"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

29 Eylül 2008 Pazartesi

ŞEKER BAYRAMI KUTLAMASI

Şeker Bayramınız kutlu olsun!!!





























İslamiyet öncesi putperest Mekke ve çevresi halklarınca da kutsal sayılan bu yüzden savaş yapmanın da yasak olduğu dört aydan biri olan Ramazan ayında Oruç tutmak Müslümanlara farz olmuştur.
İslam'ın halk tarafından kolay kabul görmesi için de eski putperest kutsallıkların bir kısmı da, sakınca görülmediğinden ve eski dini yenisi ile ilişkilendirerek güçlendirme geleneğine uyulması kuralınca olduğu gibi İslam Yaşantısına sokulmuşlardır.
30 günlük Oruç İbadetinin ardından kutlanılan bayram da bu ayın adı olan "Ramazan" adı ile anılmaya başlanılmıştır.
Türk Milleti de İslam yaşantısında bulunan bir çok ilkel,saçma Arap geleneklerini akılcı bir şekilde dine uygun bulduğu yenileri ile değiştirmiştir.
Örnek olarak,hırsızlık yapanın elinin kesilmesi yerine "fidye" ödenmesi gibi.
Ramazan ayı boyunca tutulan "Oruç" ibadetinin ardından kutlanan bayramı da o ayın adı ile anmak yerine özelliği olan "Oruç Bayramı" da denmemiş ,gene atalarımız Arapların adlandırdığı "Ramazan Bayramı" adı ile yüzyıllarca anmıştır.
19.yy.'da fabrikalaşmanın ve teknolojinin getirdiği bir yenilik olan "şeker üretiminin" dünya çapında ilgi görmesi ile yaygınlaşan şeker kullanımı ile Osmanlı hudutlarında yaşayan Müslüman Halklar da bayramlarda bayramlaşma geleneğince, kapı kapı gezen çocuklara genellikle bu ürün ikram edilmeye başlanmıştır.

Halk tarafından da tutulan bu uygulamayı bizzat halkımız adlandırmıştır.
Adlandırma da yerine oturmuş,pek de güzel olmuştur.

"ŞEKER BAYRAMI"

Üstelik bu adlandırma yapıldığında Arap Takvimi olan Hicri takvim,resmi işlerde ise Osmanlı'nın diğer dünya devletleri ile birlik sağlaması için yeniden düzenlediği ve 01.Mart ile yeni yılı başlayan dini özellikleri de koruyan Rumi Takvim kullanılmakta,devletin başında da Halife sıfatı ile bir Padişah da vardır.
Bu gün kullandığımız takvim de Arap takvimi değil,ayları da Arap ayları değildir.Burası TÜRKİYE'dir.
Din adı altında yürütülen Arap Milliyetçiliğine ise pirim yoktur.
Şeker Bayramı,Müslüman olan yakın atalarımızın ürettiği bir kültürdür.Bize aittir ve güzeldir.
Güzel olan da "ŞEKER BAYRAMIDIR"
Günleriniz şeker kadar tatlı geçsin.
ŞEKER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!!!!

Keykubat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.