Sayfalar

11 Ağustos 2008 Pazartesi

ORGAN YENİLEMEK MÜMKÜN MÜ?

KOPAN ORGANIN ÇIKMASI MÜMKÜN OLABİLECEKMİŞ


Hürriyet Gazetesinin bir haberine göre bilimadamlarının uğraşlarından bir de insanlara genetik değişim yaşatmak veya genetiğinde düzenlemeler yaparak vücudun eskiyen,kopan organını değiştirmesini veya ileride yenilemesini,böylece kısa sürede belki de ölümü engellemesini sağlamak mümkün olabileceğini düşünmek de fazlaca hayal olmasa gerekir.
Yalnız bu yeni bir şey değil.
Örneğin Allah'ın sıfatlarında da var.Dinbilimcililerimiz her ne kadar farklı yorumlasa da bir de böyle okuyunuz;
Her işe başlarken
B-ism-illah-i-rahman-ir-rahim
Bi ismi;Adı ile
illah:İlahın-Allah veya Tanrı
Rahman;Koruyan
Rahim:içinde barındıran veya Rahim içinde barındıraran.

Veya ana karnında çocuğun oluştuğu,hayat bulduğu yer.

Yaşam odası dersek abartmış olmayız.Ana rahmi."Yaşamı içinde barındıran,yaşamın oluştuğu yer" anlamını çıkarmak isabet olacaktır.
Türkçe anlaşılır şekline topladığımızda ise;
"Yaşamı içinde barındırıp koruyan Tanrı'nın adı ile"
diye okuduğumuzda

İşte,tarife uygun kendini rahminde koruyup,yaşam veren ve doğuran tanrıça,Kızılderili cinsel saflık tanrıçası tlazolteotl.

Rahminde kendini barındırıp koruyan ve doğuran bir özellik.

Mısır'ın Tanrısı Ra,yılan kılığına girerek deri geğiştirme sureti ile.Yunan Tanrısı Zeus da kendini bir kez başından bir kez de göğsünden doğurmuştur.

Aslında hepsi aynı yere geliyor.Tek din İslam" veya Dinlerin kaynağı tekdir.İnsan evrimi belirli noktalara eriştikçe gelen bilgiler de gelişmiştir.

16.yy.dan kalma bir tablo.

İşte eski Roma Tanrılarından Scylla.

Yılan kuyruklu insan tanrı.İnsan bir kadın ondan kaçıyor.İlişki sonrası muhtemelen insanın kanını içip beynini yiyecek.

Tevrat'ta geçen ve Tanrı soyundan olan nefilimler.Yahudiler bunlarla savaşmaktansa çölde 40 yıl dolaşmaya razı oluyorlar.

Bilimadamları mucit değil.Din kitaplarını okuyup "Ne Keşfedebiliriz" diye seçip ona göre çalışıyorlar.(Geniş bilgi için,"Yaradılış efsaneleri" başlıklı yazılarımı okuyunuz.)

Not:Yılan- İnsan ortak özellikleri:

Erkeğin cinsel organı yılan başı ve gövdesine,

Kadının ki ise açılmış vurmak üzere olan yılan ağzına benzerliği mitolojik anlatımlarda çok vurgulanır.

Yılanın Havva ile Ademi cennetten kandırıp ayaklarını kaydırması,Havva'nın yılanla ilk zinası,dün de yılanla evlenen bir rahip haberi vardı.

Jicarilla Apaçilerinin bir efsanesinde de "dişli insan yiyen vajinalardan bahsedilir.Onlar insanı yerler ama bir yiğit çıkar onların da dişlerini söker.

Sonunda günümüz kadını şekillenir.

İşte Haber;

Engellilere Müjde;

Bilim adamları şu sıralar insanlar için yeni bir ufuk açacak proje üzerinde çalışıyor. Üzerinde çalışılan proje gerçekleştiğinde, kaybedilmiş organların yerine yenilerinin çıkması sağlanabilecek.

İnsan bedeninin temel parçalarını, tıpkı bir semender gibi yeniden canlandırma yönündeki gelişmeler, kesik kol, ve bacakların yanı sıra, ciddi yaraların da iyileştirilmesi yönünde yeni bir boyut kazandırılacak.

Organların yenilenmesi ve yaraların onarımıyla ilgili olarak çeşitli hayvanlar üzerinde yapılan tüm incelemelerden elde edilen sonuçlar, on beş yirmi yıla kalmadan insan bedeninin farklı bölümleri yeniden yaşama kazandırılabilecek. Öyle ki, artık insanoğlunun gerçekten şaşırtıcı bu yetiden yararlanabileceği günler giderek yaklaşıyor.


Semender-Bir kertenkele türü.

SEMENDERLERDE BU NASIL GERÇEKLEŞİYOR

Semenderin bacağı kesildiğinde, bacağın bedende kalan bölümündeki kan damarları hızla küçülerek kanamanın önüne geçilmeye çalışılıyor

ve kesilen bölgenin yüzeyi hemen deri hücreleriyle örtülüyor. Yaralanmayı izleyen ilk birkeç gün içinde, yara epidermi adı verilen bu dış deri katmanı apikal epitel kutbu (AEC) adı verilen bir dizi sinyal hücrelerine dönüşüyor. Bu arada, fibroblastlar bağlayıcı dokudan ayrılarak kesilen yüzeye akın eder ve orada yeni bacağın gelişmesini sağlayan kök hücreyi andıran, blastema adlı hücre kitlesini oluştururlar.


İNSAN VE SEMENDER
İnsan bedeninin ciddi yaralanmalar karşısındaki ilk tepkileri semenderinkinden farklı değilse de, insanla iki yaşayışlı hayvanların hasar onarım yöntemleri arasındaki farklılık çok geçmeden ortaya çıkar. İnsanda zarar gören bölge kabuk tutar ve yeniden gelişme tepkisi başarısızlıkla sonuçlanır. Ne var ki, çok sayıda gösterge insanlarda karmaşık beden parçalarını yeniden oluşturma gizilgücünün varlığına işaret ediyor. Bu gücün devinime geçirilmesiyle insanın yaraları onarma becerisi giderek semenderinkini andırabilir.

19.4.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.