Sayfalar

16 Şubat 2014 Pazar

ZİNCİRLERİNDEN KURTULMAKTAN KORKAN KÖLELER

16 Şubat 2014, 02:09
Köleci toplumlar okuryazarlığı engelleyip, yasaklamışlar, düzene karşı gelenleri işkencelerle zorla toplanıp getirilmiş halkın önünde en zalim, kanlı, işkencelerle öldürerek cehaleti yeryüzünde egemen kılmışlardır.

Köleci, feodal,sömürücü iktidarların uydurmaları olan dinler, asırlardır devlet eliyle, kılıçla, sopayla dayatılan köleci dinlere, başka bir şey öğretilmesinin engellenmesi nedeniyle mevcut cehaletinin bataklığından türemiş sarmaşıkların paketlediği olmayan aklıyla insanlar özgürlük, eşitlik getiren demokratik rejimlere düşman edilmektedirler.

Köleci dinleri yaşam biçimi olan "köle ticareti" ülkemizde Atatürk'ün demokratik cumhuriyeti ile kaldırılmıştır. Diğer Müslüman ülkelerde ve Asya ülkelerinde kölecilik halen yaygındır.



19. yy. ürünü olan kapitalizm 20. yy. da insanı köleci çağlardan daha ucuza köleleştiren bir hale dönüşmüştür. Bu zalimlikleri de kökleri antik çağlara uzanan dinleri kendi mantığıyla yeniden düzenleyip, dayattığı dinlerleri kendi tayin ettiği din ve devlet adamlarıyla beyinlere şırınga ederek gerçekleştirmiştir.

Oysa bu şırınga edilen kültüre kitlelerin gösterdiği bağlılık olayı; "köleliği yaşam biçimi olarak benimsemiş, azat kabul etmez kölelerin zincirlerinden kurtulurlarsa aç, barınaksız kalmakla,hiç bir delili olmamasına rağmen dayatılan cehaletle inandırılıp bağlısı edildikleri dinlerin ebedi mutluluk vaadi olan, ölüm sonrası sonsuz yaşamın nimetlerinden mahrum olmakla korkutulmalarıdır."

Böylece köleleri " özgürlüklerini ret eden, ondan korkan, sahibi olmadan yaşayamacağına tereddütsüz inanan, zincirlerini korumak için savaşan" aptallar topluluklarına çevirmişlerdir.

Kapitalizm ve onun ürünü olan devşirilmiş dinleri tek bir cümle ile ifade edersek;

"Kapitalizm ve dinleri, zincirleri için savaşan köleler üretirler."" diyebiliriz.
Özgürlük için direnenlere saldırmakla,karın tokluğuna,zincirleri için savaşan bir polis memuru.
Takdir okuyanlarındır.

Alaeddin Yavuz

keykubat /adilyargic/ adilyargicc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.