"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

2 Ağustos 2008 Cumartesi

Kampanyalı İnternet Dolandırıcılkları

İnternet Dolandırıcılıkları Çeşitleniyor

Aldığınız bir E mail size birden "Trilyoner" olduğunuzu mu söylüyor?

Arkasından bir miktar gösterecekleri hesaba para yatırırsanız ikramiyenizi serbest bırakacaklarını, ödemediğiniz takdirde ödülününze kavuşamayacağınız mı söyleniyor?

Aman pür dikkat.

Dünyanın 150 ülkesinden binlerce mağdurun arasına girmek üzeresiniz.

İşte canı yananların olaylarının anlatıldığı adresi altta verilen sitenin uyarı yazısı;

Real Campo Award Agency was referenced in unsolicited emails that appear to be fraudulent or bogus. This site contains a large collection of fraud and bogus emails that attempt to scam the recipient into sending money for non-existent fortunes, inheritances, cases of money, business partnerships, lottery winnings, etc. Don't be fooled by official looking documents (e.g. phony governmental certificates, checks and passports) as scammers make a living forging these things. If you get an e-mail that is similar to one in our collection, you should delete it. NEVER pay any fees of any kind. If you are victimized by the fraud, there is not much that you can do. You may want to visit other sites to learn more.

Tercümesi;

Bu site,dolandırıcı ve sahtekar olarak ortaya çıkmış,istenilmeyen e mailler kaynağıdır.Bu site,piyango talihliliği,iş ortaklığı,para ilişkileri,miras gibi konularda gönderdiği mesajlarla asılsız talihliler yaratarak geniş bir sahtecilik ve dolandırıcılık koleksiyonuna sahiptir.Resmi belgeler,çekler,pasaportları aslı gibi düzenleyerek sahte belgelerle dolandırırlar.Bunlarla aptal durumuna düşmeyiniz.

Aşağıda örneği verilen e maillerden birini alırsanız onu hemen siliniz.Hiç bir şartta hiç bir şey ödemeyiniz.Eğer bir kere mağdur olduysanız yapacağınız çok şey yoktur.Diğer türlerini öğrenmek için de benzer siteleri gezebilirsiniz.

www.svbizlaw.com/lottery.realcampofree.htm -sitesinden alınmıştır.

Aşağıdaki mesajın benzerinden siz de mi geldi?

Real Campo Award Agency

Date: Thu, 22 Mar 2007 19:21:09 +0100 From: "Espanareal Espanareal" To: espanareal@web.de Subject: GOOD MEWS FOR YOU!! GOOD MEWS FOR YOU!!

From The España Real Campo Free Award C/.Talamanca, 22 Pl SAT De Cabeza, 28867 Guadalajara the Madrid -Spain

Dear Winner,

Congratulations to you as we bring to your notice the result of Real Campo Free Award promotion. We are happy to inform you that your email address have emerged a winner of Five Hundred and Fifty Thousand Euros (550.000.00) Euros.

NOTE: to file for your claim, please contact the claim department below on email. Office

Real Campo Award Agency Mr. Morris Cataldo Tel: +34-635-112-356 Email: realcampo@aim.com Foreign Service Manager

Find below your promotion date, Reference and Batch numbers. Remember to quote these numbers in your correspondence with your claims agent Mr.Morris Cataldo

PROMOTION DATE: 21st of March 2007. REFERENCE NUMBER: LSLUK/2031/8161/07 BATCH NUMBER: 15/051/IPD Lucky number 10-23-44-72-80

1) YOUR FULL NAME 2) YOUR CONTACT TELEPHONE AND FAX 3) YOUR CONTACT ADDRESS

Please note that you will be required to pay for the issuance of your legal back up legalization/notarization document in court, note all winnings must be claimed not later than 14 days; anybody under the age of 18 is automatically disqualified

Congratulations once again from all our staff and thank you for being part of our promotions program.

Sincerely Yours,

Mrs.Dale Mellor Fernando, Award Distribution Center.

Bu da benim şansım.Bir anda "650.000" Euro kazandım;

AWARD NOTIFICATION Your Email Address Has Won‏
Kimden: campo campo (campoagenc@web.de)
Gönderme tarihi: 02 Kasım 2007 Cuma 16:49:29
Kime: campoagenc@web.de

AWARD NOTIFICATION Your Email Address Has Won
España Real Campo S.L.
C/.Talamanca, 22 Pl Sat
De Cabaña, 28867, Guadalajara
Madrid-España
www.realcomp.com
www.acculotto.com

Dear:Winner,

Congratulations to you as we bring to your notice the result of Real
Campo Free Award promotion. We are happy to inform you
that your email address have emerged a winner of Six Hundred and Fifty
Thousand Euros (650,000.00) Euros.

Tercümesi;

Sayın talihli,

Real Campo Free Award çekilişinin gerçek sonucunu dikkatinize sunar ve sizi tebrik ederiz.Sizin e mailinize altıyüzelli bin (650.000) Euro çıktığını bildirmekten mutluluk duyarız.

Sonrası bağlantı adresi,e mail ve telefon numaraları ile sizin saklamanız gereken numaralar vs.vs.

NOTE:to file for your claim,please contact the claim department below
on
email.campo_awards_agency@yahoo.es oR mrmorris.catalde@yahoo.es,
Office: Campo Award Agency
Mr:Morris Cataldo.,
Address: P.O. Box 2021 3500GA
Bailen 31 28005 Madrid Spain.
TEL +34-625-736-500,

Contact Email: universalprize_claimsdept@yahoo.es
Find below your promotion date,Reference and Batch numbers. Remember to
quote these numbers in your correspondence with your
claims agent Mr:Morris Cataldo'
PROMOTION DATE:8th of octubre, 2007
REFERENCE NUMBER: SLEU/2031/8256/07
BATCH NUMBER: 72/051/GTI
AWARD CODE: 077/426

Please note that you will be required the issuance of your legal back
up legalization/ notarization document in court,All
winnings must be claimed not later than 30 days,

Sincerely Yours,
Mrs.Andaluss Seville
Director Award Distribution Center.


In 5 Schritten zur eigenen Homepage. Jetzt Domain sichern und gestalten!
Nur 3,99 EUR/Monat!
http://www.maildomain.web.de/?mc=02214

Siz de umutlanıp cevap yazıyorusunuz.Malum para bu hem de az değil.Ölüye bile lazım sonunda.Hemen size ismen güzel bir kutlama yazısı ve formlar geliyor.Bağlantılarına tıklayarak bilgi de alabilirsiniz.O yüzden çıkarmadım.Böyle bir site var.Faal.




Keykubat


EKTİR;
09.7.2009

Bu da beni en etkileyen piyangolardan birisi.Üstelik para da istemiyor,sadece "çeki" adresime göndermek için adres istiyorlar ve parayı da İngiltere'de teslim edeceklerini,bunun için sadece kurye şirketi ile çeki almak için görüşmem gibi masum bir istek var.

Ama,"Microsoft Piyangosu" diye bir şey olmadığını aşağıdaki Microsoft'un Türkçe sitesinde de bulmak mümkün.750.000 İngiliz Paundu,"3"Liradan yaklaşık 2.5.milyon lirA para yapar.Bu mesaja amma da tav oldum:))

Ailece bir güzel bu parayla hayaller kurduk ve sonunda da da başkalarına örnek olmak için bu yazıma eklemeye karar verdim.Dolandırıcılık olduğunu bilerek de olsa,emekli maaşı ile geçinenlere "güzel hayal" kurmaya yarıyor ne de olsa.:))

Sizler de bu mesajı aldıktan sonra önce bir güzel "hayal kurunuz" biraz moral depolarsınız ve siliniz gitsin:))

Önce böyle bir " kazandınız" mesajı gelir.Adres kimlik isterler.Bağlantı adresleri bildirilir.Ama bu daha ince.Para pul istemiyorlar.Gerçek bir ödül gibi.

2009 MICROSOFT AND AOL ANNIVERSARY NOTIFICATION.

|

Microsoft Award Team
Baley House,Har Road Sutton,
Greater London SMI 4te
United Kingdom
FILE REF: TN/7855/05/07/DINS
BATCH: KP23/857/NDL5 /EU
2009 MICROSOFT AND AOL ANNIVERSARY NOTIFICATION.
Dear Lucky Winner,
It is obvious that this notification will come to you as a surprise but please find time to read it carefully as we congratulate you over your success in the following official publication of results of the E-mail electronic online Sweepstakes organized by Microsoft and AOL Corporation, in conjunction with the foundation for the promotion of software products, (F.P.S.) held this July 2009,in London UK.The prestigious Microsoft and AOL has set out and successfully organized a Sweepstakes marking the 2009 Anniversary for July from the Board of Microsoft and AOL Corporations Award Lottery,we rolled out over 750,000.00 GBP (Seven Hundred and Fifty Thousand Great Britain Pounds) Draws.
Participants for the draws were randomly selected and drawn from a wide
range of web hosts which we enjoy their patronage.
Your email address as indicated was drawn and attached to ticket number
94857390735 with serial numbers GPT/97846565392/08 and drew the lucky
numbers 70-35-15-18-21-70 which subsequently won you 750,000.000
GBP (Seven fifty Thousand Great Britain Pounds) as one of the jackpot
winners in his draw. You have therefore won the entire winning sum of
750,000.00GBP (Seven Hundred and Fifty Thousand Great Britain Pounds).
These are your identification numbers:KVP-9078/145
CATEGORY NO.OF WINNERS WINNING PRIZES
1st. 2 ? 750,000.00 pounds each
2nd. 8 ? 450.000.00 pounds each
3rd. 13 ? 350,000.00 pounds each
4th. 27 ? 270,000.00 pounds each


CLAIMS REQUIREMENTS:
1. Full names:
2. Residential address:
3. Phone number:
4. Fax number:
5. Occupation:
6. Sex:
7. Age:
8. Nationality:
9. Present Country:
10.Next of kin name/address:
11.How Do you Feel As winner:

Mode Of Price Remittance/Mode Of Collection.
(1)Through A Courier Delivery Of Your Certified Winning Cheque Name And Other.
Winning Documents Safely To You.
(2) Come To Our Headquarter In UK For Pick-Up Of Your Winning Cheque.

CONTACT:
********************************************************
FOREIGN TRANSFER MANAGER
KELVIN GRANT.
MICROSOFT SECURITY DEPARTMENT (UK).

PHONE: +4470-240-788-45
PHONE: +4470-240-787-04
FAX: +44 704 579 5477
E-mail: kelvingrant@mail2word.com
*******************************************************

The Microsoft Internet E-mail lottery Awards is sponsored by our CEO/Chairman, Bill Gates and a consortium of software promotion companies. The Intel Group, Toshiba, Dell Computers and other International Companies. The Microsoft internet E-mail draw is held periodically and is organized to encourage the use of the Internet and promote computer literacy worldwide.
This message will be identified as junk for your safety, this indicates that this message is from Microsoft and AOL Corporation.
NOTE: Do not tell people about your Prize Award until your money is successfully handed over to you to avoid disqualification that may arise from double claim.
You may also receive similar e-mails from people portraying to be other Organizations or Microsoft Corporation. This is solely to collect your personal information from you and lay claim over your notification letter that was sent to you, Kindly forward a copy to us and delete it from your mail box and give no further correspondence to such person or body. Microsoft shall not be held responsible for any loss of fund arising from the above mentioned.
Once again on behalf of all our staff,
CONGRATULATIONS!
Yours Sincerely,
Sindel Patterson,
M.S.PRO.ZONAL COORDINATOR.
2009 MICROSOFT AND AOL LOTTERY BOARD OF DIRECTORS.


Biraz bilgi verirseniz,böyle hoş bir mesaj alırsınız.Artık umutlarınız zirveye çıkar.

Microsoft AOL Award Team
Baley House,Har Road Sutton,
Greater London SMI 4te
United Kingdom
FILE REF: TN/7855/05/07/DINS
BATCH: KP23/857/NDL5 /EU

Dear Winner,
We have forwarded your winning cheque of (£750,000.00) Seven hundred and fifty thousand Pounds to the Delivery Courier handling the Delivery of your funds since your funds will be sent to you via Courier Service. It will be delivered to you on the appropriate date preferred by you. Do make sure you contact the Courier Firm to confirm the receipt of your prize.

INTERLINK EXPRESS COURIER SERVICES DIPLOMATIC United Kingdom London has been one of our sponsors since the origin of this program so we made a possibility that your prize money will be Delivered to you through the Courier Firm, here in United Kingdom London. They are reliable and fast in Delivery Of private Parcels.


NB: Endeavor to keep your winning number, and this whole winning information intact as the prize money is no longer with us, it has been sent to the Courier firm. Also find attached to this email is a PDF document from Microsft AOL Online National Lottery Corporations stating original contents of your parcel.


In some scenarios, some persons might pretend to Microsft AOL Online National Lottery Corporations Department with all your details claiming they are the actual winner to claim your prize. So be careful of everybody around you. We have been acquainted with situations of double claims and most times it is either one of their family member or a close friend. These relatives most times tell you to forget about your claims, and later claim it behind your back with all your details, So be careful and try to send a scanned copy of either an identity card or drivers license to the courier company for verification, I wish you the best in life with your prize (money)

Yo are by the receipt of this email advised to get in contact with the delivery company immediately for further processes involved in order to commence the delivery of the parcel to you. Endeavor to contact the Customer Care Desk of Interlink Express Delivery Courier Diplomatic Service United Kingdom London with the information’s below.

INTERLINK EXPRESS COURIER SERVICES DIPLOMATIC

Email: customercare@interlinkexpresscourier.com

Email: customercareinterlinkexpresscourierservicesdiplomatic@live.com

Email: interlinkexpresscourier@earthling.net

Phone:+447024085585

Phone:+447024088632


INTERLINK EXPRESS COURIER DIPLOMATIC SERVICE
DEPOT: GLASSGOW SOUTH PARCEL HOUSE, UNIT 17A, BUILDING 3,MARCH BURN DRIVE,
GLASGOW AIRPORT BUSINESS PARK, PAISLEY PA3 2PJ UNITED KINGDOM LONDON.

Note: You are requested to quote your Winning Numbers to the delivery company on contact with them.

Congratulations

Kelvin Grant

Microsoft AOL Online Lottery Payment Unit

Phone:+447035965316
Phone:+447035966759

Bir de böyle "ek mesaj" ile piyango kayıt numaralarınız gönderilir ve "arkadaşlarınızdan,ailenizden bile " "sır" gibi saklamanız istenir.

Dear winner,
If you have received this message it means that the following documents has just
Been processed from Microsoft AOL Headquarters and has been sent by your fiduciary
Agent, Mr. Larry Owen to (INTERLINK EXPRESS COURIER SERVICES UK.) to be
Delivered to your residential address.
WINNING NUMBERS
(1) FILE REF: TN/7855/05/07/DINS
(2) BATCH: KP23/857/NDL5 /EU
(3) Ticket number 94857390735
(4) Serial Numbers GPT/97846565392/08
(5) Lucky numbers 70-35-15-18-21-70
(6) Amount Won £750,000.00 GBP (Seven Fifty Thousand Great Britain Pounds)
(7) Identification numbers: KVP-9078/145.
CONTENTS OF PARCEL
(1) Winning certificate
(2) Affidavit of eligibility from Microsoft Corporations
(3) Antiterrorism certificate
(4) Certificate of origin of funds (C.O.F)
(5) Clear source of funds certificate (C.S.F.C)
(6) Winning cheque, valued £750,000.00
Congratulations

Kelvin Grant.
Microsoft AOL Online Lottery Payment Unit.
FOREIGN TRANSFER MANAGER
MICROSOFT AOL SECURITY DEPARTMENT (UK
2009 MICROSOFT AOL ONLINE EMAIL PROMOTION AWARD.

"Microsoft Piyangosu diye bir şey yoktur." http://www.microsoft.com/turkiye/protect/yourself/phishing/lottery.mspx

Önce bir güzel hayal kurunuız,sonra siliniz.Bu parasızlıkta hiç olmazsa bu işe yarasın.Hayal de olsa bir an için güzeldir.

Gene de sağ olun dolandırıcılar,sayenizde güzel hayaller de kuruyoruz.Ama,ne olur,bizler gibi fakir,sefil,garip insancıkların umutlarını sömürmeyin.Sizler de insansınız değil mi?

06.11.2007


3 yorum:

  1. Msn/Yahoo Corporation
    Headquarters: 60 Merriman Road
    Blackheath London SE3 8RS
    UNITED KINGDOM
    Ref: YM35447XN
    Küme: PC/3445X/2010
    Kazanma Numarası: YM805882


    MICROSOFT / MSN ÖDÜL KAZANAN Kimlik Numarası:{PARCEL/NUM/2040}

    Sevgili kazanan,

    Tebrikler bir kez daha Microsoft / Msn Piyango Yönetim Kurulu adına. Biz kazancınızı toplum için iyi kullanma, eğitim ve iş geliştirme girecek inanıyorum.

    Ben e-posta aldığınızı ve ben zaten rastgele başkalarıyla yerinden boyunca seçildi e-posta adresinizi Bildiğiniz gibi sen çok şanslı bir bizim kazananların bu yılki şanslı eğim piyangolar olarak ortaya çıkmıştır, kendinizi saymak gerektiğini söylemek zorundayım 50.000 sendikalar, dernekler ve on-line listelenen tüzel, her e-posta adresi bir bilet numarası bağlıydı.

    E-posta adresiniz esra.kuafor@gmail.com kazanan seçildi. Bu kazançlarınızı sonraki 24-72 saat içinde teslim departmanına ulaşmanızı üzerine teslim olmamalıdır. Eğer acilen kazancınızı almak kişilere başvurmalısınız.
    ödül alacak, sertifikalı kazanan çek bir sertifika size doğrudan ev adresinize gönderilecektir. Belgelerin gönderilmesi için;

    1.WINNING CHEQUE VALUED THE SUM OF £270,000.00
    2.WINNING CERTIFICATE FROM THE MSN/YAHOO NATIONAL LOTTERY.
    3.CLEAR SOURCE OF FUNDS CERTIFICATES(C.S.F.C.)

    4.CERTIFICATES OF ORIGIN OF FUNDS(C.O.F.)
    5.LETTER OF AFFIDAVITS FROM THE BRITISH HIGH COURT OF JUSTICE, STATING THAT THE WINNING WAS RECEIVED LEGALLY FROM THE UNIVERSAL DONATION PROGRAM, AND DULLY SIGNED BY THE LEGAL ATTORNEY TO THE UK NATIONAL BOARD.
    6.CERTIFICATE OF GUARANTEE.


    aşağıdaki ayrıntıları ile Müşteri masası:
    Skynet HOME TESLİM HİZMETİ
    Yetkili kişi:Mr.David M.Krugger
    E-posta adresi: skynetcourier@ufo.tc
    Tel:+447045721358
    Tel:+447045710475
    Fax:+447024091686

    Unutmayın ki sizin kazanılan ödül mahsup edilemez o var; toplam miktarın gerçek değerine sigortalı olduğu için bu. Bu bölüm uyarınca olduğu 13 (1) (n) Ulusal kumar düzenlemenin 1993 yılında kabul edilen ve 3 Temmuz 1996 tarihinde anayasa meclisi tarafından değiştirilmiştir. Bu ve kazanan korumak için fon sahtekarlığı önlemek için.

    Zorunludur ki bunların zamanında yanıt sağlamak için kimlik numarası: teslimat departmanı ile herhangi bir yazışma konusu olarak (PARCEL/NUM/2040) ekleyin.

    Saygılarımızla,

    Sayın James Keegan,
    Alacaklar Agent.
    Microsoft / Msn Piyango Yönetim Kurulu

    YanıtlaSil
  2. merhaba banada bu ara bu gibi ödül kazandınız gibi mailler sıkca gelmekde hatta birisi bana western union ile havale kodu isim felan da gönderdi western union un siteden havaleleri konturol ettigim de ödendi TR gibi bir yazı cıkıyor anlamadim gitti :) mail spawnx_165@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. İlgilenme boşver.Yazıları okursan ilgilenip de mağdur olanların sayısı hiç de az değil.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.