"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

10 Şubat 2023 Cuma

AMERİKA TÜRKİYEYİ İŞGAL EDER Mİ?

AMERİKA TÜRKİY'Yİ İŞGAL EDER Mİ?


Günümüzün şartlarını anlamak için 350 yıllık geçmişten, Osmanlı'nın çöküş dönemine geçiş tarihinden başlamayı uygun görüyorum.

1683 2.Viyana kuşatması başarısızlığı ardından içine kapanan Osmanlı Lale devrine geçti. Osmanlı laleler yetiştirip saraylarda konaklarda zevki safa sürerken, Kutsal İttifak devletleri yeryüzünün işgalini tamamladılar. 

İngiltere sarayından gelin alarak haçlı desteği sağlayan Deli Petro, zayıflayan Osmanlıya İngiliz silahları ile saldırarak şimdiki Ukrayna'dan Karadeniz'e açılan liman şehirlerini ele geçirdi. Odesa'da tersane kurdu. 

I.Selim'e (Yavuz) yardımları nedeniyle Osmanlıya vergiden muaf olan Gürcistan krallığı mezhep ve soy akrabalığı olan Şatanist dindaşı Hıristiyan Ruslarla bağını güçlendirdi. 

1760’da, Süryani Yahudiler, Aramiler, Rumları temsil eden patrik ile görüştü ve onları Osmanlı’ya isyana teşvik etti.

Süryani Hıristiyanlığın mezhebi olan ve Müslüman sayılmayan Şatanist Yezidi Kürtlerin aşiret reislerinden Çoban ağa ile görüşerek isyana onları da dahil etti.

Gürcü Çarı İrakli, onlara sığınmak için ülkesinden toprak sattı.

Yezidilere Tiflis bölgesinden, mezhepdaşı Süryanilere Batum çevresinden yerleşim arazileri sattı.
(Avrupa Parlamentosuna verilen Gürcistan Azınlık Raporu 2003)
Bu iki dini grup isyanlara başladılar. 

1768’de ortamı uygun gören Rus Çarlığı Kırım’ı ele geçirmek için Osmanlıya savaş ilan etti. 

Hanefi mezhebini benimsemeyen Yahudi Kırım Tatarları da Osmanlıdan hoşnut değildi. Onların da desteğini alarak, Süryani ve Yezidilerin iç isyanları ile zayıflayan, ordusu bölünen Osmanlı altı yıl süren Kırım savaşı sonunda 1774’de yenilgiyi kabul etti. Şimdiki Moldavya yakınlarında küçük bir Osmanlı şehri olan Küçük Kaynarca'da bu kasabanın adıyla anılan kesin mağlubiyet anlaşmasını imzaladı. 

Kırım’dan Batum'a kadar Kafkasya'da Rusya ortak idareci oldu.

Hizmetlerinden dolayı Ortodoks Hıristiyanlar Rusya korumasına girdi.

Askerlik ve vergiden muaf oldular.

Rusya Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinde elçilikler açtı. 

Bunları kullanarak gayrimüslimleri isyana teşvik etti. 

Onlara suikast tüfekleri vererek bir çok isyanı bastırmak için gelen askeri birliklerin komutanları 1000-1500 metreden vurularak askerler başsız kaldı, isyancılar kazandı.
 
Bu konuda tedbirler alan Osmanlı defalarca bu isyanları bastırdıysa da, isyancı başları Rus elçiliklerine sığındılar ve onların korunmasında Gürcistan’a kaçırıldılar. Bu projenin iyi çalıştığını gören Kutsal İttifak devletleri aralarındaki anlaşmaya dayanarak Rusya'nın elde ettiği ayrıcalıklara sahip oldular.

Rus idaresinde kalan Kafkasya Ermenileri de 19.yy başlarında eğitilerek Osmanlıya gönderildi ve Tebayı Sadıka olan Ermenileri para ile veya öldürerek yarattıkları korku ile isyanlara kattılar.

Bebek imparatorluk olarak kurulan ABD, İngiltere ve Osmanlı izinleriyle Beyrut'ta ilk misyoner kilise okulunu açtı.

“ Avrupa bizi yok etmek istiyor, Amerika'ya izin verelim, bize destek olsun" düşüncesi sarayda kabul gördü ve 1829 Rus yenilgilerinden sonra Amerika'nın misyoner ABCFM ( American Board Comissions for Foreigner Missions) okulları açması sağlandı.

1918 yılına kadar özellikle Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak Amerikan kilise okulları açıldı. Bu okullara sadece Müslüman olmayalar alındı.

Bunlardan mezun olanlar dağlara isyancı olarak gönderildi. Zeki olanları ABD’ye götürülerek yüksek öğrenim verildi, dini etnik mezhepçiliğe dayalı devletler kurma ideolojileri öğretilerek geri gönderilip yazar, öğretim üyesi, öğretmen, devlet memuru olmaları sağlandı ve Osmanlı devleti idaresi bunlara teslim edilerek, plânları önceden satılan isyanlar ve savaşlarda devletin çökmesi sağlandı. 
Osmanlı bir KUKLA DEVLET haline getirildi.

1861 yılına kadar Osmanlı Anadolu’ya giremedi, vergi, asker alamadı.

Bu yükler Türklere yüklendi.

Amerikan okulları Osmanlı’nın yıkılmasında Rus yayılmacılığından daha büyük zarar verdi.


1745’de İngiliz ajanı Hemper'in bu günkü Arabistan başkenti olan Riyad, o zamanki Süryani Hıristiyan Necran'lı Mehmet Abdülvehhab ile yaydığı, “ Türkler mevali (azadlı köle)” ve “Mecüc Şeytanları soyudur, hilafet edemezler" teşhisi ile ve İngiliz siyasî ve mali destekleri ile isyan ettirilen, “kavmi necip millet" oldukları için vergi ve askerlikten muaf olan Arabistan Müslümanları da Osmanlıya büyük zararlar veriyordu.

İngiltere ve Abd, Yemame- Necran Süryani Hıristiyanlığı geleneklerine bağlı sözde Müslüman Vehhabi dini, Yezidilik, Süryanilik ile, kuzey Hindistan Süryanilerine İngilizlerce götürülüp eğitilen Şeyh Halit öğretileri ile tek din, ortak isyancılar haline getirildi.


Vehhabilik dini Balkan Müslümanları arasında İslam, Ortodoks Hıristiyanları arasında yeni mezhep olarak öğretildi, Türk soylu olmayan devşirme Müslüman ve gayrimüslimler toptan iç isyanlara teşvik edildiler.

Askere Küçük Kaynarca Anlaşmasına göre, gayrimüslimler muaf olduğundan, sadece Türkler alındığı için de isyanları bastırmakta kullanılan Türkler de kolayca DÜŞMAN, EMPERYALİST  ilan edildiler. Böylece Türk Düşmanlığı da 1774 sonrası başlamış oldu.

“Osmanlı idaresindeki Rum Fener Ortodoks Patrikhanesi işgal altındadır, bu yüzden Moskova Ortodoks Patrikhanesi Ekümenik olmalıdır “ tezini öne sürerek Deli Petro döneminde Sezar' rütbesine karşılık ÇAR rütbesini Gürcü Çar'larından alarak benimseyen Rus kralları, Osmanlıyı yani Müslüman Türkleri Avrupa ve Kafkasya'dan atmak için Avrupa Kutsal İttifak devletlerinden siyasi ve askeri destek alıyordu. 

İngiltere, Çin, Hindistan üzerinden topladığı yağmaları vergi ödemeden geniş Osmanlı ülkesinden geçirdiği için Osmanlı'nın sürmesini istiyordu.

Bu düşünceyi değiştirmek için, Orhan Koloğlu’nun “ Avrupa’nın Kıskacında II.Abdülhsmit" kitabinda, İngiltere basınından derlediği basındaki yazılara göre, II.Katerina İngiliz Lordlar Kamarası karşısında Rus aristokrat kadınları ve kızlarından oluşan bir genelev açar ve bu fahişeler ile İngiliz lordları ikna edilir, 1815 Viyana Konseyinde kendisini Dünyanın Egemeni ilan etmiş olan İngiltere'ye Osmanlı’nın yıkılması kararı aldırmayı başarırlar. 

Bundan sonrası Çorap söküğü gibi gelir ve Osmanlı 1917 Süveyş Kanal yenilgisi ile teslim olunca Osmanlı tarih olur.

İncil Yuhanna’ya Vahiyler Kitabı 16. Bölümde “ Armageddon denilen yerde bölgenin yerinden oynayacağı bir deprem olur ve Isa mesih gelir “ ayetine uygun olarak Armageddon merkezli Haçlı ORTAK idaresi beş bölgeye ayrılarak kurulur, cetvel ile çizilen haritalarla yeni devletler kurulur. 

Müslüman ülkeler olarak bildiğiniz Arap ülkelerinin hepsinin başına da bu Şeyh Halit'in HAÇLI MÜSLÜMAN(!) çocukları kral yapılır.

Doğu Karadeniz’de İngiltere Pontus Devleti, Amerika ise, Doğu Anadolunun Van, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Malatya, Sivas, Ordu Trabzon, Rize ve iç bölgelerinde Büyük Ermenistan kurmak ister.

1917 Rus Ekim Devrimi isyanları ile sıkışan Rus Çarlığı kuvvetlerini Doğu Karadeniz'den çekince, Teşkilatı Mahsusa Rize'yi ele geçirse de 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi ile yenilgiyi kabul eden Osmanlı ordusunu terhis eder, ortada devlet kalmaz. İngiltere de Pontus devleti kurmak için Batum’a ordu çıkarır ve Pontus isyancılarına askeri, mali, siyasi destekler verir. Abd başkanı Wilson da donanma göndererek Ermenistan kurmak ister. 
ABD savaş gemileri USS Sands, USS McFarland ve USS Sturtevant Rum çetelerine destek olmak için Samsun ve Trabzon'u bombaladılar.(1919-22)
O zaman Kuvayı Milliye hareketini başlatmış olan Mustafa Kemal Atatürk, Amerikan mandacısı olan ve İngilizce tercüman olarak kullandığı Halide Edip Adıvar eşi Adnan Adıvar ile bir komisyon kurarak bu donanmanın amirali Bristol ile görüşür, temin edilen bir otomobil ve askeri güvenlik eşliğinde Doğu Anadolu gezisi yapılır, hiç bir ilde Ermeni nüfusunun çoğunluk olmadığını, hatta %20’leri geçmediği tespit edilince, İstanbul Amerikan elçiliği ile hazırlanan rapor gönderilir ve sonucunda Ermenistan projesi askıya alınır.

Wilson ilkeleri gereğince Haçlı İttifak devletleri, “Osmanlı ülkesinde ve diğer ülkelerde TOPRAK İŞGALİ yapmamayı kabul ettikleri için de Fransa, İtalya soğur ve Atatürk bağımsızlık hareketine destek verirler.

Lenin ölmeden önce Gürcistan ve Batum'u işgal ederek İngilizlerin Pontus Devleti projesi de yatar ve kalan isyancıları da Kuvayı Milliye imha ederek Pontus Rum devleti iptal edilir.

Süryani ve Yezidi isyancılar da devşirme Müslüman olarak İslam Kürdistan’ı projesi terk edilir ve Türkiye Cumhuriyeti bu Arap saçına dönmüş ilişkiler şartlarında kurulur.

1924 Lozan Anlaşmasında Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına karşı çıkmayan Abd, Lozan anlaşmasına imza koymaz. Doğrudan savaşan olmadığı, savaşa sonradan Haçlı işgal devletleri ile şartlı olarak katıldığı için de, bu davranışı doğaldır. Ama, Ingiltere ile birlikte Yunan ordusu kurup, Kuvayı Milliye üstüne Anadolu işgali projesi de onundur.

Yani pek tarafsız değildir.

Tüm İslam ülkeleri üzerinde söz sahibi olacak bir İslam Halifesi ve Hilâfet Türkiyesi önerilerini ret eden Mustafa Kemal’in Kazak Türk’ü Lenin’in destekleri ile, Fransız devrimi ilkelerine dayalı Batı Demokrasisi üzerine kurduğu laik, demokratik cumhuriyet batının hoşuna gitmez.

1924’de, Lenin zehirlenerek öldürülür ve Mason Stalin devleti Rus Çarı sülalesine teslim eden Rus ırkçılığına dayalı Faşizm rejimi kurar.

İlk işi, Türkiye’yi İngiliz idaresine bırakmak olur.

Haberi alan Atatürk gecenin 03:00’ünde Rus elçiliğine gidip bağlantı kurmaya çalışsa da karşılık bulamaz. Bu yüzden SSCB'ye giden heyetler kabul edilmez, bunu kendine iş edinen büyük elçi de işinden olur.

Böylece İngiliz mandasına ilk girişimiz başlar.

1925 Şeyh Sait, Pontus, 1936 Dersim Seyit Rıza isyanları ile Kerkük Musul ve Hatay anlaşmaları görüşmelerine Türkiye’nin elini zayıflatmak için yapılan müdahaleler bastırılıp, Osmanlıdan çıkan ülkelerde HAÇLI karşıtı istihbarat yapılanmaları, Balkan ve Sadabat Paktları da onun gözden çıkarılmasına en son Mason localarının kapatılması da idam fermanı olur ve öldürülür.

Çünkü İngiliz Mandası olan bir ülke ona meydan okumuştur, cezalandırılır.

11 Kasım 1938’de TBMM'yi işgal eden İngiliz hayranı ve memuru İsmet paşa kendini cumhurbaşkanı ilan eder.

12 Mayıs 1939’da, Atatürk’ün “Yapmayın” dediği İngiltere- Türkiye Ticaret Anlaşması yâni, İngiliz Mandası olmamızı sağlayan anlaşma imzalanır. Ardından, ABD, Fransa, İtalya, Almanya ile tekrar edilir.

1943’de Almanların yenileceği kesinlik kazanınca İsmet paşa Kahire toplantısına davet edilir. Churchiil, Truman, Stalin ile görüşür, Türkiye’nin şeriat ağırlıklı demokrasiye geçmesi telkin edilir.

Konya’lı tarihçi Cemal Kutay ŞERİAT rejimini öven kitaplar yazar.

1946’da, Abd-İngiltere isteği üzerine, haçlıların asırlık işbirlikçileri olan Süryani ve Yezidi isyancılar, önceden Vahhabilik dinini Nurculuk tarikatında İslâm Kürdistan’ı adıyla II.Abdulhamit zamanında kurmuşlardı. Bunlar, Celâl Bayar, Adnan Menderes, Zorlu, Polatkan önderliğinde kurulan Demokrat Parti ile iktidara taşınmak için anlaşıldı. CHP'nin iktidar olmama güvencesinin imza altına alındığı meşhur Pembe Köşk Muvazaası anlaşması da yapıldı.


14 Mayıs 1950 seçimleri ile, Osmanlı’yı yıkan Süryani ve Yezidi Kürt, Ermeni, Rum isyancılar, İslamcı nutuklarla hükümete sokuldu. Saidi Kürdi, Isparta, Sinop ve diğer Karadeniz illerinde camilerde yeni dinin vaizi oldu.

Devletin tüm bürokrasisi tasfiye edildi, Milli İstihbarat Teşkilatı bile NATO ülkelerinin her biri için ayrı ayrı çalışan, onlardan maaş alan, nüfus müdürlüklerinin yakılmasıyla, savaşlarda, isyanlarda ölen şehitlerimizin mallarını üstlerine yeni aldıkları Türk ve Müslüman adlarıyla kayıt ettiren kriptolardan oluşan her meslekten ajanlar ile dolduruldu.

Böylece devlet idaresinden Atatürk, Türk, Bağımsız Cumhuriyet yanlısı Müslüman- gayrimüslim herkes temizlendi.

Amerika, İngiltere ve Avrupa Haçlı ülkeleri için tehdit de kalmadı.

1956 yılında Türkiye’ye yardım konusunu görüşen Abd senatosuna, küresel sermayedar Rockfeller, “ Türkiye oltada balıktır, ortadaki balığa yem verilmez” diyerek nakdi yani para yardımını engellemiş, askeri yardım önermişti.

Halka vaat ettiği projeler yarım kalan Menderes Amerika yollarına düşmüş sonuç alamamıştı.

İki üç yıl sonra, Menderes'in yakarışlarına dayanamayan Abd, Almanya'ya ağrıdığı 198 milyon $ parayı verse de ihtiyaç karşılamadığı için SSCB ile İş Bankası hisseleri karşılığında kredi anlaşması için randevu istemişti.

Harp Akademisine İngiltere Kıbrıs elçisinin Fevzi Çakmak paşaya ricası ile kabul edilip, mezun olunca Amerika'ya götürülüp 8 yıl Amerikan Harp Akademisi okuyan, 1864’de sultan Abdülaziz’in Kıbrıs’a sürdüğü, Kayseri Pınarbaşı Ermeni isyancıları soyundan olan Hüseyin Feyzullah namı değer Alpaslan Türkeş’in ABD destekli yaptığı 1960 askeri darbesi ile indirilen Menderes, Sscb ile kredi anlaşması görüşme tarihinde idam edilmişti.

Atatürk’ün eşi Latife hanımın yeğeni olduğu için Atatürk’’ün Hukuk Fakültesine yazdırıp okuttuğu Adnan Menderes de bütün Amerikan hayranlığına rağmen tasfiye edilmişti.

1961’de ABD Türkiye’yi “ 1. Derece savunulacak Nato ülkesi” kapsamından çıkarınca, Atatürk’ü keşfeden İsmet İnönü, 1962’de hükümeti kurmuş ve Amerikan karşıtı Türk Solu ideolojisini Erdal İnönü’ye eğittirdiği Deniz Gezmiş, TİP gibiler üzerinden yaydı.

İsmet paşa, Gerçek Türkiye Cumhuriyeti  tarihini Şevket Süreyya Aydemir'e Tek Adam adlı Atatürk'ü anlatan ve 2.Adam adlı kendini anlatan iki kitap yazdı. Ordu mensuplarına ücretsiz dağıttı. 

Ismet paşa Amerikan üslerini kapatmak için Abdi İpekçi'ye rapor hazırlatır, Milliyet gazetesinde yayınlatır.

ABD, Sol akımların geliştiği Kıbrıs ve Yunanistan'dan endişe eder, Menderes zamanından beri üstelediği Kıbrıs'a çıkarma yaoma önerisini İngiliz toprağı olarak Lozan'da tanıdığımız için ret eder.

Buna çok kızan ABD 1864 Johnson Mektubu ile İsmet paşaya nota verdi.

1965’e kadar iki yılı koalisyon olarak 4 yıl kadar iktidarda kalan İsmet paşa,yerini Morrison Süleyman, namı değer Süleyman Demirel’e terk etti.

1962’den beri Almanya'da eğitilen Erzincan Eğin’li Horasan göçmeni Yüezhi Çinlisi olan devşirme toprak ağası çocuğu Doğu Perinçek, 1967’de gelerek Türkiye İşçi Partisini, Amerikan Solu Maoculuk ile bölerek Etnik Amerikan Solunu ülkeye hakim kılmıştı. Yeni kurulan sol akımın en önemli ilkesi “ TÜRKLER EMPERYALİSTTİR, TÜRKLER SOLCU OLAMAZ”dı.

1971 Amerikan muhtırası ile de, eski Amerikan misyoner okullarından mezun olup, vezir olmuş Merzifon’lu bir babanın oğlu Bülent Ecevit'e CHP'yi terk etti, bir yıl sonra da öldü. Fesatlığı yüzünden Atatürk cumhuriyetini İngiliz, Amerikan mandası yapan, geç uyanan İsmet paşa macerası da, Türk Solu da böyle bitti.

1974'de CHP-MSP koalisyon hükümetini ikna ederek Kıbrıs'a çıkartma yaptırarak Amerikan üslerini SSCB yayılmacılığına karşı güvenceye alır. İngiltere kızsa da ses etmez.

1961’de Almanya Türkiye’den işçi istedi ve ilk etapta, Osmanlıya isyan eden Yezidi Kürt, Gregoryen Ermeni, Süryani, Yahudi marabaları alındı.

Dinlerinde okur-yazarlık günah olduğu için Türk İstiklâl marşını da bilmediklerinden alay konusu olmuşlar, ardından gönderilen tercümanlar gelip Kürtçe öğrenip döndükten sonra bunları istihdam edebilmişlerdi. 1968 sonrası Türklerden de işçi alarak, Kürtlerden gördükleri zararı kurtarmışlardı.

Kürt adıyla bilinen, Süryani, Yezidi, Keldani Ermeniler ise cemaatlere ve Türk okullarına alınarak Kürt Solcuları ve Kürt İslamcıları yetiştirmişler ve 1967 sonrası ara ara geri göndererek 1967-1980 Sağ-Sol Savaşını başlatmışlardı.

Yeterince kıyım olduğuna kanaat ettikten sonra, orduya operasyonla Kürt Kenan Evren’in getirilerek  darbe yapması sağlanmıştı.

1967’de Nurculuk hareketinin başına ABD'nin tayin ettiği Gregoryen Hıristiyan Ermeni Fetullah Gülen, yine Pınarbaşı Gregoryen Ermenisi Hüseyin Feyzullah’a yeni kurdurulan Milliyetçi Hareket Partisi de onun askeri koruması yapılmıştı.

Bu ortaklık ile, 1976 sonrası her hükümete ortak edilen MHP, DERİN NATO VE AMERİKA'NIN çıkarlarının gözcüsü yapılmıştı.


1980 darbesi ile de devletin tüm kurumlarına Fetullah Gülen Nurcuları yerleştirilmişti. Bu cemaatin izni olmadan yüksek memur, siyasi iş adamı, akademisyen, yüksek yargıç, savcı, general olmak imkansızdı.

Sağ sol olaylarından tutuklanan Kürt solcularına cezaevlerinde kasıtlı işkenceler yaptıran Ermeni Kenan Evren ve Dersimli Turgut Özal, sözde Avrupa insan hakları mahkemelerinin verdiği cezalar, A.B ambargoları ile yola getirilmiş gösterilip serbest bırakılıyordu.

Onlar içerdeyken, Suriye'ye Ermeni MİT subayı kayın babası Ali Yıldrım tarafından kaçırılan Urfa Süryani Ermenisi Abdullah Öcalan’a kurdurulan PKK Çiftliğine, Kürdistan Kurmak için doluşuyorlardı.

Böylece de Pkk kuruldu.

İçinde bir tek Türk olmayan Türkiye Cumhuriyeti devlet bürokrasisi ile yaptıkları kayıkçı kavgası üzerinden TÜRK DÜŞMANLIĞI da yaygınlaşmıştı.


Osmanlı’yı yıkmak için oynanan tezgâh, Osmanlı'nın en ünlü Cihat Subayı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu için, devamı saydıkları son Osmanlı Türkiye Cumhuriyetini aynı oyunlar, aynı etnik kadrolar, aynı dini ve siyasi bölücülük ile yıkmaya engel hiç bir şey kalmamıştı.

Amerika ve Derin Nato Türkiye ile top gibi oynuyordu.

1978-80 arası Milli Selamet Partisi Beyoğlu kadrosunda çalışan ve komşu oldukları Amerikan İstanbul Başkonsolosluğu aracılığı ile SSCB'yi Afganistan’dan çıkarmak için ABD'nin kurduğu Taliban terör örgütüne cihat savaşçısı temin eden şimdinin Pontuslu, Potomya, ilçesi Pilihoz köyünden Gürcü ana, Rum babadan olan, dedeleri Pontus Rum isyanında Türk askerince öldürülmüş, şimdinin Saraylısı, ABD tarafından bu günler için seçilmişti bile.
1984 yılında, Bagrat ( Ermenice Tanrıverdi, Hüdaverdi) Ermeni, Süryani, Yahudi kralı ve peygamberi Davut soyundan geldiklerine inanan Davudi Hıristiyan hareketi olan Pkk da ilk eylemini Urfa’da yaparak terör tarihini yazmaya başlamıştı.

Kenan Evren'in kapattığı CHP bile, Atatürk’ün kurduğu partiye, onun kurduğu devleti yıktırmak için, MSP’li Süryani Bagrat Bülent Arınç (Bitlis Arınç Ermeni köyünden) ile teyze çocukları olan Bagratuni Musevi Tatar Deniz Baykal'a kurdurulmuştu.




Diğer yandan da PKK’nın siyasal kolu olan Halkın Emek Partisi de, 1892’de Osmanlı’yı yıkmak için batılıların 2. Abdülhamit’e baskıları ile verilen izinle kurulan Taşnak Ermeni partisinin devamı da aynı amaçla, son Osmanlı Atatürk Cumhuriyetini yıkmak amacıyla kurulmuştu.

Özgür ve bağımsız ve gerçekten bunların iddia ettikleri gibi Türkler tarafından yönetilen bir devlet olsaydık, böyle bir parti kurulabilir miydi?

Hangi devlet, millet kendini yıktırmak için terör örgütü ve parti kurulmasına izin verir?

Hiç bir devlet vermez.

Demek ki, Türkiye Cumhuriyetini yönetenler de Türk değil, bu devlet de bağımsız değildir. Olay budur.

İsteyen iktidar ve muhalefet parti milletvekillerini, televizyonlara çıkan sözcülerinin kökenlerini araştırsın. İnternette ve kitapçılarda kripto yöneticilerimizi yazan bir çok yazı ve kitap bulacaklardır. Bloglarımda da var.

1989 yılında Istanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube müdürlüğünde İngilizce tercüman polis olarak görev yaparken Fransız Kültür Derneği müdiresi ve Kültür Ateşe’si bir hanım benden etkilenmiş, “21.yy Türkiye’si, çok kötü olacak. Cumhuriyet yıkılacak, şeriatçılar iktidar olacak, iç savaşlar çıkacak, 40 milyon Türk ölecek. Bunu yapacak dinci siyasetçiyi biz seçtik. Ancak sen bizde bile siyasi görüşü uymayan birine polis yardım etmeyebilirken, sen yüzüne Türk düşmanlığı yapan Ermeni öğrencilere yardım ettin, onlara tarih dersi verdin, hepsini şaşırttın, saygılarını kazandın, biz Fransızları sevmediğini arkadaşlarına söylerken dinlediğimiz halde, sana çekinerek sorunumuzu söylerken, sen saygıyla dinleyip yardım ettiğin için, adaletli, bilgili, kültürlü bir Türk polis memuru olarak beni ve yanımdaki Fransız ailenin saygısını kazandın.

Sen bizim işlemlerimizi yaparken biz karar verdik ve “ Türkler soykırımı hak etmeyecek kadar adaletli, yardımsever, ırkçı olmayan insanlar. Öyleyse bu arkadaşı biz yeni Türkiye’nin önderi yapalım. Atatürk sonrası ilk Türk devlet adamı olsun “ dedik deyince, ben dalga geçtiklerini düşünüp bir de kukla devlet adamlığı önererek aşağıladıkları için anında sert bir dille ret ettim.

Kadın üç saat kadar bana yalvardı. Yetmedi, gece nöbetlerimi takip etmişler, ikna için yetkili adamlarını gönderdi. Olmadı Amerikan ajanı 4 Ermeni iş adamı, bir başka akşam iki Kanadalı ajan gönderdi.

Hatta Ermeni iş adamları Abd'de New York üniversitelerinden birinde okumam için yabancı polisine 4 yıllık eğitim masrafı olarak 40.000 $ yatırmış, ABD başkonsolosu ile şubeye gelip aylar sonra davet yaptılar ret ettim.

(Ama, o zaman ülkemizin başına getirilen devlet adamlarının benim bile kültür düzeyimin altında olduklarını ve niye gelişemediğimizin  ve gelişemeyeceğimizin nedenlerini öğrenmiştim. Ama hâlâ emin değildim. 2002 sonrası RTE gelince emin oldum ve 2004'de keykubat.blogcu.com'u açarak uyarı yazılarıma başladım.)

Sonra şark hizmeti çıktı Tunceli’ye gittim. 1993’de döndüm. Aynı şubede görev verildi.

1999 yılı İstanbul AGİT/ OSCE Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (Organization for Security Co-operation in Europe) toplantısı için ülkemize gelecek olan ABD başkanı Bill Clinton'un ön heyetini 1,5 ay ağırladım. Onlar da işten atılmamak kaydı ile Istanbul başkonsolosluğu Guard-Guide koruma-rehber kadrosunda 1500$ aylıkla işe aldılar ben girmedim.


Çünkü kendi devletimin kuyusunu kazanlara hizmet etmek istemedim.

Ama onlarla yaptığım görevde saygı gördüm. Benim şahsımda Türkleri sevdiklerini anlattılar.

İşte o zamanlar, 1997 Siirt konuşması yüzünden hapiste olan RTE'nin serbest kalacağı ve devleti yıllarca yöneteceği söylenildi. Setbest kalması icin ilk talimat AGİT başladığında Clinton tarafından verildi.

Ben Finlandiya Başkanı Matti Ahtisari'nin guard- guide’lık görevini yürüttüm.

Toplantı bittikten bir süre sonra Abd Deniz Kuvvetleri Komutanı James Mc Loy geldi.

Ona rehberlik etmem için ABD elçiliği istek yaptı.

Ayasofya Camii önünde, bu adam benden ülkem için ne istediğimi sordu.

- Çağdaş eğitim, Ağır sanayi, Uçak, askeri silah, makineli modernize tarım, hayvancılık, silikon vadisi saydım da saydım.

- Bunların hiç biri olmayacak, siz bizim askerimiz olacaksınız, çok sevdiğiniz dini rejimle yönetileceksiniz, yöneticiniz de bir Türk Recep Tayyip Erdoğan olacak" deyince kızdım.

- Onun neresi Türk, o bir Pontus Rum isyancı torunu, o size çalışır” dedim.
- Doğru, biz zaten size değil, bize sadık olan, hizmetçilerimize Türk diyoruz. Ben ilk defa Türk olduğunu söyleyen biri olarak seni gördüm. Kendine sadık köleler ile idaresindeki devletleri yönetmeyi biz Osmanlı’dan öğrendik, şöyle bakalım size uygun görebileceğimiz ne gibi hizmetler istiyorsun, inan bunlar yapılacak boş laf değil” dedi.

- Baktım, geriye yol şu elektrik, köprü, tünel, toplu konut kaldı. Onları dedim. Onlar olacak’ dedi.

- Ilk isteklerimde tekrar ısrar edince olmaz deyince kızdım ve orada bırakıp şubeye döndüm.


21 yıldır RTE'nin hizmetlerini aslında önceden ben istemiştim.

Generalden ayrıldım ertesi gün, bir MİT memuru, geldi, Ayasofya önünde, anlattı.

Akşam hükümet Rahmi Koç’un Maslak köşkünde toplandı, RTE serbest bırakılacak, partisi zaten hazır, hükümet dağılacak, etken seçim yapılacak dedi.

Kısa süre sonra Devlet Bahçeli istifa edip hükümeti bozdu, erken seçime gidildi, AKP %34 ile iktidar oldu ve yasaklı iken seçim sonrası ABD başkanı George W.Bush Junior tarafından davet edildi, Beyaz/Ak Sarayda ağırlandı, Avrupa Birliğine girme, demokrasi sözü verdi, döndü. RTE, Deniz Baykal'ın desteği ile siyasi yasağı kaldırılarak, Siirt AKP millet vekili istifa ettirilerek ara seçimle milletvekili seçilerek Tbmm'ye girdi, yemin etti, ABD desteği ile başbakan yapıldı.


Şimdi 21 yıldır iktidarda kim var?

AMERİKA ve Derin NATO Amerikan örgütü var.

Amerika ve Derin Nato Türkiye’nin iliklerine işlemiş bir örgüt.

İktidarı da onu ayakta tutacak muhalefeti de 1938’den beri onlar tayin ediyor. Hatta Osmanlıdan, 1774’den beri.

Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ve kökeni buralara ait olup batıya yerleşmiş olanlar dahil, Amerika ve İngiltere’den izin almayan siyasilere oy verilmiyor.

RTE ve partilileri tamamıyla Yezidi ve Süryani çetecilerden oluşuyor. Fetö’cüler bunlara ne diyordu?

- Haramiler. Süryaniler Arami milletidir. Asur kralı Tiglat Plaser 3100 yıl önce dağlara sürmüş.

Romalılar M.S.4.yy da sürmüş, Güney doğu Anadolu dağlarına Tur Abdin yani Köle Dağları diye kendileri yazar tarihlerinde.

Bunlar Fetö'cülere ne diyor?

- Haşhaşiler. Bunlar da suikastları ile meşhur Ermeni eşkiya çeteleri.

Roma imparatorluğu bunlar Sasaniler yanında oldukları için, sonra 4.yy da Katolik Hıristiyanlığı ret ettikleri için Şatanist ilan edip soykırım yapmış, bunlar dağlara kaçmıştır. Süryaniler Hürmüz körfezi Kuveyt ve güneyine göç etmiş, Süryani, Yezidi Yahudiler arasında asimile olmuş halklar.

Sasaniler, Mecusilik dinini yasaklayıp Zerdüşt dinine dönünce (M.S.276) bunlar da, Romalılara yamanıp 628’de Sasanilerin son bulmasını sağlamışlar. Sonra Müslüman maskesi takıp, yıkılan Sasani ülkesini yağmalamışlar.

HİCAZ Arapları bunları dışlayınca Emevi, Abbasi hanedanlarını bunlar Roma ile, İran Türkleri ile yıkmışlar. Selçuklu, Osmanlı bunların idaresinde geçmiş.

16.yy'da keşifler çağından Avrupalılar dünya hakimi çıkınca Kutsal İttifak devletleri ile ve Rusya ile çalışmışlar, Osmanlıyı bitirmişler. Yetmedi, Katolik Vatikan egemenliğini de Ortodoks Protestan Amerika ve Ortodoks Anglikan İngiltere ile mezhep kardeşlikleri kurarak bitirdiler.

Şimdi, Anadolu Türklerini bitirme derdindeler ve başardılar da. Kimse Türk’üm demiyor, Müslümanım diyor.

Amerika diniyle, ekonomisiyle, devletin iliklerine kadar içimize işlemişken bizi niye işgal etsin?

Soru bu!

Son 21 yılda ne ters gitti de Amerika bizi işgale karar verdi?

1946’da İran başbakanı Musaddık, ABD ve Avrupa devletlerinin İran petrolleri, doğal gaz ve madenlerinden elde edilen gelirin %60’ını Arap ve diğer sömürge ülkelerinde olduğu gibi aldıkları bu hakkı %40’a düşürdü diye operasyonla devrildi.

Yerine getirdikleri Şah rejimi, aşırı silahlanıp Pers İmparatorluğu kurmaya kalktı. Bir operasyonla ördü komuta merkezi yok edildi, Humeyni Fransa'dan getirilip Din ve devlet başkanı yapıldı. İran uyarlaması Vehhabi dini hala egemen.

Şimdi bu mollalar Amerikan karşıtı oldu. Onlar da RTE gibi İHA-SİHA dronları imal ediyor, ve onlar da Avrasyacı.

Bu çok önemli bir maddedir. Bu ürünler artık batı için stratejik değil, daha gelişmişlerine sahipler. Mollalar ve RTE mollaları bunlarla BATI MEDENIYETİNİ yapacaklarına halkı inandırıyor, köleliğe boyun eğiyorlar.

Gelelim Saddam Hüseyin örneğine.

Orta okul ikiden terk aadamı eşek sırtında kaçırıp Mısır’a getirdiler. El Ezher Üniversitesinde Hukuk okuttular, silahla sınava girip diploma alan bu adamı TEK Adam yaptılar. Yedi yıl Mollalar ile savaştırıp Şah rejiminin silahlarını erittiler.

Bu defa o silahlanınca coşkuya getirip Kuveyt'i işgal ettirdiler.

Doğal kaynaklardan kalan %40 bile Saddam'ı zengin etmişti. Aşırı silahlanıyordu.

1991’de SSCB'nin çökmesi ile TEK KUTUPLU DÜNYA hakimi olan ABD, 21.yy HAÇLI YAĞMA PLANI yaptı. BOP da bu projenin Ortadoğu bölgesi için olanıydı.

1993’de ABD, Saddam'ı vurdu. Yağmaladı ama tepki çekti.

Saddam, Amerikan örgütü ola Afgan Taliban, onunla çalışan sözde Amerika düşmanı El Kaide örgütü kurucusu, Baba Bush'un petrol ortağı olan Usame Bin Ladin ile anlaştı, tamamı siyaset olan tezgaha düştü, El Kaideyi destekledi.


Amerika 11 Eylül 200'de kendi ülkesinde İkiz Kuleler olarak bilinen Ticaret Merkezi binasını patlattı, tezgah olarak iki uçak çarptırdı veya öyle gösterdi. Topu El Kaide'ye attı.

Kokainman yavru G.Bush “ Allahtan vahiy aldım, Ortadoğu ‘da YECÜC MECÜC çıktı. Afganistan ve İrak’ı işgal ettim. Tanrının seçtiği kavim olan İsrail Yahudilerini korudum “ dedi.

Yağma Libya, Tunus, Sudan, Nijerya, Yemen gibi Müslüman ülkelere uzandı.

Bu işgallerde de Türkiye, Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır ülkelerini askeri üs olarak kullandı.

Bu ülkeleri de başına tayin ettiği siyasiler ile birlikte işgal etmeden yağmaladı ve hâlâ yağmalıyor.



Böyle iken bizi niye işgal etsin?



RTE’nin suçu nedir?

Devletin tüm cumhuriyet kurumlarını yok etti.

Eğitim, şeriata döndü, çocuk evlilikleri 90 yıl sonra serbest bırakıldı.

Devletin tüm sanayi kuruluşları satıldı, kapılarına kilit vuruldu veya işletmesi yabancılara devredildi.



Cemaatler ve tarikatlar serbest bırakıldı, kıyafet yasaları uygulanmaz oldu.

Devlet, 80 yılda yaptığı dış borcun beş katı borçlandırıldı, iflasa sürükleniyor.



Pkk yeni Amerikan Ortadoğu ordusu oldu, siyasal partisi HDP, AKP öncesi tek milletvekili yokken, AKP ile Tbmm'de üçüncü parti oldu.



Ülkede dini ve etnik kökene dayalı yobaz yeni bir sermaye oluşturuldu.



Devletin bir milyonluk ordusu tasfiye edildi, 190 bine geriledi.



RTE her kurumun en büyük karar amiri oldu. Başkomutan, baş savcı, baş yargıç, baş ekonomist, baş din adamı, her şeyi bilen tek mercii oldu.



Halk fakirleşti, orta sınıf yok oldu, herkes isyanda ortada muhalefet yok.

RTE kimi isterse mahkûm kimi isterse azad edebilir oldu.

Dünyanın sayılı zenginlerinden oldu.


Ülke adi suçlular cenneti oldu.

Uyuşturucu kullanımı tavan yaptı.

Muhaliflerini vatan haini ilan etti, halkı böldü.



150 ülkede cemaatler, tarikatlar kurdu. Bunlara düzenli para aktardı.

150 ülkede kendi adına 200 cami yaptırdı BBC haberine göre en ucuzu 30 milyon, en pahalısı 90 milyon€.

Devletin parasını, yol, köprü, gereksiz hava alanı gibi inşaatlara ve hiç bir şey üretmeyen tarikatlara dağıtarak harcayıp çarçur etti.

Bir devleti yok etmek için ne gerekiyorsa yaptı.

Amerika bizi niye işgal etsin?

Ne dediyse yaptı.

Yapmadıkları veya yapamadıkları nelerdir?

Bu soruya cevap verirsek bir sonuç çıkarabiliriz.

RTE, akıl hocası, saygı duyduğu gazeteci Abdurrahman Dilipak’ın, varlığını borçlu olduğu Necmettin Erbakan'ın dediği, bir Amerikan Projesi Teyyo olarak ne yapmadı?


Avrasya orta Asya falan bunların hepsi Obama döneminde Obama'nın “ Ben izin verdim” dediği onaylı projelerdir.

Ahmedi Nejat (Iran eski devlet başkanı) ne demişti RTE'ye?

- Benden uzak dur, kimin elini tuttuysan hepsi yok oldu!



Bunlar da ABD projeli ilişkiiler ise, bilmediğimiz çok şey yanında ABD NE oldu da Rte’yi sildi?

Joe Biden, Amerikan seçimlerinde RTE, Donald Trump'ı destekledi, Biden yanlılarını Vatan Haini ilan etti diye mi?

Yoksa,eski mazisi var mı?

Amaç, ABD destekleri ile kurduğu yurt dışında 55 terör örgütü, Türkiye’de 4 ordusu, devletin ordusu polisi de eklenince büyük bir askeri güce hükmeden RTE’yi indirip, yeni hükümet kurmak yoksa tümüyle işgal mi?



Tümüyle işgal ise, asıl amaç nedir?

Halkı köle ordusu yapıp kıçına tekme vurarak Çin, Rusya üstüne saldırtmak mı?

Bunların cevabı “RTE ne yapmadı” sorusuna cevap vererek bulunur.



Ben geçmişte yazdım ama, onlar bile tümüyle işgale gerekçe değil.

RTE, tüm yaptıklarını AB-D VE NATO ÇETESİ denetiminde yaptı. Türkiye’nin Avrupa Birliği ve NATO dışına itilmesi dahil tüm görevlerini yaptı.

Türkiye RTE'nin yaptıkları için mi yapmadıkları için mi işgal edilecek?



Maraş depremi veya Türkiye Suriye 2023 06 Şubat depreminin iki merkez üssü Pazarcık ve Elbistan.

Buralar Doğu Perinçek’in oy depolarıydı örnek olarak.

Buraların dini inançları ile Suriye kardeş olabilir mi?



Bu deprem gerçekten HAARP teknolojisi ile mi yapıldı?

Örnek, google veya Yandex'e şöyle yazın;

Quake in Turkey 2023.

Arama motorunun verdiği linklerden biri yukarıda verdiğim Armegeddon İncil ayeti, bu bölgenin depremle yıkılacağını bildiriyor diyerek uzun bir makale yazmış ve MESSİAH IS COMING başlığı atmış.

ABD, yıllarca istihbarat verip komplo senaryoları yazdırdığı Doğu Perinçek’e kızıp ta mı merkez üssü Pazarcık-Elbistan’ı seçti?

Perinçek kanalında böyle bir şey yok.



Amerika zaten sunni kıtlık yaratma projesi gereği geçen yıl dünyanın yarısıyla birlikte ülkemizi de yaktı.

Bu sene de depremle tarım alanlarımızı işleyen halkımızın yerleşim yerleri olan şehirleri ve köyleri yıktı.

Anında da Mesih Geliyor kampanyası başlattı.

Bu bir işgal işareti midir sizce?

Bilen yazsın!

Amerika bizi niye İşgal Etsin?

Bütün olay, aşırı yıpranmış, koltuktan tabutla kalkmam diyen, hiç bir ülke tarafından itibar görmeyen, Bahçeli ve RTE memurlarını emekli etmek için olmasın?

Çünkü 22.yy yağmasına hazırlanmamız için biraz üretip zenginleşmemiz için 80 yıllık süre var.

Bu yazı başkalarına bir çok konuda fikir üretme olanağı verecektir.

 ASIL TEHLİKE!
ABD bizi işgal edecek kaygısının yayılması ile, muhalefetin 21 yıldır uyguladığı Ilımlı,uyumlu siyaset ilkesi"ne uyarak, sandıklara sahip çıkmama olasılığıdır ki, o zaman cumhuriyet ve demokrasinin ve beslenen ümitlerin  ruhuna fatiha.

Takdir aklı olanındır. 10 Şubat 2023.



Alaeddin Yavuz.

7 Şubat 2023 Salı

DİNLER DEĞİŞTİ TANRI KAVRAMI AYNI KALDI

DİNLER DEĞİŞTİ TANRI KAVRAMI AYNI KALDI 

İlk insanın yeryüzünde ortaya çıkmasından bu yana dört, dört buçuk milyon yıl boyunca insanlar doğa olaylarına akıl erdiremedikleri için onlardan korktular, onları erkek tanrı veya dişil karakter yükleyerek tanrıça yaptılar.


Onların yarattıkları gök gürlemesi, yıldırım, deprem, kuraklık, ay ve güneş tutulması gibi felaketlerden korunmak için onlara yiyecek, içecek adadılar, felaket uzadıkça duruncaya yani tanrının öfkesi yatışıncaya kadar kümes, küçük ve büyük baş hayvan kurbanları verdiler.

İshak'ın kurbanı

Felaketler yine de devam edince evlatlarını, eşlerini, kocalarını, idarecilerini dahi kurban olarak kestiler, onları temsilen yaptıkları putlarını, tapınaklarını kurban kanlarıyla yıkadılar.

Tanrıları adına kurbanların nasıl ne şekilde kutban edileceğine dair düzenlemeler yaptılar;

Tevrat Çıkış 34. Bölüm 

25 “Evinizde maya bulunduğu sürece bana kurban kesmeyeceksiniz. Fısıh kurbanı sabaha bırakılmayacak.

26 “Toprağınızın seçme ilk ürünlerini Tanrınız RAB'bin Tapınağı'na getireceksiniz.

“Oğlağı anasının sütünde haşlamayacaksınız.”

Bu ilkel gelenekler yoğun insan yerleşimi olan yeryüzünün bütün kıtalarında az farklı olmakla aynen uygulandı.

İlk insan ve hayvan kurbanı, İran güneş tanrısı Mitra/Mihr=Güneş'in insanlardan kurban isteyen Göklerde yaşayan Pervin adlı ÖKÜZ'ü öldürmesiyle İranlılara özel olmak şartıyla kaldırıldı. 

Ancak, İran ülkesi ve kültürel etki bölgesi olan Avrasya ve Afrika ülkelerinde sürdü. 

Öyle ki, İslâm peygamberi Hz. Muhammet'in  babası Abdullah bile, babası Abdülmutallip'in, 10 erkek çocuğu olan kardeşlerine özenerek "Allah'tan kendisine 10 erkek çocuk vermesi karşılığında birini kurban vereceği vaadi" sonrası olan 10 çocuğunun büyümelerinden sonra rüyasında Allah'ın adağını istemesi sonucu kadın peygamber olan Kahin'in Allah putu önünde fal okuyla yaptığı kura sonucu kurban seçilmiş bir adak kurbanıydı ve annesi Fatima'nın itirazlarına ailesi ile Kabe'yi kuşatması ile gelişen baskılar sonucu  Kâbe'de görevli aynı kadın kâhin (peygamber) tarafından istek üzerine rüyada tanrı (Allah) ile görüşmesi sonucu KAN BEDELİ olarak tespit edilen 10 deve üzerinden fal oku ile yapılan 13 deneme sonunda 130  deve  kurbanı sonucu ölümden kurtarılmış biriydi.

Adak kurbanı Abdullah'ın göremeden öldüğü, peygamber oğlu Muhammed, Medine mescidinde vaaz,verirken kendisini öldürmekle görevli Yemame'li suikastçılar Rabia ve Emir başarısız olmuşlar ve ikisi de yıldırımla öldükleri için aşağıdaki ayet vahiy olaydan sonra vahyedilmiştir;

"Gök gürültüsü O'nu hamd ile, melekler de O'na olan korkularından (haşyet ve hürmetle) tesbih edip durmaktadırlar. O, yıldırımları gönderip bununla dilediğine çarpar; (inkârcılar) onlar ise Allah hakkında çekişip-tartışırlar. O, gücü (ve cezası) pek çetin olandır.

Ra'd (Yıldırım) Suresi 13:13 ayet

"Gök'teki o kimsenin(Mikail'in), sizi Arz'a geçirmeyeceğinden emin mi oldunuz? O zaman Arz sarsılır(depremler olur).O'nun üzerinize "taş-dolu kasırgası" göndermeyeceğinden emin misiniz? Yakında bileceksiniz, Benim uyarım(korkutmam) nasılmış?"
[MÜLK(67)/16-17]

Fay sahibi Arz'a andolsun!
[TARIK(86)/12]

İncil'de Deprem ve Yildirim Tanrısı Ayetleri. 

Mısırdan Çıkış 9.Bölüm 
23 Musa değneğini göğe doğru uzatınca RAB gök gürlemeleri ve dolu gönderdi. 

24 Şiddetli dolu yağıyor, sürekli şimşek çakıyordu. Mısır Mısır olalı böylesi bir dolu görmemişti

Yağmur= Bereket ve felaket olarak dolu ile yıldırım tanrısı özellikleri ayette çok açık değil mi?

 Tevrat Tesniye 10.Bölüm 
4 RAB dağda toplandığınız gün ateşin içinden size bildirdiği On Buyruk'u, daha önce yaptığı gibi, bu levhalara yazdı ve bana verdi."

Bu ayet de Allah'ın ateşe hükmeden, ateşle taş levhalara ayet yazan tanrı olduğu işlenmiş.
Yıldırım da ateş değil midir?

İncil Vahiyler Kitabı 16.
Bölüm

16-Üç kötü ruh, kralları İbranice Armagedon denilen yere topladılar.
17 Yedinci melek tasını havaya boşalttı. Tapınaktaki tahttan yükselen gür bir ses, “Tamam!” dedi.
18 O anda şimşekler çaktı, uğultular, gök gürlemeleri işitildi. Öyle büyük bir deprem oldu ki, yeryüzünde insan oldu olalı bu kadar büyük bir deprem olmamıştı.
19 Büyük kent üçe bölündü."


Tevrat'ın Musa'ya tebliğinden hatta İbrahim'in Yahudilere BABA olarak seçilmesinden önce M.Ö  2025-612 yılları arasında 1400 yıl kadar yaşamış Asur krallığını takiben Sabi devleti olan Nebati Krallığı dinlerinde de süren, Büyük Köpek takım yıldızı (Arapca Şira-'yı Yemani= Güney Şira) ve Küçük Köpek takım yıldızı (Şira-'yı gumeyşa= Sulu Gözlü Şira) olarak bilinen toplam 12 yıldızlık takımın tanrısı olarak kabul edilen en büyük tanrı DÜŞARA'ydı ve Lat, Menat, Uzza adlı üç kızı vardı.

Yahudi kralı Davut peygamberin de çok sevdiği UZZA adlı bir askeri vardı;
Tevrat 2Samuel 6. Bölüm 
6-" Nakon'un harman yerine vardıklarında öküzler tökezledi. Bu nedenle Uzza elini uzatıp Tanrı'nın Sandığı'nı tuttu. 
7 RAB Tanrı saygısızca davranan Uzza'ya öfkelenerek onu orada yere çaldı. Uzza Tanrı'nın Sandığı'nın yanında öldü."

Ayetin devamında, Arapların "Allah" dedikleri Yahweh adlı Tevrat tanrısının Uzza'yı öldürmesine Davut için için kızar.
Bu gün hala Kızıldeniz Ürdün' de Ey Lat= Selam Lat adıyla anılan bir körfez vardır.

Kuran Necm Suresi, peygamberin miraca çıktığında, Sidret-ül munteha-da bu üç tanrıçayı gördüğü anlatılır;

19,20. Lât ve Uzza'ya ve diğer üçüncüsü Menat'a ne dersiniz?(2)
(2) Lât, Uzzâ ve Menât, müşriklerin taptıkları putlardan bazılarıdır.

Aynı surenin 49.ayeti, Allah'ın Şira yıldızının sahibi, yerinin orası olduğu vurgulanır;

49. Şüphesiz O, Şi'râ'nın(5) Rabbidir.
(5) "Şi'râ", Himyer ve Huzâ'a kabilelerinin taptığı bir yıldızın adıdır. Bu ifadeyle, Allah'ın, evrenin yaratıcı ve hâkimi olduğu vurgulanmaktadır. (https://kuran-ikerim.org/meal/diyanet/necm-suresi)

Buraya kadar yaptığım dini ve tarihi tespitlere göre insanlık tarihi boyunca insanlar aileler, kabileler, milletler ve devletler olarak örgütlemişler ve bu aşamalar süresince kendilerini koruyan, yücelten tanrı veya tanrılar, cinler, şeytanlar üretmişlerdir.

En çok çoğalan ve başkalarına hükmeden milletler de diğer milletlere kendi tanrılarını aşağılatıp terk ettirmiş, kendi tanrısının düşmanları olan küçük veya cüce cin ve şeytanlarına tapmaya zorlamıştır.
İranlıların Ehrimen=Erman şeytanından Ermenilerin, aynı Iranlıların cüce şeytanı Azer'e Azerileri yatırıp  adlarını almaları olaylarına, Kuran'ın Yahudilerin babası İbrâhim'in babasının adını AZER, Tevrat yazarlarının da Azer şeytanının Filistin'deki adı YERAH'tan TERAH adını vermeleri aynı geleneğin sonucudur.

Sümer tanrısı Anu= Aan, Hint tanrıları Brahma, Şiva, İran tanrıları Ahura Mazda, Mitra, Aşur tanrısı Aşur, Mısır tanrısı Ra, Nebati tanrısı Düşara, Baal, Arapların Kuranda geçen,  Nest, Yeük, Baal, Hubel, El Lat, Menat, El Uzza, Grek tanrısı Zeus, Roma tanrıları Mitra, Janus zamanında da depremler, yıldırımlar, sel ve kuraklık felaketleri vardı ve Arapların tümünün ortak olarak birleşemediği ALLAH adlı tanrıdan diğer milletlerin ve atalarımız Türklerin haberleri bile yoktu.

Ama doğal felaketler karşında milletlerin yardım diledikleri, öfkesini durdursun diye kurbanlar kesip adaklar verdikleri iyi kötü ruhları, tanrı(ça)ları vardı.

628,yılında Bizans imparatoru Herakles'in yok ettiği Sasani ordusu yüzünden boş, savunmasız kalan Sasani ülkesine yağma, talan için gönderilen İslam orduları 635'de gelinceye kadar kimse Allah adlı bir tanrıyı tanımıyordu.

1388 yıldır kılıçla, devletlerin işkence, vergi, köleleştirme gibi zulümleri ile benimsetilen İslam ile Allah, ondan 300 yıl önce aynı yöntemle benimsetilen Hıristiyanlık ile de Isa=Cesus=Krist=Hıristo=Emanuel gibi adları olan tanrılar insanlığa dayatılmıştır.
Ne antik cağların tanrıları ne de günümüzün yaygın Allah ve İsa/ Krist adlı tanrıları doğal felaketlere engel olamamışlardır.

Doğal felaketler, doğanın doğası gereği yaratılıştan beri vardır ve her şey yok oluncaya kadar da sürecektir. 
Bunlardan kurtuluş yoksa da korunma olanakları vardır.

Volkanik bir ada olan Japonya'da bu gün 8 ve 9 şiddetinde depremlere dayanıklı binalar yapılmakta, bu depremlerde can ve mal kaybı çok ender olmaktadır.
Bizde ise bu sabah  04;17'de olan 7,8 şiddetinde bir deprem 10 ilimizi ve Suriye gibi komşularınızı yerle nir etmistir.
Felâket öncesi önlemini alan ile almayanlar hakkındaki İncil ayetini müslümanların da ibret alması gerekmez mi?
Okuyalım;

"İşte bu sözlerimi duyup uygulayan herkes, evini kaya üzerine kuran akıllı adama benzer. Yağmur yağar, satıcı bazar, yeller eser, eve saldırır; ama ev yıkılmaz. Çünkü kaya üzerine kurulmuştur. Bu sözlerimi  duyup da uygulamayan herkes, evini kum üzerine kuran budala adama benzer. Yağmur yağar, satıcı bazar, yeller eser, evi sarsar. Ev yıkılır; yıkılışı da korkunç olur.“(Matta 7: 24-28)

Bu sözün üstüne daha ne denilebilir ki?

Tarih boyunca felaketleri, belaları ile korkudan ibadet edilen tanrı dinlerinin en son ve en yaygın adları, İslam ve Hıristiyanlık olsa da, Tarih boyunca korkudan ibadet edilen tanrı dinlerinin en son ve en yaygın İslam ve Hıristiyanlık olsa da, Yıldırım, Deprem, yağış gibi felaketlerle tehdit eden tanrılar olarak kalması da sizi biraz düşündürsün. olarak kalması da sizi biraz düşündürsün.

Takdir aklı olanındır. 

Alaeddin Yavuz 

6 Şubat 2023 Pazartesi

KAHRAMAN MARAŞ MERKEZLİ DEPREMLE TÜRKİYE VE SURİYE UYKUDA KARA KIŞTA VURULDU

 KARA GÜNE UYANDIK, 7,8 DEPREMLE UYKUDA VURULDUK.


Öğlene kadar tüm görsel basının 7,4 olarak verdiği Türkiye- Suriye depremi yabancı basında 7,8 olarak verilmeye devam ediyor.



Halkımızı uykunun en derin olduğu sabahın 04;17'sinde yakalayan deprem 10 ilimiz, Suriye, İSRAİL, Lübnan, Filistin gibi komşu ülkeleri de uykuda yakaladı.

Öğle saatlerinde gelen 7,7 veya 7,6 lık depremler ile tekrar vurulan insanımız bir yanda kar soğuğu bir yanda şokların etkisiyle sağlıklı düşünme yetisini kaybetmiş halde.


Şehirlerimiz yıkılmış, binalar birbirinden ayrılamayacak derecede çökmüş, içindeki insanların sayıları hakkında kesin rakamlar tüm enkazların temizlemesi ile verilebilecektir.

AFAD Deprem Zararlarını Azaltma  Bölüm Başkanı Orhan Tatar adlı prof. Dr. Yerbilimci, sabah saatlerinde, depremin bilinen Doğu Anadolu Fay Hattı dışında olduğunu açıkladı.


Bu da her türlü HAARP kaynaklı komplo teorilerinin sabahtan beri olduğu gibi gündeme girmesine sebep oldu ve olmaya devam edecektir.

Depremlerin bu derece ağır kayıplar yaratmasının nedeni, 72 yıldır devletin idaresini ele geçirmiş işbirlikçi, dinci, kinci, yağmacı cemaat ve tarikatların içinden çıkma hükümetler, eğitimciler, belediyeler, mimarlar ve mimar olmayan inşaat ustalarına yaptırılan, bilime dayanmayan milyonlarca ev, apartman inşaatlarıdır.


Öldüren deprem değil, rant kovalayan zihniyete sahip müteahhitler, bunlardan rüşvet alarak deprem önlemlerine uymayan binalar inşaasına izin veren yerel,siyasi, akademik, dinci, kinci, yağmacı zihniyettir.

Tüm bunlar hakkında ve şu anda bile tüm görsel basında bu tespitler yapılmış ve yapılmakta iken, deprem felaketlerini yine kadınların görünen saçlarına, pantolon ve eteklerine utanmadan bağlayan, İslâm adına fetvalar veren, sarıklı, cübbeli, Bagratuni Hıristiyan rahipleri, çarşaflı, türbanlı rahibeleri bunların RANT YAĞMASI SONUCU olduğunun üstünü örteceklerdir.


Bunlara itibar edenler de gelecek nesillerinin de aynı kadere mahkûm etmiş olduklarını ASLA kabul etmeyeceklerdir.

Hâlâ sürmekte olan deprem felaketinde ölenlere tanrılarından rahmet,kalanlara sabırlar dilerim.

Alaeddin Yavuz

Deprem hakkında 2 gün önceden  tweeter'da haştag açılarak uyarı yapılmış;



DÜNYANIN OLUŞUMU 

Depremlerin insanlara günahlarından dolayı verilen ilâhi cezalar olmadığını, insanlık var olmadan önce, dünyanın oluşumu, kabuk tutması, bu kabuğun içindeki eriyik magmayı sıkarak kabuğu patlatıp yanardağları oluşturarak kabuğun daralmasıyla depremleri oluşturduğu gerçeğini öğrenme zamanıdır.

1970'li yıllarda bize " güneşten koparak soğumuş, uzay sıcaklığında (-292C) erimiş magmanın kabuk tutarak yerkabuğunun oluştuğu, bu kabuğun magma tarafından patlamalar ile yırtılarak yanardağları oluşturduğu ve yer kabuğunu kalınlaştırarak katmanları oluşturduğunu, bunların sıkışarak yer küreyi küçülttüğünü ve depremleri oluşturdukları öğretilmişti. 

Şimdi buna yeni toz bulutundan oluşma teorileri eklenmiş bir görsel. Emeği geçenlere teşekkürler.


Güneş Sisteminin ve Güneşin Oluşumu!
Depremlerin insanlık öncesi ve sonrası olmuş, olmakta ve olacak olmasının dinler, ilâhi cezalar ile bağının olmadığının anlaşılmasına yarayacak bilimsel açıklamalar