"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

3 Ağustos 2008 Pazar

KAPATMA DAVASI GAZ ALMA MI

HEP GAZ ALMA EYLEMLERİ,
HALK BİR BEBEK Mİ?
Habertürk kanalının Akşam Gazetesinden aldığı bir haber kapatma davasının da Irak operasyonu gibi "GAZ ALMA" operasyonu olduğu şüphesini uyandırdı.
Dün akşam Sayın Vural SAVAŞ'ın katıldığı Abbas GÜÇLÜ'nün programında kapatmanın engellenebileceği ve Emperyalizmle mücadelenin kolay olmadığı sayın emekli Başsavcı tarafından vurgulanmıştı.
İşte haber metni;

AKP'yi Başsavcı kurtaracak
Erdoğan'ın aradığı formül, Yalçınkaya'nın iddianamesinde bulundu.

20.03.2008 09:07

‘Kapatma’dan kurtaracak formül, Başsavcı’nın iddianamesinden çıktı... Partileri kapatmayı zorlaştıran düzenleme, iddianamedeki Venedik İlkeleri’ni esas alacak

SÜRECİ tersine çevirme arayışına giren AKP, Yargıtay Başsavcısı’nın açtığı davayı ‘Venedik Formülü’ ile aşmayı planlıyor. Avrupa Konseyi’nin parti kapatmayla ilgili belirlediği Venedik İlkeleri, anayasa değişikliği haline getirilecek.

BENİ KAPATMA, ONU KAPAT

BUNA göre, ‘şiddeti savunmak ve teşvik etmek, ırkçılık, terör’ kapatma kriteri olacak. ‘Laikliğe aykırı eylemlerin odağı olma’ gerekçesi ortadan kalkacak. Anayasa değişirse, AKP kurtulacak ama DTP için tehlike sürecek.

MHP YOKSA, REFERANDUM

BÖYLECE Başsavcı Yalçınkaya’nın, ‘Avrupa da parti kapatmaya karşı değil’ düşüncesiyle iddianameye koyduğu Venedik İlkeleri, kapıyı aralayacak. İktidar partisi, MHP’ye bu formülle gidecek. İkna edemezse ‘referandum’ diyecek.

İddianameden çözüm çıktı

Kapatma davasını bertaraf etmek için harıl harıl çalışan AKP’nin hukukçuları, Başsavcı’nın iddianamesinden esinlendi! AKP’nin MHP’yi de ikna etmeyi tasarladığı yeni formüle göre ‘odak olmak’ şartı ve gazete kupürlerinden faydalanmak yok. Sadece Yalçınkaya’nın atıf yaptığı Venedik Kriterleri’nde yer alan ‘ırkçılığı, terörü, yabancı düşmanlığını, şiddeti teşvik etmek’ kapatma sebebi sayılacak

AKP’li kurmaylar, Yargıtay Başsavcılığı’nın kapatma davasının iddianamesinde yer verdiği Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu ilkelerini, parti kapatmayı zorlaştıran mini anayasa değişikliğine taşıma kararı aldı. Bu hafta içinde MHP ile bir araya gelmeyi planlayan AKP yönetimi, Anayasa’nın 68 ve 69. maddelerini tartışmaya açacak. Bu çerçevede, “laikliğe ve Cumhuriyet’in temel ilkelerine karşı eylemlerin odağı” olma koşulu kaldırılacak ya da odak olmak için kesinleşmiş mahkeme kararları koşulu getirilecek. “Şiddetin kullanılmasını savunmak, şiddeti politik araç olarak kullanmak, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlük” parti kapatmaya temel dayanak oluşturacak. MHP ikna edilemezse, referanduma gidilecek. Referandum süresinin 120 günden 45 güne indirilmesi de yeniden gündeme taşınacak.

AKP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Partiler kapatılmasın, kişiler cezalandırılsın” önerisine; Avrupa Konseyi’nin “Siyasi Partilerin Yasaklanması, Kapatılması ve Benzer Önlemler Hakkında Temel İlkeler” başlıklı Venedik İlkeleri ile karşılık verecek. Yargıtay Başsavcılığı’nın iddianamesinde de atıf yapılan Venedik İlkeleri, AKP tarafından karşı hamle olarak kullanılacak.

‘ŞİDDET KULLANAN’ KISTASI

AKP’nin hukukçu kurmayları, Venedik İlkeleri’ne atıf yaparak, parti kapatılmasının zorlaştırılması düşüncesini savunuyor. Buna göre, “Ancak Anayasa ile güvence altına alınan hak ve özgürlükleri ortadan kaldıracak şekilde demokratik anayasal düzeni yıkmak için şiddet kullanılmasını savunan ya da şiddeti politik araç olarak kullanan parti kapatılabilir. Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlük de şiddet savunusu çerçevesinde değerlendirilir” ilkesi, mini anayasa değişikliği paketine taşınacak. AKP, böylece MHP’nin DTP’ye ilişkin endişelerinin giderileceğini düşünüyor.

‘ODAK OLMA’ KALKSIN

AKP, mevcut Anayasa’da bir partinin kapatılması için “Cumhuriyet’in temel ilkelerine aykırı eylemlerin odağı olma” koşulunu kaldırmayı da tartışıyor. Bunun yerine, Venedik İlkeleri’nde olduğu gibi, “demokratik düzen için gerçek bir tehlike oluşturma koşulunu” getirmeyi düşünüyor. Gazete demeçleri yerine kesinleşmiş mahkumiyet kararlarının bir partiyi odak haline getirmesi de AKP’nin üzerinde durduğu model olarak öne çıkıyor.

--------------------------------------------------------------------------------

Venedik Kriterleri ‘tüyosu’

AKP’nin, partilerin kapatılmasını zorlaştıracak yeni düzenlemeler için tartışmaya açtığı Avrupa Konseyi “Venedik Kriterleri”, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın hazırladığı iddianamede karşı argüman olarak sunuluyor. Yalçınkaya, iddianamenin “Uluslararası Hukuk Yönünden Siyasi Parti Kapatma Nedenleri” başlıklı bölümünde, “kamu düzeni ile çatışması ve demokratik rejimi tehdit etmesi halinde siyasi partilerin kapatılabileceğini” savunurken, Venedik Kriterleri’ni örnek gösteriyor. İddianamedeki Venedik Kriterleri’ne ilişkin bölüm şöyle: “İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin 11’inci maddesine dayanılarak, bir siyasi partinin kapatılması konusu, Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu tarafından incelenmiş ve “Venedik İlkeleri” adıyla raporlaştırılmıştır. Buna göre, bir siyasi partinin “ırkçılığı, terörü, yabancı düşmanlığını, şiddeti, şiddet çağrısını teşvik etmesi veya hoşgörüsüzlüğe dayanması” halinde, İHAS’nin 11’inci maddesindeki düzenlemelerden hareketle kapatılması gündeme gelebilecektir.”

--------------------------------------------------------------------------------

MHP’yle oturup konuşacağız

ANAYASA Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Venedik Kriterleri’nin önemine işaret ederek, Avusturya’daki aşırı sağcı lider Jörg Heider’e bu çerçevede yasak getirildiğini belirtti. Siyasi Partiler Yasası’nda da değişiklik gerekeceğini vurgulayan Kuzu, “Paketimizin çerçevesini belirledikten sonra MHP ile oturup konuşacağız” dedi.

ŞİPŞAK REFERANDUM

Kuzu, paketin referandum sürecini hızlandırmak için geçen dönem hazırlanan yasa değişikliği teklifinin yeniden gündeme gelebileceğini söyledi. Kuzu, “Mini Anayasa değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra bu süreyi 45 güne indirmek gerekirse, bunun için de yasa değişikliği yapılabilir” dedi.

LEHTE DEĞİŞİKLİK FARKI

Anayasa’nın 138. maddesine göre yapılacak bir Anayasa değişikliğinin AKP hakkındaki kapatma davasına uygulanamayacağını savunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok’a karşı çıkan Burhan Kuzu, “Bunlar Anayasa’yı bilmiyor. Ceza yasalarında lehte yapılan düzenlemeler nasıl hemen davalara yansıyorsa, Anayasa değişikliği için de aynı şey esastır. Biz parti kapatmayı düzenleyen bir Anayasa değişikliği paketi hazırlarsak, bu hemen uygulanır ve mevcut davaya etki eder” dedi.

AKŞAM

NOT:Sonuda kapatılmadı ve ilk defa mahkeme Savcının işini yaptı ve nasihatle işi kapattı.Yani gaz alındı o kadar.Amerika istemezse parti kapatılmaz.Bu anlaşıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.