"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

12 Aralık 2019 Perşembe

TALMUD BEBEK TECAVÜZLERİNE, CİNAYETE İZİN VERİYOR

TALMUD BEBEK TECAVÜZLERİNE, CİNAYETE İZİN VERİYOR

Talmud Bağlayarak Ölüme Neden Olmayı Suç Saymıyor;

Talmud Sanhedrin 77A; Raba said: If one bound his neighbour and he died of starvation, he is not liable to execution. Raba also said: If he bound him in the sun, and he died, or in a place of intense cold and he died, he is liable; but if the sun was yet to appear, or the cold to make itself felt, he is not.4 Raba also said: If he bound him before a lion, he is not liable:5 before mosquitoes, [who stung him to death] he is. R. Ashi said: Even before mosquitoes, he is not liable, because these go and others come.6

Talmud Sanhedrin 77A; Rabbi dedi;Birisi komşusunu bağlarsa,o da açlıktan ölürse, o (bağlayan) öldürmekten sorumlu değildir. Hatta Rabbi dedi ki; Onu güneşte bağladıysa ve o öldüyse veya orası son derece soğuk ise ve öldüyse, o sorumludur; ama güneş görünmek üzereyse veya soğuk kendini hissettirecek kadarsa sorumlu değildir. Hatta Rabbi dedi ki;Onu aslandan önce bağladıysa,sorumlu değildir; sokarak ölümüne sebep olacak sivrisinekten önce ise sorumludur. Rabbi Aşi dedi;Sivrisinekten önce olsa bile sorumlu değildir, çünkü biri gider öteki gelir.



R. ELEAZAR B. ZADOK SAID, IT ONCE HAPPENED THAT A PRIEST'S DAUGHTER COMMITTED ADULTERY, etc.

R. Joseph said: It was a Sadducee6 Beth din that did this. Now, is this what R. Eleazar b. Zadok said, and did the sages answer him so? Has it not been taught: R. Eleazar b. Zadok said, 'I remember when I was a child riding on my father's shoulder that a priest's adulterous daughter was brought [to the place of execution], surrounded by faggots, and burnt.'

ZİNA EDEN RAHİP KIZINI ETRAFINI ÇALI DEMETLERİ İLE ÇEVİREREK YAKMAK

Talmud Sanhedrin 52.b; R.Josef dedi;Beth din bunu yaptı. Şimdi, Rabbi Eleazar b.Zadok dedi alimler ona cevap verdi mi? O düşünülmedi mi? R.Eleazarb.Zadok ded,, “Ben babamın omuzlarına binecek kadar bir çocukken zina eden bir rahibin kızı idam yerine getirilmişti, etrafı çalı çırpı demetleri ile çevrilerek yakılmıştı.

CİNSEL OLARAK GELİŞMEMİŞ KADIN KOÇ GİBİDİR
KETUBOTH 11A;

We too will say: Ailonit, a sexually underdeveloped woman, is a term meaning: Like a ram [dukhranit], because like a male sheep [ayyil] she does not bear children.

Ketubot 11a; Diyeceğim ki; Ailonit,terim olarak cinsel olarak gelişmemiş bir kadın;bir KOÇ (dukranit) gibidir, çünkü koç (ayyil) hamile kalmaz.( https://www.sefaria.org/Ketubot.11a.1?lang=bi&with=all&lang2=en)

ÜÇ YAŞ BİR GÜN YAŞINDAN KÜÇÜK KADININ MEHRİ 200 DİNARDIR. KIZLIK ZARLARI DOKUNULMAMIŞ GİBİ KALIR.

MISHNA: With regard to a female convert, or a captive woman, or a maidservant, who were ransomed with regard to the captive, or who converted with regard to the convert, or who were freed with regard to the maidservant, when they were less than three years and one day old, their marriage contract is two hundred dinars, as their presumptive status is that of a virgin. Even if they were subject to intercourse when they were younger than that age, the hymen remains intact. And they are subject to a claim concerning their virginity.

Mişna; Dişi bir dönme veya esir bir kadın veya bir hizmetçi içi esirliğinden fidye isteniyorsa dönmüş sayılacaksa, veya hizmetçi olarak serbest bırakılacaksa, “ÜÇ YAŞ BİR GÜN” yaşından küçükse onların evlilik sözleşmeleri, bakire sayılmaları durumlarına göre 200 dinardır. Bu yaştan daha küçükseler ve cinsel ilişkiye konu oluyorsalar kızlık zarları dokunulmamış gibi kalır. Ve bu defa bakirelikleri ile ilgili talepte bulunma hakları vardır.

גמ׳ אמר רב הונא גר קטן מטבילין אותו על דעת בית דין

ÜÇ YAŞ VEYA ALTI ÇOCUK/BEBEKLE YAHUDİ HAMAMINA GİRMESİNE ŞERİAT MAHKEMESİ KARAR VERİYOR

GEMARA: Rav Huna said: With regard to a convert who is a minor, one immerses him in a ritual bath with the consent of the court. As a minor lacks the capacity to make halakhic decisions, the court is authorized to make those decisions in his stead.

Gemara; Rav Huna dedi; Bir küçük dönme ile birisi mahkemenin kararı ile ayin banyosuna dalar. Küçüğün Halaka/Hukuki karar verme kapasitesi olmadığından onun yerine mahkeme karar verir.

https://www.sefaria.org/Ketubot.11a.5?lang=bi&with=all&lang2=en


Original Articles

“Two Men Under One Cloak”—The Sages
Original Articles
“Two Men Under One Cloak”—The Sages Permit it: Homosexual Marriage in Judaism
“Bir pelerin altında iki adam” Alimler ona izin veriyorlar; Yahudilikte Homoseksüel evlilik.


Jacob A. Moss BA &Rivka B. Kern Ulmer PhD MA

Pages 71-105 | Published online: 11 Oct 2008

· https://doi.org/10.1080/00918360802129337

ÖZET (Google çevirisi)

Bu makale eşcinsellik ve iki erkek arasındaki evlilik ile ilgili halakatik (yahudi yasal) bölümlerini incelemektedir. Makale, eşcinsel evlilik konusunda çağdaş Yahudi mezheplerinin ilgili konumlarını ortaya koymaktadır. Eşcinsel evlilik, Yahudilikte ilk izlenim durumudur ve yeni kararlar ve yeni evlilik sözleşmeleri gerektirir. Makalenin ana tezi, çağdaş Yahudiliğin felsefi - ama aynı zamanda yasal olarak - erkeklerin arasında eşcinsel evliliğin düşüncesini barındırabilmesidir. Yahudilik, büyük ölçüde kendilerini Yahudi hukukunun geleneklerinden ve ritüellerinden kurtarmış olan Reform ve Yeniden Yapılandırıcı Yahudilik perspektiflerini tercih etmek zorunda değildir. Rabbinik literatürdeki evlilik sözleşmelerini inceledikten sonra,

ANAHTAR KELİMELER: Eşcinsellik , Yahudilik , Talmud , evlilik , kiddushin
Ek bilgi
notlar

1. Rav Ulla (üçüncü ve dördüncü yüzyıllar, İsrail Ülkesi, ancak genellikle Babylonia'ya gitti).

2. Görünüşe göre 30 sayısı şu İncil geçitlerinden türetildi: “… ücretlerimi, otuz gümüş şekeri ağırlaştırdılar” (Zekeriya 11:12). Rav Judah adına bu lemma, dünya milletlerinin hayatta kalmasını sağlayan 30 doğru kişiyi ifade etmek için dışa dönük bir prosedürde kullanılmıştır. Ayrıca Roth (1993) 'e bakınız : “Bu geçitte Nuhides'lere duydukları övgüyü yorumlamak teorik olarak mümkün mü? Evet. Ancak bu mümkün değildir ”(s. 31).

3. Mariner (1995) 87, Malbim'in yorumuna (1879'da öldü), bu pasajın “aktif ortak hakkında, yani ilişki tarzının (mekanik olarak konuşma) aktif ortak için doğal olmadığını ve“ Bu moddan zevk almak… ”Bu eşcinsel eylemi kötüye kullanma değil, karşılıklı memnuniyet açısından tanımlar. Bu eşcinselliğin tanımı eşcinsellerin evliliğine uygulanabilir.
4. Bu, bir yıldaki borçların iptali, mahkeme önündeki bir deklarasyonun imzalanmasıyla atlatılabileceği bir cihazdır ( Mishnah , Shevi'it 10: 3–4); Hillel'in yasalaşması , zamanının halakhahıyla çatışmış olsalar bile kabul edildi (Yaşlılar Tepe , Ortak Çağdan Önce Birinci Yüzyıl, Ortak Dönem'in İlk Yüzdesi ).

5. Muhafazakar bir haham olan Ayelet S. Cohen (2003) “Tse U-lemad” da bu konulara değindi. JTSA ordains Muhafazakar (heteroseksüel) haham; Haham Cohen, haham meclisinden ihraç edilme ihtimaliyle karşı karşıya kaldı.

6. Ad Hoc Komitesi'nin İnsan Cinselliği Komitesi raporunun kısmi metni: “Yahudi dini değerleri, Tanrı'nın birliği ve dünyanın ve onun sakinlerinin İlahi yaratım olarak bütünlüğüne dayanmaktadır. Bu değerler shleimut'u [“bütünlük”] insan deneyiminin temel amacı olarak tanımlar . Cinsellik ve cinsel ifade, insanların potansiyel bütünlüğünde ayrılmaz ve güçlü unsurlardır. Geleneğimiz bize insanın temel öğelerini her insanda ve her ilişkide İlahi ifade eden değerlerle onaylamamızı emrediyor. Her Yahudi, cinsel yaşamını, kişi ve ilişki içindeki içsel kutsallığı ortaya çıkaracak şekilde sürdürmeye çalışmalıdır. Böylece shleimut olabilirgerçekleşmeli… ”(http: rj.org/ccar.hs.html adresinden). Rapor ayrıca Tanrı imajında ​​yaratma fikrini, aynı cinsiyet ilişkilerinin Yahudi ailesinin istikrarına katkısını, alçakgönüllülüğü, ahenkli ilişkiyi, neşeyi, kutsallığı ve diğer Yahudi hukuku ve etik kategorilerini ayırdığını düşünüyor. erkekler ve kadınlar arasındaki evlilikler. ( CCAR, 1999 ).

7. Amerikan toplumundaki mücadelenin ayrıntılarına ve sivil haklar ile ilgili olarak eşcinsel evlilik konularına değinmiyoruz; kısa bir özeti bulunabilir.

8. Bu paragraf hükümleri tekrarlar.

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00918360802129337?scroll=top&needAccess=true

Talmud Sanhedrin 109'da erkek erkeğe evliliğe izin verilmiyor. (Alaeddin Yavuz)
Ancak Tevrat Levililer 20. bapta bize Filistin/Kenan, Mısırlılar arasında olduğunu bildiriyor.
Krallar I ve II'de Kral Saul, Davut, Yonatan ve Davut'un ezgileri konularında kral Davut ile Saul'un oğlu Yonatan arasında erkek eşcinselliği olduğunu, kutsal ekmek yemek için 15 gün kadınla birlikte olmama şartlarını hakkında bilgiler veriyor.
Bunlar geçmiş yazılarda işledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.