"Türkiye Türklerindir +40" Bloguna Hoş geldiniz!!!

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.
Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.
İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!
Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.
Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Hakkımda

Fotoğrafım
Balıkesir , Bandırma , Türkiye
KENDİLERİ İÇİN PLAN YAPMAYAN MİLLETLER, BAŞKALARININ KENDİLERİ İÇİN YAPTIKLARI PLANLARA RAZI OLURLAR.Keykubat- ATATÜRK'TEN SONRA ÜLKEMİZDEN TÜRK ve MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN PLAN YAPAN ve EZİLEN HALKLARA ÖNDER OLACAK SİYASET İZLEYEN BİR LİDER ÇIKMAMIŞ, ARDILLARI,ONUN İZLEDİĞİ ANTİ EMPERYALİST SİYASETİ TERK ETMİŞ,DEVLETİ AB-D KUCAĞINA ATMIŞ VE ONLARA BAĞLILIĞI ATATÜRKÇÜLÜK SAYMIŞ,HALKIMIZIN DİNİ VE IRKİ DEĞERLERİNİ AŞAĞILAYARAK TAHRİK ETMİŞ, KADEMELİ OLARAK HALKIMIZI HIRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN DIŞ GÜÇLERCE GİZLİ-AÇIK DESTEKLENEN SAPIK DİNCİ YAPILANMALARI GÜÇLENDİREREK,İKTİDARA TAŞIMIŞ,IRK,MEZHEP BAĞLAMINDA KARŞILIKLI DÜŞMANLIKLAR YARATMIŞ, ÜLKENİN KAYNAK VE SERMAYESİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ,YUKARIDA SAYILAN AB-D PROJELERİNE GÖRE ASKERİ DARBELERLE KENDİ MİLLETİNİ SİNDİREREK BÖLÜNMENİN YAŞANDIĞI BÖYLE GÜNLERDE BİLE TEPKİSİZ KALMASINI SAĞLAYAN KORKU ORTAMINI HAZIRLAMIŞ,BENZER MUHTELİF İHANETLER İÇİNDE BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞLARDIR.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNÜN DURUMU BUDUR-Keykubat İNSAN,PRANGA VURULMAKLA,KIRBAÇLANARAK ÇALIŞTIRILMAKLA ESİR OLUR.ESİRLİĞİ YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSERSE KÖLE OLUR. VATANINIZA,DEĞERLERİNİZE,ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP,HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIN!!! Keykubat

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Translate

Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2008 Cumartesi

Şeriat ve Adalet;

ŞERİAT VE ADALET



(Türkiyegerçekleri-blogcu com"Mustafa Akyol Tarih: May 21, 2008 9:50 AM"da yayınlanan "Şeriata Övgü" başlıklı yazıya ve yapılan yorumlara yaptığım yorum yazımdır.)
Önce bloguna davetin için sağol.İkinci olarak yazıya yapılan yorumların yazının mantığı ile alakası yok.Yazıda işlenen konu,1400 yıl önce İslam'ın toplumda yarattığı devrimci etkisi ve kitlelerin adalet beklentilerine getirdiği tatmin işlenmektedir.Bunda herkes hem fikirdir.
İmam Gazali'nin dediği gibi "İnsanlar dinsiz yaşayabilir ama adaletsiz asla".Sonuçta böyle olmuştur.İnsanlar adaleti getiren yeni din olan İslam'ı kabul ederek "Adalete" olan inançlarını göstermişlerdir.
Hz.Peygamberden 200 yıl sonra 4 mezhebin ortaya çıkıp dini yaşantıyı partilere ayırması ise İslam'ın beklenen adaleti veremediği veya geçen zaman içinde devlet idarecilerinin ve ileri gelenlerinin geniş İslam coğrafyası halklarının beklentilerine cevap veremediklerinin bir göstergesi olarak da yorumlanabilir.
Hz.Muhammed ile ortaya çıkan İslam nasıl adaletin bir göstergesi olduysa, İslam İmparatorluklarının bir bir çöküşleri de Türklerin ve diğer İbrani olmayan kavimlerin "Yecüc-Mecüc" kavmi olarak aşağılanmaları,Müslüman Türklerin Araplarla evlendirilerek asimilasyonu,"Türk'üm demek kötüdür,Türk Arap'ın tırnağı bile olamaz" gibi adice şovenist yakıştırmalar gibi konular da İslamın adalet yönünü örtüp Irkçı, Şovenist "İbrani Milliyetçiliği " yönünü ortaya çıkarması ile İslamın çöküşü de başlamıştır.
9.yüzyılda Şeriat yasalarını geliştirmek için yapılan "İçtihat" çalışmalarının durdurulması kararı ise İslam hukununun sonunu belirlemiştir.
Bu haliyle yani 1100 yıllık şeriat hukukunda yaşamak istemek Hz.Muhammed zamanındaki insanların şeriat istemesi ile aynı değildir.
Bu gün şeriat istemek 1100 yıl önceki bir hukuk düzeninde yaşamak istemektir ve sadece aptallıktır.En masum ifade ile saf dini duygularla istenmiş ancak ne olduğu bilindiğinde vazgeçilecek bir dilektir.
Topluma hedef gösterirken en az 1400 yıl önceki İslamın o zamanki yaşam standartlarında yarattığı yeniliğe benzer bir yenilik olmalıdır ki insanların mücadele ettiğine değsin.
Şeriat adaleti artık hükmünü yitirmiştir.Bu gün Suudi Arabistan'da çalışan yabancı işçilere ve bunların yerleşiklerine Hz.Muhammed zamanından beri de "Mevali" denilmektedir.Her işi bunlar yaparlar,hiç bir Arap çalışmaz.Bunların Araplarla evlilikleri yasaktır.Yasal özgürlükleri yoktur.
Günümüz halklarının ırkçılık,kölecilik içermeyen herkese eşit haklar sağlayan çağdaş "hukuk yapılanmalarına" ihtiyaçları vardır.


İdeal olan Fransız devrimi ile başlayıp günümüze kadar süren "demokratik yasaların" dünya insanlık ailesine getirdiği 300 yıllık demokratik kazanımların ışığında,her insanın,hayvanın ve tabiatın da korunmasını sağlayan yeni adil yapılanmaları özlemek ve bunları desteklemektir.
Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı" ata sözümüzü unutmayalım.
Birileri "dini kısveler içinde dolaşıp,4000 yıl önceki Keldani sarıkları ve cübbeleri,Tevrat'ta geçen ve fahişe kıyafeti olarak belirtilen çarşaf ve peçeler " (*)içinde yaşamak istiyor diye herkesten bu fedakarlığı istemeleri de adil değildir.
Laik-Anti laik" çatışmasının altında da gruplar arasındaki bu güvensizlikten başka bir şey yoktur.
Önce adalet,şimdi adalet,sonra adalet,kıyamete kadar adalet ve sonrasında da adalet.Adalet her daim ekmek,su gibi hatta daha önemli bir ihtiyaçtır.
Bir inanç grubunun başka gruplar üstünde hakimiyet kurmak istemesi de adalet değildir.
En iyi adalet herkesin "özgürce yaşayacağı,başkalarının haklarının başladığı yerde kendi hakkının bittiği" sınırını görmekte tereddüt etmeyeceği bir toplumsal adalete ihtiyaç vardır.
Bu da günümüzde Laik Demokratik düzende mevcuttur.Geliştirmek de mümkündür. Ancak,üstünlük sağlamaya çalışarak değil,eşit olmaya çalışarak sağlanabilir.
Her insana,her canlıya ekmek ve sudan daha gerekli olan "adalet" dileğimle.

Keykubat

(*)"blogcu.com/keykubat.Çarşaf ve peçe fahişe kıyafeti Tevrat'tan"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.