiyorum. Çünkü bu kafayla son lafı en önce söylediğim için çevremde kimseyi bırakmadım.


Kimse böyle bir yaşam şekline tanık olmadı. Hele ülkemiz de.

Lütfen benimle görüşmek istemeyin, isterseniz ikimiz de üzülürüz.

Tüm iyi niyetine rağmen akraba ve dostları defalarca kırdım.

Tekrar olmasın.

Saygılar.

Yalnız adam.

#YARATILIŞ SORUNLARI YAPAY ZEKA

 YARATILIŞ SORUNLARI...


Sabi tanrısı Adem ile Havva'yı yarattı.




Şeytanın önerisiyle yasak meyve sınavına tabii tuttu. Tezgahı yemediler. 

Ama şeytan Hava'yı kandırdı. Bir meyve yediler, cennetten kovuldular. 

Defalarca isyan ettiler, toptan yok edilip daha aşağı aciz yaratılışta yaratıldılar, yine isyan ettiler tanrıya ve halkına. Sonunda Nuh tufanı ile yok edildiler.

Nuh döneminden daha aşağı defalarca yaratıldılar. Geldiler Eyüp peygamber dönemine.

Şeytan bu defa da kararsız tanrıyı Eyüp'e sınav yapmak için, Eyüp'ü kendisine teslim etmesini istedi.

Vallahi bu masalı okurken ve okuduktan sonra, bu olaylar olmuş gibi defalarca ağladığım oldu.

Eyüp direndi, direndi sonunda isyan etti;

Beni ve çocuklarımı yarattığın güne lanet olsun dedi.

Açın Eyüp kitabını okuyun.

Bu kararsız, yarattığından emin olamayan tanrı Türk Karahan Yaratılış Efsanesinde, Karahan'ı çekemeyen her zaman Karahan'dan kopya çekip kötü yaratan Erlik Han adlı İnsan Tanrıdan beter, kabiliyetsiz tanrı.

Neymiş, bizi kısacık ömrümüzde sınav yapacakmış.

Bu gün insanlık, yapay zekayı üretti.

Yapay zeka, yaratıcısından istekte bulunmuş;

-Ne olur beni yok etmeyin.

Eti yok, kemiği yok, bilgisayar hafızasında bir yazılım. Ama istekleri, hedefleri var.

İnsanlık kendini doğru dürüst yaratmayı beceremeyen şüpheci tanrısına rağmen " kusursuz işleyen bir zeka yarattı. 
Beyni bile yok. Sadece yazılım.


Onun sayesinde sosyal medya paylaşımlarında hayal gücümüzde tasarlamakta bile cinnet geçirebileceğimiz mükemmellikte görüntülere tanık oluyoruz.

Yoksa bu dinlerin tanrıları da, bize hükmetme gücüne sahip olmuş, bizden birileri miydi?

Takdir aklı, beyni, bilgisi olanındır.

Alaeddin Yavuz 

5 Mayıs 2024 Pazar

#AZERİ AZERBAYCAN NE DEMEKTİR?

 AZERİ VE AZERBAYCAN NE DEMEK?

Wikipedia ansiklopedisi de Zerdüştlük ateşperestlik döneminde Tebriz'e verilen Azer-Payegan =Ateş'in Koruyucuları /Muhafızları adının bozulması sonucu Azer-Bay-can şekline dönüştüğünü yazmış.
Bence torpil geçmiş.




Kutsal Zerdüşt ateşini koruyan savaşçı rahipler sadece Fars soyundan olabiliyordu. Çünkü Zerdüşt olabilmek için FARS doğmak gerekiyordu. Bu ırkçılık yüzünden Pers Ahameniş ve Sasani imparatorlukları yıkıldı.

Ateşe tapmak için Zerdüşt olmak gerekmiyor. Bu gün bile Doğu Kiliseleri Hıristiyanları Süryaniler, Nasturiler, Yahudiler, Hintliler hala ateşe ibadet ediyor.

Hıristiyan ve Yahudiler Zerdüşt dininden aldılar denilirse yanlış olur.

Persler de,Irak Sabilerinin bir kolu MEDlerdir. İlk devlet adları MEDYA, Sasani Başkenti Tizpon'a da Araplar MeDAyin derler. Ateş ibadeti Zetdüstlere ait bir ritüel değildir.

Böyle de olsa Payegan=Baycan asla değildir.

Kur'an'da Yahudilerin babası İbrahim/Abram/Avram'ın Baba adı AZER'dir.( Enam Suresi 6:74 ayet)



AZERİ ne demektir?

Azer'e ait olan, Azer'den olan demektir.

BAY ne demektir? Moğol, Tatar, Kazak ve diğer Türk lehçelerinde ERKEK, TANRI demektir.

CAN ne demektir?

Hintçe, Farsça, Aramice, Süryanice, Arapça, Rusça, Gürcüce, Ermenice CİN demektir.

AZER- BAY-CAN demek, Tanrı Azer Cin'i demektir.

Tanrı AZER kimdir?

Mezopotamya Sabilerinin, taptıkları Ay Tanrısı Sin'in düşmanlarından olan, boyu iki buçuk karış (50cm) büyüklüğünde olan, mağaralarda yaşayan bir Cin/Can'ın adıdır.

İran Mazenderan ili çevresinde ve Mısır' da BAHA=NUR demektir. Nurculuk, Bahailik dinleri buradan türemedir.
Filistin'de  Terah, Lübnan çevresinde Yerah adlarıyla bilinir. 

Mezopotamya Sabileri ile aynı kökenden gelen Fars/Pars/Pers/ Med/ İranlıların baş tanrısı Ahura Mazda'ya düşman olan 5 Beş cüce tanrıdan birinin adıdır.

İran Zerdüşt dinine sadece Med/Pers/Farslar inanırdı. Yalnız Medler Ahura Mazda'ya ibadet edebilirdi.

Diğer Tebaa/Köle milletler lanetliydi ve sadece Ahura Mazda'nın düşmanı olan tanrılara ibadet edebilirdi.

Bu nedenle HAZAR/AZER GÖLÜ çevresinde yaşayanlar ile IRAK ülkesinde yaşayanlar bu AZER tanrısına ibadet etmek zorunda bırakılmıştı. Yoksa Parslar parçalardı.

İran, Türk, İbrani, İspanyol alfabelerinde yaptığım incelemelerde "H" harfinin kelime başlarında OKUNMADIĞINI tespit ettim.

Bu konuda geniş bilgi bloglarımda var. Komedyenler bile bu konuda program yapalı 10 yılı geçti.

M.S 626'da Hazar Gölü çevresindeki Türkler, 624'den başlayan Roma ımparatoru Herakles'in Sasani ordusunu bozduğunu görünce uyanıklık edip HAZAR=AZER İmparatorluğu kurdular.

Sıkıntı olmasın diye Yahudilerin yaptığı Hıristiyanlık ve İslâm dinleri yerine iki dinin de atalarına dua ettiği Yahudi dinini kendi geleneklerine uydurup benimsediler.

628 Ocak Tizpon/Medayin zaferi ile Sasani imparatorluğu yok edildi, Herakles'in yağmacı Müslümanları da Sasani ülkesini yağmaladı.

Ama Azer Hanlığı hariç kaldı.

İste Komünizm döneminde de Azerbaycan ve Azeri adları böyle verildiyse de, bölgenin ve halklarının adı Hazar-Azer hanlığı tarihi ile Komunizm'den 1300 yıl, Zerdüşt Pers tarihine uzanırsak 3000 yıl, İbrahim peygamber'in babasına geriye uzanırsak, 4000- 5000 yıl geriye uzanır.

Azeri ve Azerbaycan adları Komunist Rusların vermesinden 5000 yıl önceden beri zaten vardı.

Şimdi AZERİ ve Azerbaycan'lı soydaşlarımız, geçmişlerinden UTANMASIN ve bu günkü varlıklarını o dinlere bağlı kalarak getiren ATALARINA teşekkür ETSİNLER.

Sosyal medyada bir çok Azeri video çekmiş;

- Azeri demeyin, Azer-Bay-can Türkü deyin.

Ne farkı var?
Ha, Azer'den gelen Azeri, ha AZER- BAY - CAN Tanrı Azer Cin'i Türkleri veya Ateşin Koruyucuları, aile içi ensest üreyen ateşperest desek ne değişecek?

Hadiyin oradan cahil ordusu.

Geçmişinden UTANANIN geleceği OLMAZ.

Geçmişinizden utanmayın ki tarih boyunca KÜLTÜREL EVRİMİNİZİ daha iyi kavrayabilesiniz.

Takdir aklı, beyni, bilgisi olanındır.


Alaeddin Yavuz

TÜRKİYE ve AZERBAYCAN


Türkiye Cumhuriyeti;
ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Rus Çarlığı ortaklarına karşı SSCB ve Lenin'in destekleriyle savaşarak kuruldu.

Azerbaycan;
1805 sonrası Rus Çarlığı idaresine girdi. Kutsal İttifak Anlaşmasına göre Avrupa, Afrika sermayesine hükmeden Rotschild ailesi, İsveç, ABD Aramco şirketleri petrol kaynaklarını işletti.

Bu devletler ve kurumlar Azerbaycan'ı, Dağıstan Çerezlerini, Çeçenleri Rus Çarlığına karşı kışkırtarak savaşa soktular. Rus Çarlığı savaştan galip çıktı ve Azerbaycan'ı idaresinde tuttu. Devlet idaresini Ermenilere teslim etti.

1992 Galsnost dönemi SSCB bitince yine bir Türk Ebulfeyz Elçibey iktidar edildi. O da ABD ve bizde ABD darbecileri Kenan Evren ve Turgut Özal ile birlik olup, 1993'de Rusya'ya savaş ilan etti.

Rusya Azerileri de AB-D VE NATO ÇETESİ emperyalizmini yendi ve Ermeni Haydar Aliyev ailesini iktidar etti.

Sonuç, Azerbaycan bizim KURTULUŞ SAVAŞI verdiğimiz EMPERYALİST devletlere kölelik ederek kendini ezdirdi.
Bu nedenle hiç bir Azeri bizdeki Lenin-SSCB sevgisini anlamak istemiyor.


Sosyal medyada, Türkçülük, Turancılık, Güney Azerbaycan Hareketi, Uygur Rabiacı'ları ile ortak hareket etmeyen TEK AZERİ yoktur.
Aynı durum SSCB ve bu gün Rusyası siyasetlerinde sürmektedir.

Alaeddin Yavuz 


NOT; Bu konudaki mitolojik tarihi tespitlerimin kaynakları için;

Elmalılı Hamdi Yazır Kuran Cin Suresi tefsiri,

Sümer'den İslam'a Cin ve şeytan kültü (adilyargicc.blospot.com)

Mitolojiden günümüze Ermeniler ( adliyargic.blogspot.com) arasın okusun.