"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

15 Şubat 2011 Salı

NİHAT HATİPOĞLU'NDAN KANDİL YALANLARI

NİHAT HATİPOĞLUNDAN KANDİL YALANLARI.

Bu gece malum Hz.Muhammed'in doğum gününe atfen kutlanan mevlid kandili ülkemizde kutlandı.Bir ara kızım baba işim var deyip bilgisayarın başından kaldırdığında gittim haberleri seyrettim,vakit geçti.Kanalları gezerken Star Tv'de hükümetin din tüccarı,toprak ağası,iki saatlik vaaza 20 milyar TL alan,Nihat Hatipoğlu efendi meşhur vaazlarına devam ediyordu.Bir de baktım ne göreyim.
Benim 16 Aralık 2008'de ""Secde Şekilleri" başlığıyla Blogcu.com sitemde yayınladığım yazıma koyduğum ve bir İngiliz gazetesinin internet sitesinden aldığım,Saddam Hüseyin'in askerini görünce korkudan secdeye yatmış bir Amerikan işbirlikçisi Kürtün resmini Medine'deki "Mescid-i Nebevi'de" yani Hazreti Muhammed'in kabrinin olduğu büyük camide "namaz kılarken ölmüş Müslüman" diye yayınlamıyor mu?

 Çıldırdım verdim küfürü.Çünkü,AKP'nin adamları "Blogcu.com'u" satın aldıktan sonra benim yazılarımın, resimlerimin çoğu "sayfa kısaltması-daraltılması" yüzünden kayboldu,resimlerim gitti.İki,üç aya kadar kendi bloguma engelleme yüzünden giremedim.
Bu yüzden yazının aslı bende olduğundan bilgisayarımdan bütün yazıları "blogspot.com'a taşımaya başladım. O da bu yazımı yayınlamamdan 14 gün sonra 30 Aralık 2008'de olmuş."Devlet memuru önünde secde " başlığıyla vermişim resmi.
Ben secde resimleri ararken bu resmi bulunca şaşırmıştım.Haberi de o yüzden aklımda kalmış.Yoksa her resmin konusunu aklımda tutmam olanaksız.


Şimdi bu resmin maceralarına bakalım.Benim blogumdan resmi çalan İslami siteler bu resmi hemen mühürlemişler.
Allah yolunda olmanın birinci kuralı bunlara göre "hırsızlık".
Resim şahsıma ait olmadığı,Avrupa basınından aldığım için ben bile üstüne blogumun adını geçmedim.Kendi resimlerime bile yapmıyorum.
Ama bunlarda utanma arlanma yok!.
Halkı kandırmak için her türlü yalan serbest!
Bizim Allah'çı birisi de "Risale Forum" adlı hileci,yalancı Nurcular bu hırsızlama işini benim "Blogcu.com" adresindeki "Secde şekilleri" başlıklı sayfamdan yayınımdan "sekiz" gün sonra  çalarak 24.12.2008-Saat 18.42 itibarı ile yapmışlar.

Tabi benim "blogcu.com'daki" sayfaları da daraltarak hırsızlıklarını örtmüşler.Teşkilat bu teşkilat.Blogcu.com ellerinde ne de olsa.
Girin bakın sayfa ne hale gelmiş. Düzen de tutmaz artık.Adam tarihleri bile Kürtçe yazıyor.
Hile,hurda,yalan,dolan,aldatmaca,kandırmaca,uyutmaca,haçlı işbirlikçisi teşkilat.
Said Nursi için yazdığım "Deliüzzaman mı Bediüzzaman mı" başlıklı yazımdan sonra adamın hayatını bile değiştirdiler.Öğrenmek için tıkla
İşte resimler;
Bakın Saddam Irak askeri üniforması ile.Aşağıdaki üniformaya bakın
Blogumdan çalınarak "Nurcularca sahiplenilen" resim.Mekan camii içidir.




Bu Risale Forum sitesinin sahiplendiği resim.Asker üniformasına bakın.Kemer askılarına kadar Irak üniforması.





Resim yazısı ekle
Irak askerlerinin üniforması ile secde resmindeki asker üniformasına bakın
Medine-i Nebevi Camii içi


1912 Uşi Antlaşması için Libya'da bulunan Sultan V.Mehmet Reşat'ın önünde secde eden Libyalılar.İslam'da "insana secde yok" diyenler görsün.Solda Roma tanrıçası Venüs,Arap kadınını NURrlandırıyor..Resim Ermeni NUR Mason Locasından alınmıştır.

MİLLETE AHLAK DERSİ VEREN KULAMPARALARDIR BUNLAR

13 Şubat 2011 Pazar

YENI UYANAN ATEISTLERIN CAGRILARI










 BAZI ATEİSTLER YENİ UYANMIŞLAR

Bazı atesitler yeni uyanmışlar ve çağrılarda bulunmuşlar.Hepsine günaydın diyorum.O çağrıları da aşağıda yazı sonunda yer almıştır.Merak eden okusun?
 İşte onlara cevabım!;
Çağrınız iyi güzel ama;
Sen Keykubat bloglarını okur musun dostum?
Bu işi alnımızın akıyla yıllardır sürdürüyoruz.
Bir tanenizden bu güne kadar bir selam bile almadım.
Siz yeni uyandıysanız günaydın!

Dinler,dinsizler tarafından yeterince bilinip dindarların anlayabileceği şekilde eleştirilmedikçe insanlara "dinsizliği" anlatamazsınız.

Hatta önce onlara "dinleri üzerinde oynanan "Hristiyanlaştırma" çalışmalarını ve delillerini anlatarak işe başlayabilirsiniz.Bu en yararlı yoldur.
Deliller bloglarımda tonla var.Her yazımda bunları işlerim ben.

Bu nedenle ilk önce dinleri "göksel-uzaylı" varlıklar ile ilişkileri tartışmasına çekmek sonra da bunların "Tanrı=Komutan" ve melek kabul edilen halklarının da bizlere "kasabın ineğe baktığı gözle baktıklarını,cennette bizi bedavaya besiye çekmeyeceklerini ve etimizi kanımızı yiyen vampirler, yamyamlar oldukları gibi "göksel sömürgeci" niteliklerini öne çıkararak dinleri herkesçe "tartışılır-anlaşılır" bir ortama sürüklemek,ardından  "uzaylılara karşı bağımsızlık mücadelesi" kavramına indirgemek ardından da gerisini getirmek kalır.

Biz olanı kullanacağız.
Zaten,Vatikan bunu Sintoloji tarikatı sayesinde kitleleri Hıristiyanlaştırma siyasetinde kullanıyor.Her Hıristiyan kanalında bir Sümer veya Ebla tablet analizi,Mısır PAPİRÜS TERCÜMESİ YER ALMAKTADIR.
Bunlarla İseviliğin ne kadar doğru,kökleri olan bir din (!) olduğu vurgulanıyor.
Oysa çalıntı bir kült olduğunu herkes biliyor.
İslamiyet dahil bütün dinlerde tanrıların ve meleklerin bu niteliklerinden bahsediliyor.
Bu konuda Vatikanın desteğindeki Sintoloji tarikatından yararlanmamamız için engel mi var?

Vatikan,Solculuğu,Ateistliği,Nurculuğu,Fethullahçılığı da diğer İslam veya Hıristiyanlık dışı din ve tarikatları da aynı amaçla kullanmaktadır.Ama bizler onun oyuncağı olmayacağız ve bu çalıntı kültlerin iç yüzünü ortaya döküyoruz,dökeceğiz.

"Bağımsızlık ateşini,sömürgeci karşıtlığını yüreklerde yakacağız."

Benim yöntemim budur.

Amaç,insanları "Tanrıya köleliğe" ve dolayısıyla,onun soyundan ürediğine inandırılmış feodallere* "köleliğe" razı eden "din aldatmacasının" mesnetsizliğini gözler önüne sererek, insanları özgür düşünceye kavuşturmak,sömürüyü yeryüzünden silmektir.
*(Feud-Kan bağı;El (Al)-Tanrı=Feo(u)dal=Tanrı ile kan bağı olan)

Başka türlü,kitleleri köleliğe ikna etmiş dinleri anlaşılır kılamazsınız.Soyut kalırsınız.

Çünkü,insan hayvanlar aleminde bütün acizliğine rağmen "akıllı,önemli varlık" olduğuna inanır ve "ölünce toprak olup yok olmayı kabul edemez." Dinler bu "ebediyet" kaygısını sömürmektedirler.
Bizler bu kaygıyı anlaşılır,kavranabilir,kabul edilebilir hale getiremediğimiz sürece ruhbanların iktidarı sürer.

Şunu unutmayın,bir köle sahibine "utanmıyormusun kölecilik etmeye " deseniz o insan utanır cevap veremeyebilir,vazgeçebilir ama "köleliği benimsemiş" bir köle;
- "Sen benim hayatımın garantisi olan bu adama nasıl böyle konuşursun" diye sizi öldürmeye yeltenebilir.

Kraldan çok kralcılık edenlerin krallar olmadıkları gibi köleciden çok kölecilik edenler de "kölelerdir."
Gandi'yi öldüren bir köle değil midir?
Ya Atatürk'e süikast yapanlar,bu gün heykellerini kıranlar onun "özgürlük getirdiği" ezilen,yarıcılar,marabalar,
sefil,köle cariye,nedim,nedimelerden ibaret insanlar değil midir?

Kürtlerin "ağalarına,şıhlarına,pirlerine" bağlılıkları,onlara devlet kurmak istemeleri gibi.

Kemal Sunal'ın "Faşo Ağa" tiplemesi nerede kaldı?

İlyas Salman'ın sınıfında baklava dağıtan ağa çocuğu tiplemeleri de öyle !

"Solcuyum" diyen BDP bile toprak reformuna,ağalığın kaldırılmasına karşı!

"Özgür Kürdistan" diyenlerin kaç tanesi "-Kahrolsun feodal düzen,kahrolsun ağalık,şıhlık" sloganı atıyor?

Hiç birisi!

Neden bloglarımı tanı(t)mıyorsunuz?

Dört yıldır yazıyoruz yahu:))

Engellendikçe yeni blog açmaktan dört tane oldular.

Dinlerin bütün pedofili,eşcinsellik (gılmancılık) cinsel sapıklıkların ve sömürünün kaynağı olduğunu yazan kaç site var?

Tanınmak için ille de kitap yazmak gerekirse onu da yaparız ama bu ülkede kaç yayınevi basar ki?

Bu nedenle beleş interneti tercih ediyorum.Yani sıfır kazanç ama amme hizmeti.

Elimden geldiğince "Din Tüccarlığını" gözler önüne sermeye gayret ediyorum.

Ama siz bloglarıma girdiğinizde beni "dindar,sofu" zannedebilirsiniz:))

Kimi,dünün cuntacılarının,bu günün mağdurlarının ardına takılmış "Atatürkçülük" adı altında sözde "solculuk" yapıyorlar.Ben her zaman, Cunta+AKP+MSP ve diğer düzen partilerinin birlikte olduklarını yazdım.

Geçen her gün beni haklı çıkardı.

Düne kadar "Ordu-Cunta Savunan" profesörler ve siyasi partiler ve Atatürkçülük maskesi ile "sol" çizgiyi yürütmeye çalışan "cunta işbirlikçileri" artık benim çizgime geldiler.

"ORDU NATO ORDUSUDUR",ALTINI AMERİKA OYMUŞ,içi koflaşmış" diyebiliyorlar.

Bu zamanında yapılsaydı AKP "devrimci" yapılmasaydı daha iyi olmaz mıydı?

Yoksa,12 Eylül cuntası Lenin'in "Ordu,ezilen halkların üzerinde egemen sınıfların baskı aracıdır" tanımlamasını da mı unutturdu?

Hayır,ama "Amerika-Cunta-Amerikan tipi Atatürkçülük" yapan emperyalizmin işbirlikçileri,gelen "feodalite" felaketinin korkusunu ancak AKP+Irak NATO operasyonları sırasında kafalarına çuval geçince görebildiler.

Sorun burada.Solu bu şerefsizler bitirdi şimdi "İMDAT SOL" diyorlar ama elinle koyduysan bulursun. :)))

Bir de şu "Ateist" lafına gıcık oluyorum.Bunu niye benimsiyorlar ki?
Grekler,(İ.Ö.4.yy.) Ispartalılarla yaptıkları savaşta yenilince savaş karşıtı olan Sokratesi bu yenilginin suçlusu ilan edip ölüme mahkum ederler.
Sokrates,Türkistan-İran üzerinden gelen "Tek tanrıcı Sufi rahiplerinden" etkilenmiş ve "Tek Tanrıya" tapan birisidir.Meşhur savunmasında da "-Ben tek tanrı inancını savundum ama sizin tanrılarınızı da inkar etmedim,onlara hakaret etmedim" diyerek bunu vurgular.
Yani,putperest Grek rahipleri "Küçük tanrıları melek kabul eden" ama en büyüğünü "Tek Tanrı " kabul eden anlayışa "Ateist" demişlerdir.
Grek dilinde "THEOS=Tanrılar"  demektir."A" "-SİZ" anlamı katan olumsuzluk ekidir."ATHEOS=Tanrıları inkâr eden,Tanrısız" demektir.Bu durumda bize "Ateist" diyen,"Tek Tanrıcı" dinlerin temsilcileri olan Sinegoglar, Vatikan-Kiliseleri, Camiler ve Sufiler "Ateisttir".

Biz ise "olmayan bir şeyi kabul etmediğimiz" için hiç bir şeyi inkar etmiş değiliz.Metafizikçi ünlü Çinli Lao Tszu ne demişti;
"-Tanrılara ve dinlere tapmayınız.Onlara tapınmak var olan başınızın üstüne baş koymaktır." "O baş ta size değil,hakim sınıflara hizmet eder,sizi köleleştirir" demiştir.

Bu durumda bizler,"kendi başı ile yaşamayı seçmiş doğal insanlarız".Yani kendimize,katıksız,kendi başının kendisine yeterli olacağına inanan "Doğa İnsanı" veya "Doğal İnsan", İngilizce yazarsak, "Native Man" ya da "Native Human" daha da kısası "İnsan -(Man-Human)",fikir akımımıza da "İnsanlık (Humanity)" diyebiliriz.
Ama asla "Ateist" değiliz.Çünkü olan bir şey inkâr edilir,olmayanı kabul etmek akıl işi değildir.

Biz insanız ve,rüyalarla,görümlerle,vahiylerle değil akılla,özgür düşünmenin getirdiği ışıkla yürüyenleriz.Olayları düz,katıksız doğal mantıkla yorumlayarak sorunları çözümleyenleriz.

Bu konuyu "Önemli Günlerimiz Hakkında İlginç Tespitler"  ve "Fethullah Hz.Muhammed'e Karşı" başlıklı başlıklı yazılarımda da işlemiştim.
Saygılar!!!

Bloglarım;
TURKIYE TURKLERINDIR
Tacı Haine Giydiren Milletin Kanı Dinmez
Tacı Haine Giydiren Milletin Kanı Dinmez! +40 - Blogcu
TACI HAINE GIYDIREN MILLETIN KANI DINMEZ1 +40

Şimdi gelelim yazı konusu olan çağrıya;

Selamlar,
Bazi Turk ateistler ile yapilan soylesiler.
LEVENT

DINLER YOK OLMAYA MAHKUMDUR

BERRİN KARAKAŞ
  RADIKAL  02/12/2010

'Yeni Ateizm'in temsilcisi Christopher Hitchens ve Katolik Tony Blair'in 27 Kasım'daki din ve Tanrı tartışması, konunun özgürce konuşulup konuşulmadığı sorusunu yeniden gündeme getirdi. ABD ve İngiltere'deki gibi eylemlerle kendilerini ifade edemeyen Türk ateistlerle konuştuk

Avustralya’nın ilk kadın başbakanı Julia Gillard ateist olduğunu açıkladı ve koltuğuna yerleşti. Papa 16. Benedict, ateistlerin serbestçe tartışabileceği yeni bir vakıf kurulması için harekete geçti. Türkiye’deki ateistler Londra ya da Washington’daki gibi eylemler yapmıyor ama internetten seslerini duyuruyor. Dawkins’in sitesinin yasaklandığı ülkelerinde özgürce konuşamamaktan rahatsızlar.

“Ateistlerin az olmasında mahalle baskısının payı büyük”
Mete Tunçay (Siyaset Bilimi ve Tarih Profesörü)
Ateist olmak Tanrı’nın olmadığını kanıtlamayı gerektirir ki, var olduğunu kanıtlamaktan daha kolay değildir. Böyle konular bilinemez. Bilmek iddiasındakiler de yanılıyorlar. Bilemezsiniz denince Müslümanlar “Tanrı’nın özelliklerini kimse bilemez” diye bir uzlaşma yolu açıyorlar.
Türkiye’de insanların büyük çoğunluğu itibari Müslümandır. Sorunca “Elhamdülillah” derler ama bunun gereği olarak söylenen şeyleri yerine getirmezler. Türkiye’de benim gibi agnostik ya da sadece dini değil Tanrı’yı da reddeden insanların sayısının çok az olmasında mahalle baskısının büyük payı var.

“O zamanlar Allahsız Komünistler vardı”
Dİlaver Koman (Turan Dursun sitesi yöneticilerinden)
Dilaver Koman gençlere ümit vermek adına Türkiye’de ateist olmanın çok da “tehlikeli” olmadığını söylese de Turan Dursun’un öldürülmesinin ardından çok vakit geçmediğini de hatırlatıyor. Siteye mahlasla yazıyor. 78’li bir Marksist. Kendisi de dahil olmak üzere dönemindeki pek çok ismin sadece Marksizm öyle gerektirdiği için ateist olduklarını, çok da sorgulamadıklarını düşünüyor. “O zamanlar Allahsız Komünistler vardı ” diye tanımladığı 70’lerden günümüze artık gençler Tanrı ve din kavramı üzerine daha fazla düşünüyorlar ve liberalinden ulusal solcusuna sol da, din adamları da Tanrı fikrini eleştiriyor.
Turan Dursun sitesi de, ateizm içerikli pek çok site gibi geçmişte sık sık hack’lenen, yabancı bir server’a geçerek hayatta kalan sitelerden. Koman’ın söylediğne göre 10 bin üyesi var. Sitenin atlattığı badireleri anlatırken Cyber Warriors (Siber Savaşçılar) hacker grubunun Turan Dursun sitesini kapatmak için açtığı yarışmadan da söz ediyor. Söz konusu grup, sitelerinin “Neler Yaptık?” bölümünde “Misyonumuzun en büyük hedefleri arasındaki İslam’a en büyük zarar veren sitelerden biri olan ilhanarsel.org’u hack ederek net aleminden sildik”, “İnanç ve ahlaki değerleri yükselten sitelere ücretsiz güvenlik desteği programı başlattık” gibi maddelere yer veriyor. Nette bu tür misyonlar edinmiş bir grup da Adnan Hocacılar.

“Ateist olduğunu ifade eden çok insan yok”
Emrah Göksel (Bir sivil toplum kuruluşunda araştırmacı. Birgün yazarı)
Türkiye’de ateist olduğunu iyi formülleştirilmiş bilimsel ve/veya felsefi argümanlarla kamusal alanda, hele ki örgütlü bir şekilde, ifade eden çok fazla insan yok. Seküler tarafın en bağnazları olan ulusalcılar arasında, “dincilik, gericilikle mücadele” misyonuyla yeni ateizmin liberal-hümanist temsilcilerinden faydalananlar olabilir. Ama bu kanatta bile, meselenin tartışılabileceği sağlıklı bir kamusallık tesis edilemediği için, din-karşıtı söylem derin bir Hanefi-sevmez öfkeye gömülü biçimde ifade buluyor. Bu öfkenin, başörtülü kadınlara karşı ırkçı aşağılamalara varan biçimler aldığını da görüyoruz. Sünni ortodoksinin ilâhiyatına ve pratiklerine yönelik en keskin ateist söylem Batı’nın “yeni ateizmini” de önceleyen Turan Dursun, İlhan Arsel gibi isimlerde bulunabilir. Bu iki yazarın külliyâtı da Dawkins’te bulabileceğimiz türden bir uzlaşmaz, topyekun din karşıtlığına tekabül ediyor. Ama politik niyetleri ne olursa olsun (Dursun’u muhtemelen kontrgerillanın katlettiğini unutmayalım), bugün ürettikleri itiraz daha ziyade güdük “dindar vs laik” ekseninde köktenci Kemalistlerin “dinci dövme” malzemesi yapılıyor. Daha farklı bir ateizmin, Dursun ve Arsel gibi isimlerle eleştirel olarak da hesaplaşabileceği bir mevzi mümkün olabilirdi.


(Bu yoruma katildigimi belirtmek isterim. Turkiye'de siyasal islamin cok guclu bir kavga icinde olmasindan dolayi, Turk ateistleri de gerek Cumhuriyetin temel ilkelerini, gerekse Ataturk'u korumak endisesi ile tartismalari siyasal platforma tasimak zorunda kaliyorlar. Oysa ki, akli bir karsi cikis olan ateizmin ne Cumhuriyet rejimi ile ne bir siyasal onder ile alakasi yok. Levent)

“Eşcinsel olduğunu söylemek daha kolay”
Aydın Türk (Amerika’da yaşıyor. Ateizm.org’un editörü)
Tanrı inancı olan fakat dini yoğun olarak yaşamayan bir Türk ailesinin üyesi olarak yetiştim. Çevremdeki çoğu kişi inançlıydı. Kendim de liseyi bitirene kadar inançlıydım. Okumayı severdim. Bilim, felsefe, bilimkurgu edebiyatına meraklıydım. Özgür yetiştirilmiş bir beyin ve bu konulara olan merak birleşince zaten dini inancı terk etme dışında bir durumun ortaya çıkması çok zor. Dini inanç, ancak küçüklükten beri beyinlere yerleştirilir ve sürekli empoze edilirse kök salar. Kendimi üniversite yıllarında ateist olarak nitelendirmeye başladım. Yakın çevrem bu durumu garipsemedi. Bu konuda diğer pek çok ateist arkadaşa göre şanslıyım. İlginçtir, toplumda eşcinsel olduğunu söylemek bile ateist olduğunu söylemekten daha kolay. Türkiye’de ateizm bilinmiyor, çünkü ateistler çıkıp özgürce ateizmi anlatamıyor. Ateizmi anlatanlar diğer kesim. Yani bizden çekinen, bizi sevmeyen, ortadan kalkmamızı isteyen kesim. Onların sayıları çok daha fazla olup, sesleri de çok daha yüksek çıktığından, onlar ateizmin nasıl bilinmesini istiyorlarsa, ateizm öyle biliniyor. Yani bir sapkınlık, ahlaksızlık, suça ya da intihara iten, satanizm, vs gibi eğilimlerle bir arada anılacak bir dünya görüşü olarak biliniyor.
Kendinden farklı dünya görüşüne, bakış açısına, inanca ya da dine sahip olanlara yeterli tolerans gösterememek hangi toplumda olursa olsun muhafazakar kesimin ortak özelliğidir. Dinler ise bu duruma sebep olan, hatta bunu körükleyen kurumlardır.
Bilim, gelişme, demokrasi ve ileri toplum ancak hoşgörü ortamında mümkün olur. Hoşgörü ortamı ise dinlerin isteseler de sağlamakta çok zorluk çekecekleri ortamlardır. Çünkü dinlere göre kendi inançları doğrudur, başka tüm fikirler yanlıştır. Diğer fikirlerin doğru olmaları mümkün bile değildir. Pek çok dinde başka dine mensup kişiler ve/veya inançsızlar için öldürmeye kadar varan cezalar söz konusudur. Bunların günümüzde uygulanıp uygulanmadığı ve nerede ne kadar uygulandığı ayrı konu. Mesele bu durumun dinlerin doğasında olmasıdır. Dinler ilahi olma iddiasındadır ve ortada başka bir olasılık olamaz. Dolayısıyla başka herkes haksızdır, bu uğurda da yapılması gerekenler mubahtır. Bu hoşgörüsüzlük ortamında ne bilim yeşerebilir, ne demokrasi, ne de huzur.

“Dinsizler Beyoğlu’nda yaşasınlar”
Ertuğrul Kürkçü (Sosyalist aktivist, yayıncı ve yazar)
Tanrı inancımın olmadığını, evrenin bir oluş ve yok oluş süreci içerisinde ilerlediğini, bunu açıklamak için bir Tanrı fikrine ihtiyaç olmadığını söylemekten kaçınmıyorum. Kaçınmamak da gerekir ama bunun etrafında tepinmenin, insanları dinlerinden kurtarmaya çalışmanın olabilecek en büyük ahmaklık olduğunu düşünüyorum. Dinin de geçişsel bir kategori olduğunu, bir zamanlar din diye bir şey olmadığını, bir zaman sonra da olmayacağını, onu yaratan sebepler ortadan kalkmadan dinin ortadan kalkmayacağını bilmeniz gerekir.
Eğitimin bilimsel niteliğinden söz ediyorsak bilimin olduğu yerde dine, dinin olduğu yerde bilime ihtiyaç yok. Fransa’da, İspanya’da yaşayan biri için bu mesele başka türlü. İslam dünya ile din işlerini birbirinden ayırmıyor. O yüzden bizde biraz daha çetrefilli.
Tanrıtanımazlık politik bir ilke değil. Bir Marksist Tanrı’ya inananlarla birlikte yaşayabilir, aynı politik program uğruna mücadele edebilir.. Bizim derdimiz insanları sömüren maddi dünyayla, dinleriyle değil.
Bugünkü muhafazakârlık ikliminde tanrıtanımaz olmak zor. Açıkça konuşanlar hor görülebilir, dışlanabilir. Osmanlı düzenine öykünüyorlar ya, bir tarafta “Dinsizler Beyoğlu’nda yaşasınlar işte. Orada ramazan davulu lazım değil onlara zaten” diyor, öbür taraftaysa başını açmaya yeltenen kadınları baskı altına alabiliyorlar. Kritik eşiğe Özal döneminde varıldı. Muhafazakârlık ve Tanrı inancı yasayla koruma altına alındı. Herhangi bir dine “küfretmek”, “aşağılamak” diye nesnel ölçütten yoksun bir suç ihdas edildi. Kamusal alanda din eleştirisi fiilen yasaklanmış oldu.
“Komünistler ateistlere sahip çıkmıyor” diye düşünenler kısmen haklı olabilirler. Sol sosyal olarak dar bir zemine gerilediği için, bir de Ateizm tartışmasıyla edindiği sınırlı desteği kaybetmek istemiyor.

“Irkçı ateistlerin sayısı çok”
Barış Özkul (Çevirmen, edebiyat eleştirmeni)
İnsani sorunları teolojik referanslarla anlamlandıramadığım vakit ateist oldum. Sosyalistim ve dünyaya insani referanslarla yaklaşmak gibi bir derdim var. Türkiye’deki 80 sonrası yetişen jenerasyon genellikle Turan Dursun okuyarak ateist oldu. Ben pozitivist bir kanaldan ateist olmuş değilim. Bu ülkede Cumhuriyet’in makbul vatandaşı olduğunuz sürece sorun yok, kendi kimliğinizle var olmaya kalktığınızda sorun çıkıyor. Ateizm kendi başına anlamlı bir kimlik değil. Irkçı ateistlerin de sayısı çok. Ateizm ciddi bir ideoloji içerisinde anlam kazanır, o da bana göre sosyalizmdir.

“Denizler idam edildiğinde…”
Nilgün Yurdalan (Feminist aktivist)
Modern Cumhuriyetçi bir ailede yetiştim. Babam tanrıtanımazdı ama ateist demedi kendisine. 9 yaşımda, öğrenip seçim yapabilmem için Kuran kursuna gönderdiler beni. Çok genç yaşta sosyalist oldum. Denizler idam edildiğinde bu hayatın bana söylediği her şeyin yalan olduğunu düşünmeye başladım. 18 yaşında kendime dinsiz demeye başladım. Bir kadın olarak Müslümanlığın kadınlara yükledikleri nedeniyle daha zordu dindar olmadığımı söylemek. Hâlâ komşularıma, tanıdığım insanlara söylemekte bile zorlanıyorum. Bir Çingene, bir Ermeni, bir eşcinsel nasıl kendini ifade etmekte zorlanıyorsa, ben de öyle zorlanıyorum ateist olduğumu söylemekte…

“Dinde zorlama yoktur” ilkesi esastır
Hayrettİn Karaman (İslam hukuku profesörü)
Şer’i hukuka göre bir kimse baştan beri dinsiz, İslam dışında bir dine bağlı, agnostik ise ona dokunulmaz. Eğer önceden Müslüman iken dinden çıkmış, ise İslam âlimlerinin çoğunluğuna göre bu kişi erkek ise “düşman sayılacağı ve potansiyel olarak muharip (savaşçı) olduğu için idam edilir. Benim de dahil bulunduğum muasır bazı İslam ilim adamlarına göre ise din değiştiren kimse, fiilen Müslümanlarla savaş durumuna girmedikçe idam edilemez. Aksi halde “dinde zorlama yoktur” ilkesine aykırı hareket edilmiş olur; çünkü dine girmeye zorlama ile dinde kalmaya zorlama aynı mahiyettedir. İslam devletinde insanlar, dinden çıkanın tekrar dine girmesi için çaba gösteriler.

Ateist Hitchens’ın zaferi

Tony Blair ve Christopher Hitchens’ın tartışmasında ateist Hitchens galip geldi

Tony Blair ve Christopher Hitchens “Dinler dünyaya iyilik getirdi mi?” sorusuna Toronto’da yanıt aradı.

Bir tarafta üniversite yıllarından beri kiliseye olan bağlığını sürdürmüş, dindarlığı ile bilinen eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, diğer yanda da ateizmin dünyada önde gelen sözcülerinden, İngiliz asıllı gazeteci/yazar Christopher Hitchens. 2 bin 700 seyircinin karşısında, “Din iyi bir şey mi, yoksa dünya onsuz daha iyi bir yer mi olur”u tartışıyorlar.
Bir süredir gırtlak kanseri ile boğuşan, ve Amerika’daki bazı dindar gruplar tarafından “Allah’ın sopası yok” tadında yorumlara maruz kalan Hitchens, Tony Blair’e konuyu tartışmayı teklif eden taraftı. Blair, sürpriz bir kararla bu teklifi kabul edince, tartışma geçtiğimiz cuma akşamı Kanada’nın Toronto şehrinde yapıldı.

Din tahrip edici mi, hayırlı mı?
İzleyicilerin, önceden fiyatları 500 Kanada Dolar’ına kadar çıktığı söylenen biletlerden alarak geldikleri tartışmanın sonunda kazanan taraf, salondakilere dağıtılan anketlerin sonuçlarına göre Hitchens oldu. Çoğunluk, Hitchens’ın görüşlerini daha ikna edici bulmuştu.
Blair, tartışmaya din savaşlarını ve din uğruna ölümleri kabul ederek başladı. Buna karşılık ise din adına yapılan hayır işlerini ve iyilikleri gösterdi. Afrika’da milyonlarca insanın hayatını kurtaran sağlık kurumlarının yarısından çoğunun dini kurumlar olduğunu, HIV/AIDS’le savaşan kurumların ise dörtte birinin Katolik kökenli olduğunu belirterek, “Evet, din tahrip edici olabiliyor. Ama çoğu zaman da hayırlı işlere vesile oluyor” dedi. “Bazılarının önyargılı, yobaz olması, bütün dindarları karalamamalı” dedi.
Buna karşılık Hitchens, dindar grupların hayır işlerini ‘vicdanlarını temizlemek’ için yaptıklarını, fakat yol açtıkları zararı isteseler de geri çekemeyeceklerini söyledi. Prezervatif kullanımı gibi doğum kontrol yöntemlerine karşı çıkarken, Afrika’daki HIV/AIDS’lileri tedavi ettirmenin ironisinden dem vurdu.
Blair’in en kuvvetli argümanı ise insanlığın din olmasa dahi fanatiklikten kurtulamayacağıydı. Blair, “Hitler, Stalin ve Pol Pot din karşıtıydılar, ama bu sebep oldukları vahşeti engelleyemedi” dedi.

Uygarlığın gelişmesini engelliyor
Hitchens, hastalığı nedeniyle tartışmanın sonunda güçlükle ayakta durmasına rağmen, hiç de ilahi güçlerden medet umuyor gibi değildi. Tanrıyı, “Aynı Kuzey Kore gibi, gelişigüzel kuralları olan, mantık ve özgürlük karşıtı bir ilahi güç” diye tanımlayan yazar, dini, uygarlığın gelişimi için önemli bir tehdit olarak gördüğünü, insanlığın sonunu getireceğini düşündüğünü söyledi. Hitchens din karşıtı argümanını bilim ve dinin birbiriyle çatışmaya mahkum olduğunu öne sürerek destekledi.


Tartışmadan önce uluslararası araştırma kuruluşu IPSOS’a 23 ülkede toplam 18 bin 192 kişiyle yapılan bir araştırma ısmarlandı. Yüzde 48’i, ‘Din, 21. yüzyılın toplumlarına gereken ortak değerleri ve ahlaki temeli sağlıyor’ dedi.
Araştırmacılar, ‘Dinin etkisi olumlu mu, olumsuz mu’ diye soruyor. Amerika hariç zengin ülkelerde bu soruya ‘Olumludur’ diyenler çoğunluk oluşturmuyor.Ülkemizde dinin etkisinin olumlu olduğunu düşünenler yüzde 40’larda, olumsuz olduğunu düşünenler ise yüzde 50’lerde.


DİNİN ETKİSİ OLUMLU MUDUR OLUMSUZ MUDUR (Bazi ulkelerden secmeler - IPSOS verileri)
(Ilk yuzde: OLUMLU, Ikinci yuzde: OLUMSUZ -ortalama degerler-)

Suudi Arabistan: %90, %10
Endonezya: %90, %10
Hindistan: %70, %30
Brezilya: %70, %30
Guney Afrika: %70, %30
ABD: %65, %35
Guney Kore: %62, %38
Rusya: %60, %40
Meksika: %45, %55
Italya: %45, %55
Macaristan: %42, %58
Arjantin: %42, %58
Turkiye: %42, %58
Kanada: %38, %62
Almanya: %38, %62
Avusturalya: %34, %66
Ingiltere: %30,  %70
Japonya: %30, %70
Ispanya: %25, %75
Fransa: %25, %75
Belcika: %22, %78
Isvec: %20,%80


İsmet Berkan’ın Hürriyet’te yayımlanan 28 Kasım tarihli yazısından alınmıştır.


ATEİSTLERE, DİNSİZLERE ÇAĞRI:
SİZ SESSİZ KALDIKÇA, DİN KAZANACAKTIR
BASKALARININ DİNDEN KURTULMASINA YARDIM EDIN !
ÇEVRENİZDEKİLERE ATEİZMİ VE DİNSİZLİGİ AÇIKÇA ANLATIN.
AİLENİZE, DOSTLARINIZA, AKRABALARINIZA DİNSİZ VEYA ATEIST OLDUGUNUZU ACIKCA SOYLEYIN.
INSANLARI BU FIKRE ALISTIRIN. CEHENNEM VE ATES KORKULARINI ASMALARINI SAGLAYIN.

"TABU CAN CEKISIYOR."

LEVENT