"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

5 Ekim 2022 Çarşamba

#ESKI HINDISTANDA ŞIVA DINI ALINTI YAZI

#5500 YILDAN ESKİ TÜRK KADIN BAŞLIĞI TANTURA AİT BELGE BULUNDU.

Pakistan Keşmir'de Harappa medeniyeti kazılarında çıkan Purana denilen Sabi dini metinlerinde bu gün de Asya, Suriye, Mısır Türklerince kullanılan kadın başlığı Tantur'un M.Ö 3.300 ve öncesinde Harappa Sabilerinin kullandığı resimdeki altın levhada görülüyor. Ayrıca bu günkü adıyla Yakut Türk boyunun o tarihlerde Kuzey Hindistan Harappa bölgesine gelip Yakut  adıyla yerleşen, meleklere, ruhlara ibadet eden kavimlerden olduğu yazıyor.

Google Çeviri'yi kullanarak yazının İngilizce bölümlerini Türkçe okuyabilirsiniz;

ESKİ HİNFİSTAN VE KUZEY AVRUPADA ŞİVA DİNİ
Pasifik Okyanusu milletleri, Hüney, Orta Asya, Hindistan, İran, Afganistan, Yakutistan, Kazakistan kısaca Sibirya Kabe, Petra, TÜM Arap yarımadası, Doğu, Kuzey Afrika, Anadolu, tüm Avrasya, İzlanda'ya kadar uzanır Sabi, Can dinleri.

Wednesday, 25 November 2009

Saivism in Ancient India and in Northern Europe

An Indus Valley Seal of what seems to be a standing Pashupati in the upper left. Photo credits to Mel Copeland: Banquet of the Gods



Suriye, Lübnan'da Dürzi kadin başlıkları 5.500 yıl önceki Sabi geleneklerinin Türklerin kurduğu Mecusilik kolu Dürzilik mezhebinde Tantur adıyla sürdüğünü gösteriyor

Kazakistan'da günümüz kadınlarının
hala kullandığı Tantur.
Yukarıdaki metal levha Türklerin Sabileri bile taaa Yakutistan'dan Keşmir'e inerek yönettiğinin kanıtıdır.

A relation between Pashupati and Shiva
In ancient India there are several archaeological findings dating back to the Indus Valley Civilization (about 3.300 - 1.300 BCE) of e.g. seals that depict a yogi figure i.e. Pashupati or "proto-Shiva" (Flood, Gavin, 1996. An Introduction to Hinduism). Read more about Pashupati: Pashupati. Paśupati (Sanskrit) has been translated as ”Lord of the Cattle” or ”Lord of the animals” (references are given in the hyperlinked article).

A comment on the Wikipedia article about Pashupati, an article that needs more literature references: In the Nordic people and culture are not called Celts or Celtic, and the figure were unlikely named Cernunnos in the Nordic areas. However there might have been a close genetic and cultural relation between the ancient Celts and the ancient Nordic people.

You can read about the Harappan Civilization in a very good and illustrated article by Tarini J. Carr: Harappan period

Worshippers of Shiva or Siva is called Saiva or Shaiva (Russell, R.V., "The tribes and castes of the central provinces of India", 1916) and are followers of Shavism. Saiva or Shavia are worshipers of the God Shiva or Siva. "Shiva" is also the noun while "Shaiva" is the adjective.
According to the translation by Saivaneri site: ”The meaning of Pashupati is the essence of Saiva Samayam, Saivism, Saiva Siddhantham. Pasu means Animal. Pati means God” ( More information from this Wikimedia article ).

Saivism is old in India
In ”The Blackwell Companion to Hinduism” (Ed. Flood, Gavin, 2003) the Pashupata or Pashupati Shaivists are referred to in the Mahabharata in action that takes place in the 4 millennium BCE:( a Sanskrit Epic Pashupata Shaivism.

Pashupati Saivism is according to Flood (1996, p. 86) mentioned in texts from 400-200 BCE in Shvetashvatara Upanishad.

Read more in the following sites:

1) Development of Hinduism (search for: Saivism)
2) Saivism
3) Saivism
4) Serpent and Siva worship and mythology in Central America, Africa, and Asia (1876)


Archaeological objects from India and the Nordic Areas



Indus Valley Pashupati and a Buddha figure from Norway (date 834 CE). These figures does depict a Yogi. Also, the swastika that have been used as a Buddhist ornament is a common symbol in both ancient cultures. Photo credits for the Indus Valley Pashupati to Mel Copeland: Banquet of the Gods
A Silver vessel, the Gudersturp Cauldron was found in Himmerland, Jutland, Denmark. It is exhibited at the National Museum (Nationalmuseet) in Copenhagen Denmark. Photo: Malene Thyssen.
This is an Indus Valley Seal that resembles one of the scenes at the Gudersturp Cauldron from "Nordic Iron Age" in Denmark. "Nordic Iron Age" is dated to a different period compared to e.g. "Indus Valley Iron Age" (Harappan Iron Age period that lasted 1200–300 BCE). Scandinavian Iron Age is placed to the period 500 BCE - about 800 CE.
An Indus Valley Seal of a figure that has been interpreted as Pashupati. Photo credits to Mel Copeland: Banquet of the Gods
http://oldgoths.blogspot.com/2009/11/saivism-in-ancient-india-and-in.html?m=1


Şimdi Tantur ile ilgili bir makaleyi Google çevirisi ile yarim olarak veriyorum.
Merak edenler linkten tamamına ulaşabilir.


Wang Nehri Şiirleri

Tantur

Şehirli kadın, Dürzi kadın ve Şamlı köylü kadın. Fotoğraf: Sebah, 1873
AJP Megkoronáz önceki gönderiye yaptığı yorumda Dürzi kadının başlığını görünce hayrete düştü . Ne kadar tuhaf, onun bir İngiliz olarak bunu çocukluğundan beri bildiğine ikna oldum, çünkü Children's Magazine 1834 gibi erken bir tarihte küçük okurları için resmini ve açıklamasını yayınladı:



““Bu kadının kafasında ne kadar tuhaf bir şey var; acaba neden takıyor acaba?'' Çünkü küçük okuyucu, onun ülkesinde kadınların bu tür başlıklar takması bir gelenektir ve şüphesiz onlar da onları bizim gibi deniz kabuğu tarakları veya zenginler kadar yakışıklı buluyorlar. dantel başlıklar; Tantur adı verilen gümüşten yapılmıştır ve alt kısmı avuç içi kadar geniştir, giderek üst noktaya kadar daralır; Dışarı çıktıklarında yüzlerinin tamamını kapattıkları beyaz müslin duvaklarını bunun üzerine atıyorlar ve gezginler bu tuhaf başlıkların çok güzel ve zarif bir görünüm oluşturduğunu söylüyorlar.”



"Emir'i beklerken Babdall köyüne çıktım ve bir evin köşesini döndüğümde yarım düzine kız ve kadınla karşılaştım; kayalardan aşağı süzülüyor, Tanturlarıyla yükseliyorlardı. onların en yüksek kasttan olmaları. Ağır ve tangırdayan süsler yeri süpürüyordu; bayrak gibi uçuşan beyaz peçeleri, çiçek açan ve gülen yüzleri, mücevher ve çiçek yığınlarıyla dolu kafaları; Hint tapınaklarının putları gibi parlak altın sarısı boyunlar ve her tarafı yıldızlarla süslenmiş ve aynı metalden dantellerle süslenmiş kahverengi-kırmızı cüppeler. … Düğün gününün başına sabitlenen, ölene kadar, uykuda, hastalıkta, tarladaki ev işleri sırasında orada kalan bu eklenti ne kadar harika bir gelenek, orada düğümlenmiş ve emniyete alınmış bir şekilde oturuyor. bir geminin pruvası. Hiçbir batıl inanç ona ait değildir, hiçbir gelenek onu açıklama iddiasında değildir, hiçbir din onu kutsallaştırmamaktadır. Tüm inançları ve değişimleri atlattı, tüm tarihsel şeylerin ötesine geçti ve rahibin aforozuna ve modanın tatlı diline rağmen hala başhemşirenin alnında tahtında oturuyor. … Beyrout Piskoposu beni aydınlatıncaya kadar din adamlarının hangi dünyevi nedenden dolayı gücenmiş olabileceğini hayal etmek kolay değildi: bana ciddi bir şekilde Tantur'un Dürzilerin taptığı put olduğunu söyledi! Hıristiyanların bu Hıristiyanlık karşıtı uygulamaya daha yeni yeni düştüklerini söyledi. … Saïda mahallesinde bulunan ve şu anda elimde bulunan, son derece arkaik olan küçük bir bronz figür, ortasını çevreleyen hafif bir örtü dışında çıplak ve Tantur giyen bir kadını temsil ediyor. Kayadan ya da kayadan oyulmuş ilkel lahitlerden birinde bulundu; bu lahitler beni sık sık huşuyla doldururken, beklenmedik bir şekilde onlarla karşılaştım.” David Urquhart: Lübnan (Suria Dağı), 1860


way, from Lebanon to France where it often figures in descriptions as hennin from the end of the 14th century, and on miniatures and paintings from the 1420s on.


Hans Holbein the Elder: Presentation of Christ in the Temple, 1500-1501, and Hugo van der Goes: Portinari-Altar, 1476-78, details
This characteristic costume was regularly reported in the travelogues of 19th-century travelers in the Holy Land.


“Nothing particular occurred during our return to Zahle, excepting that we passed some women on horseback wearing the tantour, that extraordinary ornament of the head worn by the Druse females; it is a horn of silver, or of copper silvered over, according to the wealth of the wearer, a foot and a half or two feet in length, springing from the top of the forehead, like the horn of a unicorn, and adorned with raised figures of stars, animals, and a variety of patterns. Over this hangs a drapery of white muslin, by means of which the wearer can conceal her features at pleasure. This horn is fixed upon a cushion fastened upon the head with such cumbrous machinery that it is sometimes not taken off for a month together – a most inconvenient nightcap, one would suppose, for any lady!” James W. Parker: Three weeks in Palestine and Lebanon, 1836


1836

It seems that the illustration of Parker was the only contemporary European representation
of the tantour, also repeated in a number of other publications. Most probably
even Parker borrowed it from an earlier printed source.


“While waiting for the Emir, I went up to the village of Babdall, and on turning the angle of a house, came upon a half a dozen girls and women, flouncing down the rocks, towering with their Tantours, the height of which pronounced them to be of highest caste. The ponderous and clanking ornaments swept the ground; their white veils blowing out like flags, exposed blooming and laughing faces, and heads which were heaped cornucopias of gems and flowers; necks like the idols of Indian temples, yellow with sparkling gold, and robes of a brown-red, spangled all over with stars, and fringed with lace of the same metal. … What a wonderful custom this appendage, fixed on the head of the wedding day, remaining there till death, in sleep, in sickness, in labour of the household toil in the field, there it sits, knotted and secured, as a bowsprit to the bow of a ship. No superstition belongs to it, no tradition pretends to explain it, no religion consecrates it. It has lived through all faiths and changes, ascends beyond all historic things, and is still enthroned on the matron’s brow, despite the anathema of priest and the cajolery of fashion. … It was not easy to imagine for what earthly reason the clergy should have taken offence, till the Bishop of Beyrout enlightened me: gravely telling me that the Tantour was the idol which the Druzes worshipped! The Christians, he said, had only recently fallen into this Antichristian practice. … A small bronze figure, pre-eminently archaic, found in the neighbourhood of Saïda, and at present in my possession, represents a woman naked, except a slight covering round the middle, and wearing the Tantour. It was found in one of the primordial sarcophagi cut from or in the rock, which have so often filled me with awe as I have come unexpectedly upon them.” David Urquhart: The Lebanon (Mount Souria), 1860


“19. yüzyıl Lübnan prensesi”. Buradan yeniden yaratılan kostüm
Tanturla ilgili son Hıristiyan yasağı da London Review'un 1861 baskısında şu açıklamayla bildirildi: "Maruni bir hanım bir piskoposun kutsal törenini alırken ne yazık ki başını ani bir şekilde salladı ve tanturu ortaya çıktı. fincanla temas etti ve içindekiler yere döküldü: sonuç olarak rahipler onun kullanımını kınadılar.” Bu elbette büyük olasılıkla yalnızca dindar bir anekdottur ve gerçek neden, Dürzilerin Müslüman mezhebinden sembolik bir ayrım isteği olmalıdır. Bununla birlikte, bazı gezginler bunun Lübnan'daki Maruni Hıristiyanlar arasında yaygın olduğunu bildirirken , diğerleri burada Eski Ahit geleneğinin bir kalıntısını keşfetmeye çalıştı:


“Ben de olağanüstü bir geçit töreni gördüm ve bunun bir Dürzi düğünü olduğu söylendi. Develerin üzerinde birkaç kadın vardı; ve biri Abdullah'ın gelin olduğunu söylediği at sırtındaydı. Alnına, "tek boynuzlu atın boynuzu gibi" yarı yatay konumda yaklaşık 15 inç çıkıntı yapan, oldukça uzun bir teneke tüp olan, tantur adı verilen bir şey takıyordu ve hafif bir örtü ile örtülüyordu. Alaydaki diğer birkaç kadın da tantur yaptı. … Bu tüplerin bazıları gümüşten yapılmış ve mücevherlerle süslenmiş; ve gördüğüm bazıları belki 20 inç uzunluğundaydı. Bunları giyme isteğinin nereden kaynaklandığını bilemiyorum; ancak bunların bu bölgenin insanları tarafından çok eski zamanlardan beri giyildiğine ve boruların veya boynuzların değerinin, kullanıcının zenginliğinin kriteri haline getirildiğine şüphe olamaz; tıpkı İngiltere'de altın zincirlere ve yüzüklere saygınlığın bir işareti olarak bakılması gibi. 3000 yıl önce giyilen porsuk derisinden ( Hezek. xvi. 10, ) diadem yani türbana kadar her renk tonuyla giyilen elbisenin her zerresi halen kullanılmaktadır. Kadınların tanturu nadiren çıkardıkları kanısındayım ama bana söylendiğine göre geceleri bile tanturu takıyorlar. Tanturla bağlantılı bir şey özellikle dikkate değerdir; bazıları bunu açıkladığım gibi alnından eğik bir şekilde takarken, bazıları onu başın tepesine, bazıları ise neredeyse dik bir şekilde takıyor. Birincisi evli bir kadını, ikincisi bekar veya genç bir kadını, ikincisi ise evli ve çocuklu bir kadını ifade eder. 1Sam'ın kaydettiği gibi Hannah için de durum aynıydı . ii. 1, 10. Samuel doğduğunda şöyle dedi: “Yüreğim Rab ile seviniyor; boynuzum yüceltildi ; kadınlar arasında bir onur işareti olsa da (bu, Tanrı'nın beni bir çocukla kutsadığını gösterir) yalnızca başımın üstünde değil, aynı zamanda - Rab'bin önünde ve bu çok daha iyi.” Aynı şekil Ps'de de kullanılmaktadır . xcii. 10; cxii. 9; Ve başka yerlerde. Karşıdaki gravür, gördüğüm geçit törenine tam olarak benzemese de, yine de onun ve tanturun hakkında kabul edilebilir bir fikir verecektir." John Gadsby: Gezintilerim: 1846-47, 1850-51, 1852-53, 1855'te Doğu'da seyahat etmek

Dürzi başlığının İncil zamanlarından beri süregelen bir geleneğin temsilcisi olduğu fikri, 19. yüzyıl Oryantalistlerinin hayal gücünü tamamen büyülemişti. Tanturun tanımları giderek daha fazla boynuzlarla ilgili İncil'den alıntılar içeriyordu ve tantur aynı zamanda tefsirlere, İncil sözlüklerine ve hatta Kutsal Yazıların yorumlarına da girdi.
Dürzi mi, Türk mü, Sabi mi
ikisi de mi?


Bu kadar alıntıyı yeterli bulmayan, mavi yazıları tıklayarak devam edebilir.

Yazının linki;

ÇARŞAF PEÇE TÜRBAN VE MITLERI

TÜRBAN, SARIK, ÇARŞAF, PEÇE ve MİTOLOJİSİ


Bu örtülerin hepsi, M.Ö 3500'lerde Kuzey Hindistan, şimdiki Pakistan ve Bangladeş'te yaşayan Harappalilarin Kaul/ Kul adıyla anılan toplumun kıyafetiydi.

Sarık veya eşiti Nur Saçan Hâle salih bir Sabi'nin sembolü, tanrısının onu koruyan güçlerini mümine iletme aracıydı adeta.

SABİLERİN GİNZA D RABBA KİTABI SARIK AYETLERİ 

KALASTA/DUA1

BEN.
(Hay=Yaşam Tanrının Hint Atman ve Tevrat Çıkış 3;14-15' deki Türkçe BEN olan adı. Oğul Sümer'in Marduk'u, Babil'in Manda d-Hayya en üstün tanrısı)

Yaşam adına, Manda d-Hayya  adına ve o ilk insan adına sudan, ihtişamdan, ışıktan ve ululuktan daha yaşlı olan, ve sesiyle çağıran adam konuşmasıyla konuştu.

Sesi ve konuşmasıyla,asmalar filizlendi ve vücut buldu,ve ilk hayat onun Şekina'sında (Göklerinde) kuruldu.

O zamanlar henüz bir yoğunlaşmış toprak ve henüz suların üstünde sakinleri olan karalar yoktu.Onlardan ve o kara sulardan bir kötülük oluştu ve ortaya çıktı.
1.000 kere 1.000 kez gizemleriyle 10.000 kere 10.000 kadar gezegen kendi gizemleriyle ortaya çıktı."

Güneş sisteminin ilk 7 gök cisimden sonra da da ilk insan, Mesih Hibil Ziya yaratılır ve insan görünümlü 7 gezegen tanrıya doğru yola çıkar. 
Yediler, başında Nur Krallığının temsili olan Hâle, Çelenk, Sarık göremeyince onu aşağılarlar.

Hibil Ziya yaratıcısına döner ve yakınır;
"Yediler bana kızdı ve öfkelendi ve şöyle dediler;
"-Bize gidip gelen adam çelengi başına bağlamadı"...

Bunun üzerine o üstün büyüklük sahibi, ihtişam, ışık ve ihtişamdan bir çelenk aldı ve başıma dikti.

...Büyük sağ elini üzerime koydu ve dedi ki, "Üstünüze, ihtişamla parıldayan ve şekli parlak beyaz, nur ve nurlar diyarının meyvesi olan  Sām-Gufan, Sām-Gufayan ve Sām'in bazı nurani suretlerini koyanlar, salih ve mümin erkeklerdir.”



Sabilik dini de Sabiler içindir. Tevrat da Yahudiler için bu kitap esas alınarak yazılmıştır.

MISIR'DAN ÇIKAN YAHUDİLERE SARIK GİYME AYRTLERİ

Mısır'dan Çıkış 28. Bölüm 

Kâhin Giysileri
(Çık.39:1-7)
1-“Bana kâhinlik etmeleri için İsrailliler arasından ağabeyin Harun'u, oğulları Nadav, Avihu, Elazar ve İtamar'ı yanına al. 

2-Ağabeyin Harun'a görkem ve saygınlık kazandırmak için kutsal giysiler yap. 
3-Bilgelik verdiğim becerikli adamlara söyle, Harun'a giysi yapsınlar. Öyle ki, bana kâhinlik etmek için kutsal kılınmış olsun. 

4-Yapacakları giysiler şunlardır: Göğüslük, efod, kaftan, nakışlı mintan, sarık, kuşak. Bana kâhinlik etmeleri için ağabeyin Harun'a ve oğullarına bu kutsal giysileri yapacaklar. 
5-Altın sırma, lacivert, mor, kırmızı iplik, ince keten kullanacaklar.”

37 ] Ve onu lacivert bir dantelle sarığa bağla ; sarığın ön tarafında olacaktır .
[ 39 ] "Ve ince ketenden ekoseli kaftan dokuyacaksın, ve ince ketenden bir sarık yapacaksın, ve iğne işi işlemeli bir kuşak yapacaksın.

Çıkış Kitabı 39. Bölüm 

27-29-Harun'la oğulları için ince ketenden ustaca dokunmuş mintanlar, sarıklar, süslü başlıklar, ince keten donlar, lacivert, mor, kırmızı iplikle, özenle dokunmuş ince ketenden nakışlı kuşak yaptılar; tıpkı RAB'bin Musa'ya buyurduğu gibi.

39;31 ] Ve yukarıdaki sarığa bağlamak için ona lacivert bir dantel bağladılar RAB'bin Musa'ya buyurduğu gibi.

Lev.8[ 9 ] RAB'bin Musa'ya buyurduğu gibi sarığı başına taktı ve sarığın önüne altın levhayı, kutsal tacı koydu.

Lev.164 Kutsal keten giysiyi giyecek, keten pantolon giyecek, keten kuşak kuşanacak ve keten sarık takacak ; bunlar kutsal giysilerdir. Vücudunu suyla yıkayacak ve sonra onları giyecek.
iş.29[ 14 ] Doğruluğu giydim ve o beni giydirdi; adaletim kaftan ve sarık gibiydi .

Isa.3[ 23 ] gazlı bezler, keten giysiler, sarıklar ve peçeler.
Hezek.21[ 26 ]26 ] Egemen RAB şöyle diyor: Sarığı çıkarın ve tacı çıkarın; her şey olduğu gibi kalmayacak; Alçak olanı yücelt, yüksek olanı alçalt.

Hezek.23[ 15 ] bellerinde kuşaklar, başlarında uçuşan sarıklar , hepsi subay görünümünde, anavatanları Chaldea olan Babillilerin bir resmi.
Hezek.24[ 17 ] İç çek ama yüksek sesle değil; ölüler için yas tutma. Sarığını bağla , pabuçlarını ayağına geçir; dudaklarını örtme ve yas tutanların ekmeğini yeme.”
[ 23 ] Sarıklarınız başınızda , ayakkabılarınız ayaklarınızda olsun; yas tutmayacaksınız ya da ağlamayacaksınız, ancak kötülükleriniz içinde küsecek ve birbirinize inleyeceksiniz.
Hezek.44[ 18 ] Başlarında keten sarıklar ve bellerinde keten don olacak; terletecek hiçbir şey giymeyecekler.

Zech.3[ 5 ] Ben de "Başına temiz bir sarık taksınlar " dedim . Bunun üzerine başına temiz bir sarık geçirdiler ve ona giysiler giydirdiler; ve RABBİN meleği yanında duruyordu.
1Esdr.36 Mor giysiler giyecek , altın taslardan içecek, altın yatak üzerinde yatacak. Altın dizginli bir arabası, ince ketenden sarığı ve boynunda gerdanlığı olacak.
jdt.4[ 15 ] Sarıklarında küller varken bütün İsrail halkını lütufla görmek için bütün güçleriyle Rab'be yakardılar.
efendim.45[ 12 ] sarığı üzerinde altın bir taç olan ,
bir mühür gibi "Kutsallık" yazan,
değer verilecek bir ayrıcalık, bir uzman işi,
göz zevki, zengin bir şekilde süslenmiş..
ÇIKIŞ 28:1,2,3,4 ayetler


Üç kere Orta Asya ve Arap yarımadası ile Etiyopya coğrafyasına kadar imparatorluk kurmuş Hint egemenlikleri, onlardan etkilenmiş Med/Pers/Iran, Eski Yunan ve Roma medeniyetleri sayesinde tüm dinlere etki etmiştir.






Büyük depremler, yıldırımlar sonucu çok insan ölür ve efsanevi Saraysavati nehri yatağının yeri değişir.

Buradan insanlar Orta Asya, Iran, Irak, Suriye, Mısır, Anadolu, Avrupa'ya yayılır.

Daima iki nehir arası olan bölgelere dinlerinin emirleri gereği yerleşirler.

Iran Pers, Sasani, devletlerinin, dinlerinin oluşumunda katkıda bulunurlar.
Şiva dini üyesi Harappa halkını tanıtan bir kil tablet.
Alttaki başlıklar Asya Mecusi Türkleri ile Suriye ve Mısır Dürzi kadınların elan giydikleri örtüdür.



Bunlardan Irak Mezopotamya bölgesine  yerleşenler, tanrıları Şiva ile Akadlarin ay tanrısı Sin'i birleştirip şeytan ibadetini kurarlar.

Ginza d Rabba kitabının uslanmaz asi kadını dişi şeytan Er Ruha, kendisini fiziki varlık olarak yaratan ve Işık Krallığına, bu nedenle girmesine izin vermeyen Hayy tanrıya kızıp savaş ilan eder.

Sayısız savaşcı varlık üretir. Bunlardan bir gurubu da " kara çarşaf ve peçe giyen" savaşcı kadınlar olan Humurtalar'dir.

Yunan ve Türk kültüne Asena, Roma kültüne Vesta Bakireleri olarak geçen bu savaşcı kadınlara Amazonlar da denilir.

 

Tapınaklarda hizmet eden kadınlar Sin'in karıları oldukları için vücutlarında tırnakları bile görünmeyecek şekilde burka, kara çarşaf ve peçe giyerler.
Israil Babil TALMUD Yahudi Haredim mezhebi kadını 

Solda Ermenistanlı rahibe sağda Rize Hemşin Ermeni kadını 

Tanrıları evlilikte kadın ve erkek ayırmadığı için de erkekleri de benzer şekilde örtünür

Musa peygamber bile peçelidir, vücudunu göstermeyecek şekilde örtünür, SARIK giyer.


Sarık Türklere Islam ile değil, Mecusilik= Maniheizm ile gelmiştir. Çünkü I.Şapur'un peygamber Mani'ye yazdırdığı yazdırdığı dinin evren yaratılış efsanesi Sabilerin Ginza d Rabba kitabıdır. SARIK bu kitabın olmazsa olmazıdır. 
Ilk Kahin Harun peygamberin kıyafetini tanımlayan tanrı SARIK ile  başlar.


Bu kıyafet Musa'ya, 539'da Babil'i feth eden Pers kralı Kurus'un özgür bıraktıktan sonra Ürdün nehri vadisine dönen Babil Talmud kitabına bağlı Yahudilerce yazılmıştır.
Sarıklı Ortodoks Hıristiyan Ermeniler



Hz. Isa da, Ted Pike'a ve benim de tespitlerime göre Babil sürgününden dönen Nasıra Yahudilerindendir.


Halkı olan ferisileri içi ölünün tozları ile kaplı, dışı beyaz boyalı mezarlara benzer der. Köşe başlarında ibadet ederek toplumu rahatsız etmekle suçlar.

Hıristiyanlık dini de Ferisilerden çıkınca ve Süryani dili Aramice tebliğ edilince kıyafetler ona uygun olur.


Eski Yunanlılar da Sabi dinindeydiler ve rahibeleri değişik renklerde burkalar gösterdi. Bunu Ölümsüzler filmini izleyenler hatırlar.

Hıristiyanlık, Roma ülkesinde Iran terör dini görüldüğünden yasaklanır.

Sasani imp. I. Şapur, M.S.225'lerde Hıristiyanlığı peygamber Mani ile ilk düzenleyen devlet adamıdır. Her milletin tanrılar ailesine, geleneklerine göre ve dillerinde yazılıp o zamanki dünyaya tebliğ edilir.


Bu günkü Ortodoks(Doğru iman) Hıristiyan ve Yahudilik ile Suriye, Anadolu ve Habeşistan Süryani mezhepleri de bu ilkeleri kabul eder.
Sarıklı Ermeniler 


Ancak, ilkel komünizm sayılabilecek Mecusilik dinini yapan, o zamanın dünyası üç kıtada yayılmasından coşkuya kapılan peygamber Mani SAVAŞLARIN FETIHLERIN SON BULMASINI da  isteyince, ırkçı Zerdüşt rahiplerin hedefi olur.

Artakzerkses emriyle 275-76'larda recm edilerek öldürülür, kafir ilan edilir, Zerdüştlük dini egemen olur.

Bu da tebaalar arasında hoşnutsuzluk yaratır. 

Ilk kez Yahudi ve Süryaniler (Aramiler, Türkler dahil bir çok  Iran tebaası) Roma'ya açık  hale gelir. 700 yıldır Romaya terör estiren Yahudiler ona yakınlık duymaya başlar. Sasanilerin çöküşü bu bölünme ile başlamıştır.

M.S 324'de Iran dini etkisinden kurtulmak için I.Konstantin Katolik( Evrensel egemen) Incil'i yazdığında bölünme olur....

Katolik rahibeleri


Süryaniler Katolik Incil'ini ret edince Şeytani ilan edilir, soykırım yapılır. 
Onlar da şimdiki Kuveyt- YEMAME bölgesine kaçarak Yahudi kimliğiyle yaşarlar. 

Roma Sasanileri yok etme şansını böylece Herakles çağına 628 yılına kadar ertelemis oldu.
 
I.Konstantin'den sonra Roma, Süryani Ortodokslar ile Katolik Vatikan dinini birleştiren bir din kurmak ister. Proje Hz. Muhammed'in dedesinin babası Haşim ile başlar. Haşim zeki bir adamdır. Sasaniler ve Roma ile ilişkiler kurar.

Roma idaresinde olan ülkesinin tarıma elverişli olmaması yüzünden bu iki devletin tüccarlarından mallar alarak onları Hicaz'da ve hacca gelenlere satar. 

610'da Pocas'in devrilmesi ile Libya'dan gelen Herakles imparator olur ve iki mezhebi birleştirecek peygamber çıkartın talimatını verince Muhammed birden peygamber adayı olur.

Adını Sabilerin Hayy tanrısının savaşlarda bayrağını taşıdığı melek S'islam= Bayraktar dini, Ginza kitabından alınarak, Roma ülkesinin en büyük tanrısı Allah Herakles'in Bayraktarı olması niyetiyle adı konulur.

Iranlılar tanrının seçilmiş kavmi inancı kaldırılır ve Hintçe Maha= Üstün olan ( Mahadeva= Tanrılardan üstün anlamında Şiva' nin adıdır) ve Iranlıların adı MED birleştirilerek, Med'den Üstün OLAN anlamında Muhamed adı, Ortodoks incillerinde adı geçen Tesellici Baraklitus kişiliğinde ortaya çıkartılır. ( islam roma tezgahi mı başlıklı yazım,  Tdv internet sayfasında da bilgi var)



Böylece Islam dini doğar.

Hâlâ da kuruluş amacına uygun olarak Vatikan ve güncel AB-D VE NATO ÇETESİ Roma'sinin bayraktarlığını yapar. Bu yüzden 1,8 milyar Müslüman Haçlı kölesi olarak yaşamaktadır.


ABD, AB ve dünyayı din ile yönetmek istediği için başımıza tayin ettikleri memur hükümet ve muhalefetleri ve onlardan beslenenleri kullanarak geçmişte yüzyıllarca bunu böyle başardıkları için tekrar ediyorlar.

Şimdi, 72 yıldır ülkemizde bir baş örtüsü, türban, urgan tartışması sürüp gidiyor.


Hem 5,500 yıllık Sabi örtüleri için devletin düzenini, kamu barışını yıkar, saçının teli göründü diye taşlayarak kadın öldürürsünüz.


Hem de bu ineğe, tekeye tapan putperestlerin tanrılarının emrettiği SARIK, cübbe, türban için yasa maddeleri yazarsınız.

Inege tapanların dinleri dediğimiz Brahmanizm veya Hinduizm dinleri, Sabilik, Zerdüştlük, Budizm, Yahudilik Hıristiyanlık, Islam dinleri adlarıyla defalarca değişti ama Hint tanrılarının onlara atfen diyasporada yaşayanların verdikleri yeni kimlikleri de değişen bu tanrıların örtüleri değişmedi. Veya daha da iğrençleşti.


Niye güzele yönelik değiştirmiyorsunuz veya değiştiremiyorsunuz?

Sizler çelişkilere boğulmuş dinleri, mezhepleri, tarikatları kendiniz anlamış değilsiniz.

Topunuz, AB-D  dışı coğrafyayı cehalete boğarak sonsuza dek rakip olmaktan çıkartmak isteyen AB-D NATO ÇETESİnin, iktidar uğruna köleliğini yapanlarsınız.


ABD, AB ve dünyayı din ile yönetmek istediği için başımıza tayin ettikleri memur hükümet ve muhalefetleri ve onlardan beslenenleri kullanarak geçmişte yüzyıllarca bunu böyle başardıkları için tekrar ediyorlar.

Peki siz ne diyorsunuz?


 



Alaeddin Yavuz





TEVRAT, TALMUD VE INCİL'DE SAÇININ TELİNİ GÖSTERME" AYETLERİ.
https://www.kadinlarkulubu.com/konu/tevrat-ve-incilde-ortu-ayetleri.921603/


3 Ekim 2022 Pazartesi

OF'TA 350 MEDRESE YALANI

  150 YILLIK ŞEHİR OF'TA 350 MEDRESE YALANI.

Trabzonda Evliya Çelebi Seyahatname C. 2 S.452'de 4 Dört  Medrese var diyor.






Takdir aklı olanındır.

Alaeddin Yavuz