"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

6 Kasım 2021 Cumartesi

GERÇEK MÜSLÜMAN, CİHATÇI ATATÜRK'TÜR.

GERÇEK MÜSLÜMAN, CİHAT SAVAŞÇISI ATATÜRK'TÜR.


OSMANLI İSLAM ŞERİATIYLA YÖNETİLEN ÜLKE, ORDUSU HİLAFET ORDUSUYDU. ATATÜRK, II.ABDÜLHAMİT'İN 6.SALTANAT YILINDA DOĞMUŞ, 25 YAŞINDA SURİYE DÜRZİ İSYANLARINI BASTIRDIĞI İÇİN II. ABDÜLHAMİT'TEN MECİDİYE NİŞANI ALMIŞTIR.

II. ABDÜLHAMİT'İN CUMA SELAMLIĞINDA MAKAM ARABASINA BOMBA KOYAN ERMENİ NASYONAL FAŞİST VE KÖKTENDİNCİ TAŞNAK ÇETECİLERİ, PONTUS SÜRYANİ, YEZİDİ HRİSTİYAN ÇETECİLERİ, 70 YILDIR İSLAMCILIK, TÜRK-İSLAMCILIK, TURANCILIK ADLARI ALTINDA MÜSLÜMANLARI ORTODOKS HRİSTİYANLIĞA DEVŞİRMEKTE, HAÇLILARA KOLONİ ASKERİ ETMEKTEDİR.

II.ABDÜLHAMİT'İN BİLE TERÖRİST İLAN ETTİĞİ, SUUDİ VEHHABİ RABITA ÖRGÜTÜ DESTEKLİ İKTİDAR OLAN SİYASAL İSLAMCILAR, İSLAMA 1745'DE NECRAN'DA ŞİMDİKİ ADIYLA RİYAD'DA ÇIKARDIKLARI İLK VEHHABİ İSYANINDAN 1918'E KADAR TÜRK ASKERÎ MAAŞINI YUTMUŞTUR DİYE BAĞIRSAKLARINI ÇIKARTIP MECİDİYE ALTINI ARAYANLARIN, BU GÜN HACCA, UMREYE GİTTİĞİNİZDE SİZİ MÜSLÜMAN SAYMAYIP, SİZE NAMAZ ÖĞRETEN, MECÜC ŞEYTANLARININ SOYU, MEVALİ=KÖLE DİYEN MÜŞRİK VEHHABİLERİN, ÜLKEMİZDE, MÜSLÜMAN GÖRÜNEN ERMENİ, RUM, SÜRYANİ, YEZİDİ ÇETELERİN SOYLARIDIR.

ATATÜRK HALKI ALDATAN BU SAHTEKÂRLARIN İSYANLARINI BASTIRMIŞ, İLERİ GELENLERİNİ, HER DEVLETİN, HAİNLERİNE YAPTIKLARINI YAPARAK  ASMIŞTIR. 

İSLAMIN, HİLAFETİN  KORUYUCUSU ATATÜRK OLMUŞTUR. 

"Belki ibadet Müslüman'ı olamadım; ama ben bir Cihat Müslüman'ıyım." (Mustafa Kemal Atatürk)


VATİKAN, BEYAZ,SARAY, AMERİKAN DONANMASINI, BUCKİNGHAM SARAYLARINI KIBLE EDİNENLER DEĞİLDİR.

DİNSİZ DEDİKLERİ ATATÜRK, HALİFENİN HANGİ OKULUNDA KOMÜNİZM, ATEİSTLİK ÖĞRETİLDİ DE DİNSİZ OLDU?

KOMÜNİZMİ YAZAN KARL MARKS BİLE OSMANLIYI EMPERYALİZME DİRENEN, ÜLKESİNİ SAVUNAN BİR DEVLET OLARAK TANIMLARKEN, ANNESİ, BAKANLARI, MİMARLARI, ZENGİNLERİ BİLE ERMENİ OLAN OSMANLIYI, VATİKAN, MOSKOVA, BUCKİNGHAM, WHİTE HOUSE/BEYAZ SARAYI KIBLE ALAN EMPERYALİST KÖPEKLERİ OLAN BAGRATUNİ GÜRCÜ, ERMENİ, RUM HIRİSTİYANLAR, TAŞNAKÇILAR, ARDILLARI PKK FAMİLYALARI, MASUM TÜRK MİLLETİNİ DE EMPERYALİST İLAN ETMİŞ, AKILDAN, İZANDAN YOKSUN VARLIKLARDIR.

EMPERYALİZME KARŞI EN BÜYÜK VAROLUŞ SAVAŞINI OSMANLI, KÜÇÜK KAYNARCA ANLAŞMASIYLA RUS ÇARLIĞI KORUMASINA GİREN ORTODOKS HRİSTİYANLARI VE YEZİDİLER ASKERLİK, VERGİDEN MUAF OLUNCA, 1774'DEN İTİBAREN TAMAMEN ASKERLİK, VERGİ TÜRK MÜSLÜMANLARIN ÜSTÜNE YIKILMIŞ, SAVAŞ MEYDANLARINDA ÖLÜLERİNİ BIRAKMIŞ, ERKEKSİZ KÖYLERİ BU ÇETELERCE BASILIP YAĞMALANMIŞ, KARŞI KOYANLARIN CESETLERİ KÖY, ŞEHİR MEYDANLARINA DİZİLMİŞ, ÜSTLERİNDE YÜRÜYEN ÇETELER "SERDAR" ADLARI ALMIŞ, İŞLERİNE YARAYACAK KADIN VE ÇOCUKLARI, KÖLE EDİLİP TECAVÜZ EDİLMİŞ, SATILMIŞ, SOYKIRIMA UĞRATILMIŞTIR.

OSMANLI VE CUMHURİYET DÖNEMİNDE BU KATLİAMLARI YAPANLAR, YAKALANMIŞ, ÖNDERLERİ  ASILMIŞ, GÜÇ KULLANARAK ÇETELERİNE ALIP SUÇ İŞLETTİKLERİ DE HAPİS, SÜRGÜN GİBİ CEZALARA MAHKUM EDİLMİŞTİR.

BU GÜN BİLE;
ERMENİ SOYKIRIMI
SÜRYANİ SOYKIRIMI
RUM SOYKIRIMI,
DERSİM SOYKIRIMI... GİBİ İDDİALAR İLE ÜLKEDE BÖLÜCÜLÜK AMAÇLI SİYASET YÜRÜTEN, ANARŞİ ÇIKARTANLAR DA BUNLARIN, KİNLE BÜYÜTÜLMÜŞ SOYLARIDIR.

1950'DEN BERİ VATİKAN'A GİDEN, METHİYE DÜZEN, ORAYA AZİZ OLARAK GÖMÜLEN(SAİDİ KÜRDİ GİBİ KİM VARSA), ABD, İNGİLİZ KÖLELERİ HALA İSLAMIN VE TÜRK MİLLETİNİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR. 

10 KASIM 1938'DE HASTA YATAĞINDA UYUTULMUŞ HALDEYKEN, ATATÜRKÜN YANINA İNGİLİZ BÜYÜKELÇİSİNİN MONTE ETTİĞİ, İZMİR AMERİKAN KOLEJİ MEZUNU,BİTLİS ERMENİSİ İSMET İNÖNÜ İLE, İZMİR FATİHİ ARNAVUT FAHRETTİN ALTAY PAŞANIN ORTAK ASKERİ DARBESİ SONRASI, 12 MAYIS 1939'DA INGİLTERE-TÜRKİYE KREDİ ANLAŞMASI İLE İNGİLİZ, ANLAŞMANIN, 900 YILLIK  HAÇLI GELENEKLERİNE GÖRE DİĞER HAÇLILARLA TEKRAR EDİLMESİ İLE TEKRAR HAÇLI SÖMÜRGESİ OLDUK.

ONLAR EN AZINDAN DEMOKRATİK KAZANIMLARI KORUDULAR, İYİLEŞTİRDİLER.

O ZAMANDAN BERİ DEVLETE MÜSLÜMAN TÜRK SOKULMAMAKTADIR.

70 YILDIR BU SAHTE TÜRK VE MÜSLÜMAN İŞGALCİLER, HAÇLILARLA BİRLİKTE DEVLETİMİZİ İKTİDARLARI UĞRUNA YAĞMALAMIŞLARDIR.

ANCAK, EN MERHAMETSİZ YAĞMA, TALAN ,TASFİYE, TÜRK, ATATÜRK ADININ SİLİNMESİ, KENDİLERİNİN BİLE O MEVKİLERİNE GELEBİLMELERİNİ SAĞLAYAN, KÖLE İLE CUMHUR BAŞKANINI EŞİT VATANDAŞ KILAN, ÜCRETSİZ HERKESE EŞİT EĞİTİM VEREN CUMHURİYETİN TÜM ÖZGÜRLÜK KAZANIMLARI TEK TEK MÜSLÜMAN OLMAYAN İSLAMCI,DİNCİ-KİNCİ İKTİDAR TARAFINDAN  GERİ ALINMIŞ, DEVLET EN VAHŞİ ŞEKİLDE HAÇLILARLA BİRLİKTE 20 YILDIR BU YÜZDEN YAĞMALANMAKTADIR.

BU YAĞMAYA,ONLARDAN OLAN MUHALEFET BİLE ARTIK "YETER" DEMEKTEDİR.

ARMUDUN SAPI, ÜZÜMÜN ÇÖPÜ, O PKK, BU HINÇAK, TAŞNAK DEMEDEN, ATATÜRK CUMHURİYETİNİN KAZANIMLARINI KORUMAK İSTEYEN HERKESLE ORTAK HAREKET MECBURİYETİ DOĞMUŞTUR. 

AKP HÜKÜMETİ ATATÜRK CUMHURİYETİNİ VE KAZANIMLARINI KORUYACAK TEK KURUM BIRAKMAMIŞTIR.

HDPKK, IRAK VE SURİYE'DE RTE'NİN KURDUĞU İKİ KÜRDİSTAN, BİR SÜRYANİSTAN ÖZERK BÖLGELERİ İLE ZATEN AMACINA ULAŞMIŞTIR. 

12 YIL SÜREN AÇILIM PAZARLIKLARINDA, CUMHURİYETİN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKMIŞ, BUNDA DİRETMİŞTİR.

HATTA BAGRAT ( Ermenice TANRİVERDİ) OĞLU SELAHATTIN DEMİRTAŞ BU YÜZDEN ERDOĞAN'A "SENİ CUMHURBAŞKANI YATIRMAYACAĞIM" DEDİĞİ İÇİN, 5 YILDIR TUTUKLU OLARAK HAPİSTEDİR. BEŞ YIL TUTUKLULUK MU OLUR, OLUYOR İŞTE.

ERDOĞAN İSE SOYA DAYALI SALTANAT İSTEMEKTE, "SEÇİMLERDE SENİ İNDİRECEĞİZ" DİYEN MUHALEFETE;
-DARBE Mİ YAPACAKSINIZ" DEMEKTEDİR. 

YANİ, ADAM DİYOR Kİ;
"- ARTIK DEVLET ŞAHSIMINDIR, DARBE DIŞINDA KİMSE BENİ İNDİREMEZ" DEMEKTEDİR.

AYNI SÖZLER KONYA KANAL42 TV'DE İKİ GĞN ÖNCE AKP MİLLETVEKİLİ BİR KRİPTO TARAFINDAN TEKRAR EDİLMİŞTİR.

AKP ÖNCESİ DEVLETİN KIRMIZI ÇİZGİSİ OLAN "IRAK, SURİYE KÜRDİSTANI" RTE SAYESİNDE KURULMUŞTUR.

ŞİMDİ BİR KAÇ FAKİR FUKARA ÇOCUĞU ASKER,POLİSİMİZ VE TERÖRİST ÖLÜMÜ İLE SONUÇLANAN PKK OPERASYONLARI BANA ALDATMACA OLARAK GÖRÜNMEKTEDİR.

ÇÜNKÜ HÜKÜMET DE, ORDU YAPTIĞI TERÖR ÖRGÜTÜ VE 80 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYI RTE'YE BORÇLU PARTİSİ DE AYNI DIŞ GÜÇLERİN 178 YIL GEÇMİŞE UZANAN BAĞLARLA BAĞLI MEMURLARIDIR.

AKP TÜM DEMOKRATİK KURUMLARI İPTAL EDİP, ÇOCUK EVLİLİKLERİNE İZİN VEREREK ÇOCUKLARIN ÖZGÜR BİREY OLARAK YETİŞMRLERİNİ SAĞLAYAN EĞİTİM HAKLARINI BİLE ELLERİNDEN ALMIŞTIR.

BU REZİLLİĞİ HDPKK DA İSTEMEMEKTEDİR, MUHALEFETİN DE HDPKK'YA YAKLAŞMASI, ORTAK KÖKLERİ DIŞINDA  BU YÜZDENDİR.

BATILI HAÇLILAR BİZE, ANTİEMPERYALİST ATATÜRK CUMHURİYET DEĞERLERİNİ VE LENİNİST SOLU DEĞİL, İŞBİRLİKÇİ, MAO'CU, STALİNİST SOLUN BİLE DİNİ AĞIRLIKLI OLANINI LAYIK GÖRMEKTEDİR. 

BAŞKA BİR ŞANS ŞİMDİLİK YOKTUR.

YA HINÇAK-TAŞNAK DEMOKRASİSİ (MİLLET HAREKETİ) YA DA BAGRATUNİ, BABİL TALMUD SAPIK ŞERİATINI (Cumhur Hareketini) TERCİH EDECEĞİZ.

O "ASARIZ, KESERİZ" EDEBİYATÇILARI BOŞ KONUŞUYOR.

ATATÜRK DE "ORTAK ÇIKARLARDA BİRLİĞİ SAĞLAYARAK" CUMHURİYETİ KURDU.

ATATÜRK İLE BİRLİKTE OLAN HINÇAK TAŞNAKÇILAR DA ÇOKTU.

BU GÜNKÜ TÜRKÇEMİZİ YAPAN AGOP DİLAÇAR, BULGARİSTAN'A KAÇMIŞ BİR TAŞNAKÇIYDI, TÜRKÇÜLÜĞÜ YAZAN ZİYA GÖKALP, KÜRTÇÜLÜK YAPAN BİR ERMENİYDİ, İSMET İNÖNÜ, BİTLİS ERMENİSİYDİ, CUMHURİYET, ULUS GAZETELERİNİ DE ONLAR KURDU, KÖY ENSTİTÜLERİNİ DE ONLAR AÇTI, TÜRK SOLUNU DA ONLAR KURDU.

ÇÜNKÜ YAZDIĞIM ŞARTLAR YÜZÜNDEN ORDUYA GİRİP EĞİTİM ALAN,  KENDİNİ YETİŞTİRMİŞ TÜRK ÇOK AZDI.

ORTAK ÇIKARLARDA BİRLEŞEREK CUMHURİYET KAZANIMLARINI KORUMAK DIŞINDA NE VARSA GERİSİ SAFSATADIR.

ATATÜRK, CIMHUTİYET DÜŞMANLIĞI YAPAN, BU GÜN İNSAN OLMASINI SAĞLAYAN CUMHURİYETİN DE SAHİP OLDUĞI HAKLARIN DA,DÜŞMANIDIR.

OSMANLININ SON 200 YILININ EN BÜYÜK KOMUTANI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E "DİNSİZ, KAFİR" DİYEN, OSMANLIYA, CUMHURİYETE HAÇLI DESTEKLERİYLE 280 YIL KURŞUN SIKMIŞ, ASKERLİK YAPMAMIŞ, VERGİ VERMEMİŞ, ERKEKLERİ ASKERDE OLAN TÜRK, MÜSLÜMAN KÖYLERİNİ BASIP, KADIN, ÇOCUK, YAŞLILARI ÖLDÜRÜP, ÜZERLERİNDE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ YAPMIŞ VATAN HAİNLERİDİR.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN, TÜRKLERİN, MÜSLÜMANLARIN BUNLARDAN DİLEYECEK ÖZÜRÜ YOKTUR . AKSİNE ÖZÜR DİLEMELERİ GEREKEN ONLARDIR.

ALAEDDİN YAVUZ
TAKDİR, AKLI, VİCDANI OLANINDIR.

ALAEDDİN YAVUZ
















ATATÜRK, HER BİRİ HALİFE OLAN II.ABDÜLHAMİT VE VI.M.VAHDETTİN'E KADAR HEPSİNDEN ALDIĞI NİŞANLARLA.

BU NİŞANLARI PADİŞAHLARIN GIRTLAĞINA BASIP ALMADI, İLKİ, SURİYE FİLİSTİN DÜRZİLERİNİ BASTIRDI.
SONRA HEPSİNİ SAVAŞ MEYDANLARINDA ALDI, EN ÜNLÜSÜ DE ÇANAKKALE.

ÇANAKKALE SONRASI SAİD-İ KÜRDİ ÖĞRENCİSİ ŞEYH SAİT, DERSİMLİ SEYİT RIZA'NIN "KÜRDİSTAN KURSUN" DİYE DAVET EDİP İŞGAL ETTİRDİKLERİ BİTLİSİ, ORDU-MALATYA-RİZE ÇİZGİSİNE KADAR RUS İŞGALİNDEN KURTARDI...

DİNSİZ DEDİKLERİ ATATÜRK, HALİFENİN HANGİ OKULUNDA KOMÜNİZM, ATEİZM, AGNOSTİZM, FREDRİK ENGELS'İN, MATETYALİST DİYALEKTİK FELSEFESİ, DARVİN EVRİM TEORİSİ DERSLERİ ÖĞRETİLDİ Mİ DE DİNSİZ OLDU?

İSLAM DİNİN TEK HALİFESİNİN ÜLKESİNDEKİ OKULLARDA BU DERSLER VERİLMEDİĞİNE GÖRE BU ADAM BUNLARI NASIL ÖĞRENİP DE DİNSİZ OLDU?

HALİFE PADİŞAH DA MI ATEİST'Tİ YOKSA?

SALAK İNSANLAR?

BU İFTİRALARA NASIL İNANIRSINIZ?

NEREDE KUL HAKKI?

BU GÜN EŞİT VATANDAŞIM, MAHKEMELERİN YARGILARI, TÜM BÜROKRASİDEN EŞİT YARARLANIYORUM DİYORSAN, ATATÜRK CUMHURİYETİNE BORÇLUSUN.

GAYRİMÜSLİM VEYA AŞİRET GELENEĞİ GÜDEN HANGİ MİLLETEN OLURSANIZ OLUN, MARABA, YARICI, KÖLE, CARİYE OLARAK YERİNİZ AHIR VEYA AĞILDI.
TECAVÜZLER, DAYAK, ÖLDÜRÜLME DE CABASI.

O KOÇGİRİ, SEYİT RIZA, PONTUS, ZEYTUN, ŞEYH SAİT, BARZANİ, BERZENCİ, YEZİDİ, SÜRYANİ, BABANZADE... GİBİ İSYANLARA KATILAN FAKİRLER, ÖLDÜRÜLME TEHDİDİ İLE, KÖLE OLDUKLARI İÇİN KATILDILAR. FİLOZOF OLDUKLARINDAN DEĞİL.

AŞİRET REİSLERİ DE AMERİKA, AVRUPA VE RUSYA'DAN GELEN PARALARI, SİLAHLARI, HEDİYELERİ ALIRLAR, İSYANLARDA SAVAŞANLARA DA ÖLENLERİN AİLELERİNE DE ZIRNIK VERMEZLERDİ. ÇÜNKÜ KÖLEYDİLER. KÖLENİN HAKLARI YOKTUR.
ALINIP SATILIRDINIZ MAL, MÜLK GİBİ...

BU ÖZGÜRLÜĞE NANKÖR GELEN MALINI, MÜLKÜNÜ, AŞİRET REİSİNE, ÇOCUKLARINA TESLİM ETSİN BAKALIM EDEBİLİYOR MU?

KURAN 600DEN FAZLA TEKRAR EDİYOR;
HİÇ AKLINIZI KULLANMAZ MISINIZ?

KORKMAYIN, KULLANIN, ESKİMEZ, ÜSTELİK GERÇEK İNSAN OLABİLİRSİNİZ.
SAYGILAR.

ALAADDİN YAVUZ.


1 Kasım 2021 Pazartesi

OĞUZ ÖKÜZ DEMEK Mİ VE KUTSAL İNEK DİNLERİ

OĞUZ ADI, KUTSAL BOĞA İBADETLERİNİN MİRASI MI?
VE 
OĞUZ, ÖKÜZ DEMEK Mİ?

TUVA TÜRKLERİNİN OYNADIKLARI BAYKAL TİYATROSUNUN KOSTÜMLERİNDE OĞUZ KAĞAN VURGUSU

Tarihi, dini sadece Türkçe yazılan kaynaklardan okuyan, mitoloji, dinler tarihi, dünya tarihi bilmeyen insanlarımız, son 250 yıldır, devletin başında bulunan işbirlikçi, devşirilmemiş devşirmelerin yarattıkları kültür erozyonunun yarattığı saçmalıkları gerçek sanmakta ve onlara göre değer yargıları oluşturmaktadır.
BABİL TALMUDUNDA TEKE ŞEYTAN VE KUTSAL ÖKÜZ RESİMLERİ.
BABİL TALMUDU, YANİ BABİL SÜRGÜNÜNDEN DÖNEN YAHUDİLERİN TEVRAT KİTABI, M.Ö.597'DE ASUR KRALI NEBUKADNEZAR, KENAN VE MISIR'I İŞGAL ETTİ, TEVRATI YAKTI, EZBERE BİLEN HAHAMLARI VE,ARİSTOKRATLARI ÖLDÜRDÜ. ARİSTOKRAT ÇOCUKLARINDAN OLUŞAN YAHUDİLER BAŞKENT BABİL'E KÖLE GÖTÜRÜLDÜLER, M.Ö.539'DA PERS KRALI BÜYÜK KRUS TARAFINDAN ÖZGÜR BIRAKILIP YURTLARINA GÖNDERİLDİLER. 100 YIL KADAR SONRA ARTAKZERKSES AZRA ADLI YAHUDİ DİNİNİ BİLEN DİN ADAMI GÖNDERDİ, ZERDÜŞTLÜK+SABİLİK DİNLERİ TEMELİNDE BİR TEVRAT YAZDI.(Kyn.Tevrat EZRA KİTABI)
 BABİL TALMUDU BUDUR
.

Yabancı dil bilen, gezen ve sayılan bilimleri internet üzerinden takip edenler ise gerçekleri görebilmekte, insanları uyandırabilmektedir.
İşte bazı örnekler;

İNEK VE ÖKÜZ NEDEN AŞAĞILAMA SIFATI OLARAK KULLANILIYOR?

İnek işi gücü ders çalışmak olan, sosyal yaşamı ihmal eden öğrencileri temsil eden bir ifadeydi.

Ve aşağılamaktan çok gerçeği ifade ettiğini aşağıda A-Alef-Elif harfinin evrim tablosunda göreceksiniz;
Aslında, Alfabeler bile Öküz-İnek sembolünden doğmuştu.

Sonra ahmaklık, gerzeklik sembolü oldu.

Öküz, gücünden yararlanmak için kısırlaştırılmış boğalara yani erkek sığırlara denilir.

O öküzler olmasaydı bir ordunun silahı, levazımatı, yaralısı, hastası yüzlerce, binlerce km aylar boyu taşınarak askeri zaferler kazanılmazdı.

Öküz olmasaydı hektarlarca tarla, bahçe sürülemez, gübreleri ile verimli hale getirilen tarım alanlarında lezzetli sebzeler, meyveler üretilemezdi.

Ayağımıza ayakkabı, çizme, mes, sırtımıza ceket, kaban, midemize et, süt, yoğurt girmezdi.

Sonra inek, öküz öyle herkesin satın alabileceği, bakıp besleyebileceği bir hayvan da değildir.

Annem onları yemler, sırtlarını kaşağılar yani tarar, yıkar, sağmadan önce memelerini ılık sabunlu suyla yıkar, kurular besmele çektikten sonra sağmaya başlardı.

Bazen tepse, süsse, "yapmasana be mübarek hayvan" derdi.

1969'da kasabaya taşındık, orada da hayvanlara bir saygı vardı.

Aşağılamadan çok, ikaz anlamında, sadece inek ve öküzün güçlü yapıları ile masum sayılan küçük, çarpma, kaşınmak için sürtünme, süsme hareketleri ile ortalığı devirmeleri sonucu fazla zarar vermelerini ima eden inek, hasar daha ağırsa yuh öküz, dikkat et, denilirdi.

Zerdüşt din kitabı AVESTA'DA KUTSAL ÖKÜZ VE İNEK AYETLERİ

Ne olduysa bu komedi sinemaları ile başlayan benzetmeler, bu hayvanların resmini, kıymetini bilmeyen züppe, küçük burjuvalarca yayıldı.

Oysa bir çiftçi, öküzü, ineği, mandası hastalansa uyuyamaz, sabaha kadar başında beklerdi, hiç bir şey yapamasa, sıcak su, süt içirir, ölmesin diye dua,eder ağlardı. İnsan türünü bu günlere taşıyan tüm yardımcı hayvanlar insanla birlikte, insanlarca aşağılandı.

Köylü sıfatı da bu kesimce aşağılama sıfatı listesine eklendi, büyük baş hayvanlar satıldı, köyler terk edilip şehirlere göç teşvik edildi.

Aşağıladıkları köylüler ile bir arada yaşamaktan utanan küçük zengin tayfası Avrupa, Amerika ülkelerine göç etti.

Geçmişte bilgelik, bereket tanrısı, tanrıçası olarak tapınılan büyük, küçükbaş hayvanları, karnımızı üç öğün doyuran köylüyü yok eden aşağılama sapıklığı yüzünden şimdi öküz gibi böğürüyoruz hükümetlere, muhalefetlere;

A Ç I Z..

Hint, İran, Türk, dinlerinde, Tevrat, İnciller ve Kurandaki bu uyarıyı unuttuk;

"Evrende ilk önce sadece söz vardı. Sözle her varlık yaratıldı. Sözün gücü vardır, boş yere her sözü ağzınıza almayın.

VAR derseniz bolluk, varken YOK derseniz tabiatın dengesi bozulur, kıtlık olur.
"

İnek, eşek, öküz, keçi, koyun, ördek, kaz aşağılama sıfatı olarak kullanılmayan hayvan var mı?

İnek, koyun=Tepkisiz, umursamaz,uyuşuk...

Tavuk=Fahişe, gereksiz konuşan,

Horoz; erken ötüp kafayı kaybeden, harem ağası,

Ördek= Minibüslerin, yolcu otobüslerinin olur olmaz yerde yolcu toplama, indirmesi, yan kesicilik etmek= ördeklemek,

Kaz=Çiğnemeden yutan, maymun iştahlı, salak, anadan doğma ahmak, kaz kafalı,

Keçi, Teke= Şeytan, Teke gibi kokmak, pislikten kokmuş olma.

Karga, baykuş da eklenebilir.

Dinleri iyi incelerseniz, hayvanlar, insanların her konuda öğretmeni, karnını doyuran besin, giysi kaynağı, çok aşağıladığımız köpek en sadık dostumuz, boynuzlarını miğferlere, başımıza taktığımız öküzler, mandalar savunma silahlarımız, koruyucumuzdu.


TUVA TÜRKÜLERİNİN OYNADIKLARI TİYATRODA
OĞUZ (ÖKÜZ) KAĞAN VURGUSU.
3 RESİM DE AYNI TİYATRODAN.


Bunları aşağılama sıfatı fikri kimlere aitti?

Binlerce yıl bilinen dünyayı yöneten atalarımıza;
"- Onlar Müslüman değil, kafir"
Yedi düvelin işgal ettiği, ordusunu teslim aldığı Osmanlı'dan cumhuriyet çıkarana;
"- Din düşmanı, veledi zina... " gibi iftira yollu karalamalardır.

İftiracıların topunu  araştırdım, Müslüman değil;"-Müslüman gibi ibadet eden, din düşmanları, yalanı zeka sayan, ilkesiz, alçak, dinen kafir, müşrik de onlar, anneleri, babaları, kardeşleri ile nikahsız zina eden de onlar, hükümet olunca ilk önce zinayı suç sayan yasayı, erkek, kadın eşcinselliğini serbest bırakan, üniversitelerde, ilk, orta öğretimde dernekleşmesini emreden yasalar çıkaran sapıklar da onlar, nikahsız ana-babadan doğan veledi zinalar da onlar,bunları tespit edip yazanları da mahkemelerde süründürenler de onlarmış.

Kutsalı aşağılatıp,  aşağı olanı yücelten şeytanın dölleriymişler meğer.

En büyük şeytanlık da dünyayı yöneten milletleri din ile bölüp, bir birine düşman etmede en başarılı olmuş, bu Roma tadilatlı Yahudilik, Roma imalatı Hıristiyan ve İslam dinleriymiş.

İnsanları şehirlere toplayıp köleleştiren küresel sermaye, bilinçli bilinçsiz "batılılaşma, çağdaşlaşma" hayallerine kapılmış zengin züppelerden oluşan siyasiler, çakma aydınlar yeryüzünün egemen milletlerini haçlı kölesine çevirdiler, birlikte yağmalıyoylar.

Şimdi biraz mitolojiye gidelim bakalım, öküz, inek neymiş görelim;

Kutsal İnek Kültü(Dini)

Hindu dininde iki önemli İnek Tanrıça yeralır.

Kamadhenu (sanskiritçe), Surabhi (Surabi), Gou Mata( İnek Ana);

Alt resimdeki iki inek tanrıça, Şiva'nın öldürdüğü kayın pederi, ilk çok eşli Teke tanrı Dakşi'nin kızı veya gök okyanusunun çalkalanması ile oluşan dalgaların köpüklerinden olduğuna inanılır. 

Kast  sistemimin alt gruplarınca tapınılan Kamadenu (Kamadenhu) yeryüzü ve evrendeki ineklerin annesidir. Kuş kanatlı, tavus kuşu kuyruklu, hem inek hem de kadın memelerine sahiptir. Sütüyle erkeklik ve dişilik organlarını (lingam=Şiva'nın sembolü) besleyerek bereketi sağlar. Bu yüzden Bereket Tanrıçası da denilebilir.

İnek cenneti Goloka ve ruhların ceza çektiği yer altı dünyası Patala'da ve büyük Hint bilgeleri Jamadagni ve Vashista'nın bedenlerinde yaşadığına inanılır. 
Ondan doğan tanrılar ailesinin hangi organlarından oluştuklarını ifade eden alttaki resimle, Malezya Batu Mağara tapınağındaki heykeli de altta verilmiştir.


Kamadenu, İnek Ana Malezya Batu Mağara tapınağındaki heykeli.

Mısır'ın, insan yüzlü, inek kulakları ve boynuzları'na sahip, bazen Hathor olarak da tasvir edilen İnek Tanrıçası Bat efsanesine kaynak olmuştur. 

Hatta Mısır sürgünü Yahudiler, Hititliler de kızlarına Bat Şiva= Şiva Kız adını verdiklerini Tevrat Kral Davut'un eşi ve kızının adlarında bulmak mümkündür.

Diğer inek tanrıçası ise evrenleri doğuran büyük Gök Ana Aditi'dir. O da ilk evreni doğurmuş, gök cisimlerinde yaşayan insanları, hayvanları sütüyle beslemiş, başka evrenleri doğuran öteki gök anaları doğurmuştur.

Aditi adı tüm evrenlerin, gezegenlerin ve yıldızların ve tanrıların anası olduğundan "sonsuz, sınırsız" demektir. Aşağıdaki heykel onun inek temsilidir.



Mısır'ın Gök Ana'sı Nut, Grek Afrodit onun efsanesinden türemedir.

Bahreynlilerin "öküz başlı" köpek balığı tanrıları Awal (aval, aval aval bakma sözü bundan geliyormuş) bir başka Öküz başlı tanrı örneğidir.

BAHREYN ÖKÜZ BAŞLI KÖPEK BALIĞI TANRISI AWAL. BAHREYN BAYRAĞI BU BALIĞIN DİŞLERİNİ TEMSİL EDER. 16 YIL ÖNCE YAZDIĞIM "İSLAM ÖNCESİ ARAP TANRILARI" yazımda, E.H.Yazır'ın Kuran tefsirinde Arapların savaşlarda birbirlerinin tanrılarına küfür ettiklerini, bunu Kuranın yasakladığına dair tespitine dayanarak, Arapların bu geleneğinden olsa gerek dilimize "AVAL AVAL BAKMA" deyimimin girmiş olabileceğini yazmıştım. Bir ay geçmedi, Bahreyn resmi sitesinden bu mitolojiyi kaldırmıştı. Küfür etmeyi Araplardan öğremiş olabilir miyiz? Diye de sormuştum. Yemenlilerin de AMM (Amca demekmiş) adlı ay tanrıçalarının da dilimize hangi küfürü soktuğuna siz karar veriniz😂




Sümer Öküz başlı tanrısı Enki



Mısır İsis Öküz başlı
Kardeşi ve kocası Osiris de Apis Boğası olarak tapınılmıştır.


Tevratta da geçen kitaplarda Öküz başlı tanrı ve semboller anlatılır.




Yahudilerin ilk doğan bebeklerini kurban ettikleri Öküz başlı tanrı Molok veya Melek.



Greklerin Öküz başlı meşhur Minotor'u


Şimdi de Çin'den Öküz Başlı tanrı örnekleri verelim.




İran/Pers Zerdüşt dininde Kutsal İnek Tanrıça Gavaevodata ( gav-aēvō.dātā )dır. Zerdüşt din kitabı Avesta'nın kozmogonisi ve kozmolojisinin ilkel sığırının adıdır. 

Baş tanrı Ahura Mazda'nın yarattığı altı ilkel yaratılıştan birisidir.

 Yaratılış mitinin başında öldürülür, ölüsünün parçalanıp yeryüzüne dağıtılması ile hayırsever yeryüzü çiftlik hayvanları ailesi oluşur.

Avestada gav- "inek" dilbilgisi açısından dişil olmasına rağmen , kelime aynı zamanda toplu "sığır" için tekil olarak da kullanılır. İngilizce çevirilerde Gavaevodata'ya genellikle cinsiyetten bağımsız terimlerle "ilkel öküz" olarak atıfta bulunulur.
İlkel sığırın ruhu - geush urvan - dünyaya çiftlik hayvanlarının ruhu olarak geri döndü. (Kynk-https://en.wikipedia.org/wiki/Gavaevodata)

Güneş Tanrısı Mitra ( Dost, yaren, arkadaş) insanlara,acıyan ilk tanrıdır. Yer altından gelir, Farslardan kurban isteyen göksel ineği öldürerek insan kurbanına son verir. M.Ö. 200lerde Farslarda insan kurbanı kalkar. Fars/Pars/İranlı olmayan, Zerdüştlük, Yezidlik, ZERVANİLİK gibi dinlerde olanlarda sürer. HZ. Muhammed'in kabilesi Ezd geleneklerine göre dedesi Abdülmutallip peygamberin  babası Abdullah'ı Allah'a kurban adamış, annesi Fatıma'nın kardeşlerini çağırması ile 130 deve kan bedeli kesilerek kurban edilmekten kurtarılmıştır. E.H.YAZIR Hac Suresi KURBAN AYETLERİ tefsiri)

Eski dünyayı oluşturan ÜÇ  KITADA bu Öküz Başlı Cin ve Şeytanlara ibadet vardı. Türkler de dahil bu dinlere uymayan hiç bir millet yoktu.

Türkler de hep TENGRİCİ kalamadılar, Çin, Moğol, Hint kavimlerinin istilalarına uğradılar, onların tebaları yani köle kavimleri oldular,  sonra devletlere ortak ve egemen oldular, Sami Toplumlarının bu tanrılarına onlar da ibadet ettiler. Bu gün nasıl Hristiyan,  Müslüman, Yahudi Türkler varsa o zaman, Hindu, Zerdüşt, Zurvanı, Budist Türkler de vardı, bu gün de vardır.

Herkesin kafasına göre Türk tarihi yoktur.

Bir kaç yıl önce malûm terör örgütünün Sincar,Mardin dağları Yörükleri yani Oğuzları ile yayınlanan bir röportajda, aşiret adına kadın konuşuyor ve " anaerkil" gelenekleri olduğunu  Türkçe söylüyor.

Öküz başlı tanrı ibadetinden dolayı OĞUZ=ÖKÜZ demektir diyenlere katlanamayan bazı kafalar,  buna nasıl katlanacaklar? 
Nur-Sultan / Kazakistan - 11.07.2011 : Başkentin merkezindeki anıt: Saka Kraliçesi Tomris ve ağızlarında büyük bir boğanın üzerinde, ağızlarında kılıçla iki leopar.

Karluk Oğuzlarının çekirdek aile ensesti olduklarını da İbni Fazlan seyahatnamesinde yazmıştır. Kendi halkı da İslam öncesi öyleydi malın.


İşte kökeni Mete Hana uzayan Oğuz Kağan Efsanesine dayalı olarak ÖKÜZ BAŞLI ÖKÜZ KAĞAN!!!
500 Türmen Manati bozuk parada OĞUZ KAĞAN


Wikipediya sayfasından alıntı;

Bu makale bir grup Türk hakkındadır. Başlığın diğer anlamları için bkz Oğuz (anlam ayrım) .
Uygur öncesi bir kabile konfederasyonu olan Tokuz Oğuz ile karıştırılmamalıdır .

Oğuz ya Oğuz Türkleri 

Oğuz Türklerinin en eski yerleşim yerleri Amu Derya ikizi Siri Derya nehirleridir. 

Etimoloji

Tarih boyunca farklı milletlerce Ceyhun nehri muhtelif isimler vermişlerdir; örneğin Çinliler Wu-hu, Araplar Belh/Ceyhun, İranlılar Veh-roz/Behroz, Türkler ise “ırmak” anlamında olan Ögüz (Anadolu’daki öz kelimesi) adını vermişler, nehri batı dünyasının literatürüne sokan Grek ve Latin yazarları da bu son ismi halk etimolojisi ile Oxus (boğa, Türkçede öküz) olarak kaydetmişlerdir . Günümüzde de kullanılmakta olan Amu Derya adı, nehrin kıyılarındaki Amül veya Amuya şehrinin adından gelmektedir.[1](https://tr.wikipedia.org/wiki/Ceyhun)


Orta Türkçe-Mani alfabesi : ٱغز, romanizasyonlarda: Oγuz , Osmanlı Türk : اوغوز , romanizasyonlarda: Oğuz ) Türk dili ailesinin batı Türklerinin konuştuğu diller Oğuz Boyu dilleriydi.[2] 8. yüzyılda Orta Asya'da geleneksel olarak Oğuz Yabgu Devleti olarak adlandırılan bir aşiret konfederasyonu kurdular . Oğuz adı , "kabile" için Ortak Türkçe bir kelimedir. Bizans kaynaklarında  Oğuzlar, Uzes (Οὐ̑ζοι, Ouzoi ). adlarıyla yer alır [3] 

Bu alıntı yazıya eklenmesi gereken başka tespitler de var.

OĞUZ KAĞAN'ın M.Ö.200'lerde yaşadığına inanılan Türklerin efsanesi METE HAN ile ilişkili, hatta aynı efsane olduğu tarihçiler arasında tartışılan konudur.

Çin'in resmi internet sitesindeki tarihinde, gerçek Çin hanedanı kabul edilen Han Hanedanından daha fazla Çin'i başka milletlerin yönettiği yazılıdır.

O sayfada M.Ö.200'lerde de Tunguz Türklerinin yönettiği uzun bir dönemden bahsediliyor.

Bu durumda OĞUZ adının mitolojisine TUNGUZ adıyla başlamak doğru olacaktır.

OĞUZ KAĞAN...

TUNG-UZ:
OG-UZ;
OĞ-UZ 
SONRADAN
OK-UZ;
ÖK-ÜZ
MÜ?

Tunguzların, Mete Han imparatorluğu sonrası SİRİ DERYA VE AMU DERYA (Derya Farsça Nehir) çevresine yerleştiklerini görüyoruz. 

TEVRAT'TA DÖRT KUTSAL NEHİRDEN BİRİ OLAN, TOPRAKLARINDAN SÜT, BAL AKAN GİHON NEHRİ DE AMU DERYA NEHRİDİR.

Grek imparatoru Büyük İskender de aynı çağda Pers imparatorluğunu yıkmış, Horasan'ı ve yukarı Orta Asya'yı ülkesine katmıştır. Hint seferinde kutsal atı Bukasefalos'u ( Kara kafa) kaybetmiş, canını zor kurtarıp Babil'e dönmüş, kafa çekip erkek sevgilisi ile eğlenirken frengi olmuş, zehirlenip 
33 yaşında şimdiki Irak Babil'de, çocuk yapamadan öldürülünce devlet, dört komutanı arasında bölünmüştür. 

Horasan bölgesi de M.Ö 200-50 ARASI HORASAN'DA BAKTRİYA (Bactria), Mevlana'nın da şehri olan ŞİMDİKİ BELH ŞEHRİNDEN ADINI ALAN BAKTRİYA KRALLIĞI KURULMUŞTUR.

Büyük İskender'in dini Şiva dini mezhebi Mezopotamya Mandean ( Manda Ay Tanrısı HAYY'a, Şiva'nın TEKE sembolüne  ibadet eden) şatanist Sabiliğin Grek uyarlanması Pan=Baf=Bafo dinine bağlıydı. Teke veya koç boynuzlu olduğuna inanılırdı.
Adına basılmış, kendisi şakağında koç boynuzlu basılmış paraları da vardır.

Öküz başlı tanrılara ibadet eden, Şiva, Sabi, Janist ( Can), Zerdüşt, Zervani dindarları olan Sogdiya halkları onu Öküz Başlı düşünmüş olabilirler de.

Hatta Mete Han'ın Büyük İskender karakterinden veya Büyük İskender'in Mete Han Karakterinden çalıntı olması da mümkündür.

Kore'den İsveç'e uzanan Efsanevi Uygur İmparatorluğunu Mete Han kurmuş, ölümü ile devlet çocukları arasında pay edilince, birlik, kültür bozulmuş, doğu ve batıda farklı kayıt tutan milletler bu efsaneyi kendilerine yamamış olabilirler.
 
Grekler bu işte çok mahirdir. Eski Yınanistan ve Batı Anadoluyu istila eden, meşhur Rodos heykelini yapan Dorları bile Grek yapmayı bilmişlerdir.

METE HAN'ı niye Büyük İskender/ Great Aleksandre yapmasınlar ki? (Kuran Kehf Suresinde Zülkarneyn geçer (karn=boynuzlu).

M.S. 628'de Bizans imp. Herakles Sasani imp. Hüsrev'i Mezopotamya'da, kendi başkenti Tizpon'da yenmiş, tüm ordusunu yok etmiştir.

Ancak Büyük İskender gibi yağmaya gitmemiş, Müslüman Arapları yollayıp yağmalatmış, tüm İran, Türk ve 60 dil konuşan milletlerin birikimleri olan yazılı, dikili ne varsa yaktırıp, yok ettirdiğinden, doğuda yazılı kaynak kalmadığı için, batılı tarihçiler kafalarına göre tarih, din dayatmaktadırlar.

Özünde aynı olan milletlerin, savaşlar, salgın hastalıklar, sürgünler ile bölünmüş, birbirinden olan aynı milletlerin birbirini en feci şekilde yok etmesi İslam orduları ve İranlı Hristiyanların Romalılar yanında ihanetleri sayesinde bunca vandallık, katliam yaşanmıştır.

Böyle kafa karıştıran, ama hala tartışılan Doğu-Batı kültür savaşlarına da değinmek şarttı.

Kimi keçiye, kimi tekeye, kimi koça, kimi koyuna, kimi eşeğe kimi aygıra, kimi örümceğe, kimi bok böceğine, kimi yılana kimi kertenkeleye tapan insanlık ailesinin putları saymakla bitmez. Sadece Hintlilerin 330 MİLYON tanrısı var, öyle yazıyorlar.

Hepsi de ortak olarak, kimi ineğe kimi de inek ve mandanın boğalarına asırlar boyunca, TUNG-UZ, (Greklerde) OX-US, OK-UZ, ÖK-ÜZ, OG-UZ, OĞ-UZ şeklinde anarak ibadet etmişlerdir.

M.S. 200'LERDE PEYGAMBER MANİ'NİN YAZDIĞI 7 KİTAPLIK MECUSİLİK DİNİ DE, ESAS KİTAP OLARAK MELEKLERE (MELK/MELİK/MOLEK) İBADETİ EMREDEN SABİ DİN KİTABI CİN ZA D RABBA (İNG= GİNZA D RABBA) VE SÜRYANİ İNCİLİ PŞİTTO ESAS ALINARAK KUFE ARAMİ ALFABESİ (Kuran Alfabesi)  İLE YAZILMIŞ, BUDİZM, ZERDÜŞTLÜK, ZERVANİLİK DİNLERİNİ DE İÇEREN, KENDİ ADIYLA MANİ DİNİNİ YEDİ KİTAPTA TOPLAMIŞ, HER MİLLETİN KENDİ MİTOLOJİK GELENEKLERİNE UYGUN, KENDİ DİLLERİNDE YAZMIŞ, GÖNDERMİŞTİR.
(Maniheizm ve Dinlere Yansıması, alaeddinyavuz@wordpress.com çeviri yazı)

"Her millete kendi dilinde kitap ve peygamber gönderdik" diyen Kur-an İbrahim Süresi 4. ayetinde geçen olayın da bu olduğunu düşünüyorum.

SESLİ HARFLERİ YAZMAK, SANSKRİT GELENEĞİNDEN TÜRKLERE DE GEÇMİŞ, MECUSİLİK DİNİ DE BUNU TEKRAR GÜNAH SAYDIĞINDAN TÜRK RUHBANLARI SESLİ HARFLERİN OKUMA ESNASINDA NASIL KULLANILACAĞINI ÖĞRETEN AYRI BİR KATALOG HAZIRLAMIŞLARDIR.

SİNCAN UYGUR BÖLGESİNDE ALMAN ARKEOLOGLARIN BULDUĞU 500 SAYFA KADAR DİN KİTABINDA BUNA RASTLADIM. 

Mâni zamanında imp. I.Şapur'a Yahudiler de sadıktı ve Babil Talmud kitaplarını Mecusilik temelinde düzenledikleri, Britanica Ansiklopedisinden yaptığım çeviri akademik metinde vardır.
Son bir kaç yılda polislerimiz buTalmud kitaplarından beş metrelik siyah piton yılanı derisine yazılmış rulo kitaplar ele geçirdiler. İnternete yansıyan görüntülerde teke, öküz hatta  kelebek tanrıların resimleri bile var. Blog arşivinde de bulabilirsiniz.

AMA ALMANLAR UYGUR DİNİ METİNLERİNE ÇEVİRİ YAPAMAMIŞLARDI, BİR KAÇ YIL ÖNCE SAYFA,RESİMLERİNİ FACEBOOK SAYFALARIMDA YAYIMLAMIŞTIM.

SABİLERİN BAAL GİBİ, TEVRAT, İNCİL, KURAN'A GEÇMİŞ ÖKÜZ BAŞLI MELEKLERİ DE BU DİNE EKLENDİĞİNDEN DE ÖKÜZ ADI BU CİN, ŞEYTAN DİNLERİ ÇAĞLARINDA BENİMSENMİŞ OLABİLİR. 

BÜYÜK İSKENDER ZAMANINDA DA YUNANİSTAN'DA DA, 60 DİLİN KONUŞULDUĞU ORTA ASYA SOGDİYA ÜLKESİNDE DE SABİ DİNİ YAYGINDI. 

BU BİLGİLER IŞIĞINDA "TUNG-UZ" TÜRKLERİNİN "OG-UZ" ADINI ALMIŞ OLMALARI GEREKİR.

ÇİN'İ 1912'YE KADAR YÖNETEN TUNGUZ/CÜRCEN TÜRKLERİNİN HANEDANI OLAN QİN HANEDANI KONUSUNU TÜRKÇEMİZE ÇEVİRİP GOOGLE BLOGLARIMDA BİR ZAMAN ÖNCE YAYINLADIM.

10. yüzyıla gelindiğinde, İslami kaynaklar onları şamanist veya Budist değil, Müslüman Türkmen olarak adlandırıyorlardı . 12. yüzyıla gelindiğinde bu terim Bizans kullanımına geçmişti ve Oğuzlar ezici bir çoğunlukla Müslümandı. [4] "Oğuz" terimi, Türkler arasında yavaş yavaş Türkmen ve Türkmen tarafından değiştirildi ( Osmanlı Türkçesi : تركمن , romanize: Türkmen veya Türkmân ) Bu süreç, 10. yüzyılın ortalarından itibaren M.S. 13. yüzyıla kadar sürdü. [5]
Çin internet sitesinden temin edilmiş  OĞUZ KAĞAN Miğferi.

Sayın Azime Afyon'a bu belgeyi temin ettiği için teşekkür ederim. Ayrıca ondan önce emeği geçmiş herkese de tek tek teşekkür ediyorum.



Orta Türkçe denilen, Göktürk, Uygur alfabelerinden önce kullandıkları Mani (Kufe Arami'den uyarlama) Alfabesi ile yazılan kayıtlarda OYUZ, Bizans kayıtlarında UZ, Osmanlı kayıtlarında OĞUZ, Arap kayıtlarında GUZ geçmektedir. 

11 yy.da Anadolu Selçukluları ile eş zamanlı olarak, Rusya steplerinde Peçeneklere üstünlük sağlayan Oğuzlar, Beyaz Rusya Hanlığı kayıtlarında Uzes ( Uz'lar) ve Torks ( Turk'lar) şeklinde geçmektedir. Amu Derya nehri etimolojisinde ÖGÜZ adının kullanıldığını, M.Ö 3.yy da kurulan Grek/Yunan Bactriya Krallığı M.Ö.50 yılında Hindistan kralı Victramaditya'nın işgali ile son buluncaya kadar Amu Derya nehrine OXUS=ÖKÜZ nehri adını vermeleri ÖGÜZ=OGUZ adlarıyla ilişkili değilse nedir?

Türkmenistan, Aşkabat.
Depremde anne ve babasını kaybeden Türkmenbaş'nı küçük çocuğun temsil ettiği deprem heykeli.
Biz çocukken, evrenin deniz olduğu, denizde bir balık, üstünde bir öküz, onun boynuzlarında da dünyanın durduğu, Allah'ın burnuna sinek musallat edip öküzü  hareketsiz kıldığını,  bazen dolaşmak için sinek uçtuğunda öküzün rahatlamak için başını sallamasıyla deprem olduğu  anlatılırdı. Bu heykel tam bu Yezidi, Zerdüşt, Sabi, İslâm efsanesini işliyor.

Demek ki bazı kalın kafalar dışında, ÖKÜZ utanılacak bir hayvan değilmiş.

Alaeddin Yavuz 

Hintliler ineğe tapar mı?