Insanımızın en büyük sorunu düşünmeyi bilmemesidır.
1950'lerden beri verilen dini ağırlıklı eğitim ile olayları metafizik dini tasavvuf, teoloji geleneklerine göre yorumlamak zorunda bırakıldık.
Karşılaştığımız olayları bir tanrı ve onun doğrudan veya peygamberler aracılığı ile bildirdiğine inanılan dinler üzerine kurulmuş düşünce temeline batıda teoloji bizde tasavvuf denilir.
Islam tasavvufunun temeli de Grek hileci peygamber tanrısı Hermes öğretisi üzerine kurulan Hermetizm, 8 yy. da Bağdat Islam okulları tarafından kabul edilmiştir.
Bu yüzden Islâm kendine ait bir felsefe anlayışına sahip olamamıştır.
Eski dini geleneklerin ağır olduğu Müslüman toplumlardan tıp, felsefe konusunda eser verenler olduysa da baskıcı hilafet rejimleri bunları tasfiye etmiş, Ayet, Hadis temelli yorumlama egemenliği ile cehalet, sömürü, sefalet toplumu kuşatmıştır.
Teoloji ve tasavvufun savunduğu düşünce yönetiminin diğer adı Metafizik'ti.
Bunlar dogma/naslardan oluşan aklı ret eden, herkesin sorgulamadan iman etmesi istenilen, devlet icin uysal vatandaş imal eden düşünce akımıdır.
Sonuç olarak bağımsız trk Islam devleti yoktur.
Materyalist felsefe, eski yunan çağında başlamışsa da Hıristiyan dogmacılığı silinmiştir. Keşifler cağı ile gelen Rönesans sonrasi Alman düşünür Hegel, Kant ile gelişmiş, Karl Marks ve Fredrik Engels ile materyalist özellik kazanmıştır.
Doğayı, yaşanan olayları metafizik düşünme yöntemi dışında olduğu gibi görüp yorumlama tekniğidir.
Bu öğretide, " Kul ister, Allah takdir eder" gibi kaderci anlayışa yer yoktur.
Batılı ülkelerin yeryüzü egemenlikleri de bu düşünce okuluna göre düşünen devlet, siyaset, eğitim, basın, yayın ticaret kurumları sayesindedir.
Her insanın en az bir kere okuması gereken bu kitapları internette ücretsiz okumak mümkündür.
Okuyunca hemen değişmek imkansızdır. Ömrünüz bu gune kadar metafizik düşünmekle geçtiyse, önce bunu anladıktan sonra, materyalist düşünmeye gayret ederek bundan sonrasını yaşamaya çalışarak geliştirebilirsiniz.
Alaeddin Yavuz
Birinin linki;
Friedrich Engels DOĞANIN DİYALEKTİĞİ - PDF Ücretsiz İndirin
docplayer.biz.tr › friedrich-engels
Birinin linki;
Friedrich Engels DOĞANIN DİYALEKTİĞİ - PDF Ücretsiz İndirin
docplayer.biz.tr › friedrich-engels
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.